محمدصالح جوکار در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، در مورد مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ که در ژنو برگزار شد، اظهار داشت: تغییر تیم مذاکره کننده از لحاظ فنی و حضور علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی بسیار مؤثر بود و موجب شد تا تعداد سانتریفیوژ و مباحث فنی ما با جدیت بیشتری دنبال شود.
وی تصریح کرد: نکته ای که در حال حاضر وجود دارد این است که در این دور از مذاکرات هنوز پیشرفت چشمگیری وجود نداشته و همان صحبتهای قبلی و خواستههای دو طرف مطرح شده است و اینکه آمریکایی ها ادعا می کنند اگر ایران تعهدات غرب را نپذیرد مذاکرات را ترک خواهند کرد، به نوعی فشار سنگینی از سوی آنها بوده تا از این طریق بتوانند به خواسته خود دست پیدا کنند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: اما در واقع این ایران است که اگر حسن نیت طرف غربی را نبیند میز مذاکره را ترک خواهد کرد و این موضوع به ضرر مقامات غربی خواهد بود.
وی تاکید کرد: آمریکایی ها در حال حاضر سعی می کنند تا امتیازهای یک طرفه ای را به ایران تحمیل کنند که این اقدام درستی نخواهد بود چرا که ایران هیچ گاه تسلیم خواسته غرب نخواهد شد.
جوکار به توافق یک مرحله ای اشاره کرد و افزود: آمریکایی ها همواره بحث دو مرحله ای شدن در مذاکرات را مطرح می کنند چرا که از این طریق سعی دارند توافق را به تعویق بیاندازند تا بتوانند بهره برداری بیشتری از مذاکرات داشته باشند اما جمهوری اسلامی ایران همواره توافق بر کلیات و جزئیات را مورد تاکید قرار داده است و توافقی غیر از این موضوع را انجام نخواهد داد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطرنشان کرد: در حقیقت دولتمردان آمریکایی با طولانی کردن مذاکرات به دنبال فرصت سوزی برای ایران هستند و قصد دارند تا مذاکرات را فرسایشی کنند تا از این طریق بتوانند بر ملت ایران فشار وارد کنند لذا ادامه دادن این مسیر همانند کوبیدن بر طبل خالی است ما باید با تمام توان خود به پای میز مذاکره رفته و بر منافع ملی کشور تأکید کنیم.
جوکار تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران باید از توان داخلی خود بهره گیری کند و اقتصاد مقاومتی را در دستور کار خود قرار دهد تا از این طریق بتواند به سمت پیشرفت حرکت کند چرا که آمریکایی ها تنها به دنبال وقت کشی و جنگ فرسایشی علیه ایران هستند.