کد خبر:۳۹۴۲۱۲
فناوری‌های نوین

ساخت هواپیماهای مسافربری با سرعتی بالاتر از سرعت صوت

محققان صنعت هوایی در حال تحقیق بر روی پروژه‌ای هستند که بتوانند با تغییر شکل، موتور و سوخت هواپیماهای مسافربری سرعت آنها را چند برابر سرعت صوت کنند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در سال‌های اخیر فناوری‌های هواپیمایی مسافربری پیشرفت زیادی کرده‌اند. هواپیماهای مسافربری مدرن موجود، کاملا راحت و قابل اعتمادند، اما تازه ترین پیشرفت های مهندسی، امکان چند برابر کردن سرعت آنها را فراهم کرده است.

 

در همین راستا محققان صنعت هوایی در حال تحقیق بر روی پروژه‌ای هستند که بتوانند با تغییر شکل، موتور و سوخت هواپیماهای مسافربری سرعت آنها را چند برابر سرعت صوت کنند.

 

منظور از هواپیمایی با سرعت بالا در مقایسه با هواپیماهای معمولی، به معنای کاهش زمان مسافرت است.

 

هواپیماهایی با این سرعت نیازمند فناوری‌های جدیدی در زمینه طراحی، نیروی محرکه و مصالح جدید است که توسط شرکای صنعتی اروپا و ژاپن در حال توسعه است.

 

مدل‌های آزمایشی این هواپیماها داخل یک تونل ۶۰ متری قرار می گیرند. در این تونل می توان فشار هوای فوق العاده و متناسب با پرواز مافوق صوت ایجاد کرد.

 

این تونل باد قادر است جریانی از سرعت بالا ایجاد کند از همین رو این دستگاه می‌تواند با شبیه سازی ابزاری مانند  شاتل فضایی را شبیه سازی کرده و به تست سیستم‌های پرواز مافوق صوت بپردازد.

 

این آزمایش اکنون آماده انجام است و این ابزار دقیق، اندازه گیری‌های آیرودینامیکی را در کسری از ثانیه انجام می‌دهد.

 

این هواپیما قادر هستند مسیر اروپا به ژاپن را در عرض ۳ ساعت طی کنند. این هواپیماها در ۲۰ تا ۳۰ دقیقه اول پرواز شروع به شتاب گرفتن می‌کنند اما همین شتاب گرفتن و عبور از سرعت صوت نیز می تواند در نهایت آرامش انجام شود.

 

مقرر شده است که در این هواپیماها تانک‌های سوخت نیز تغییر حالت داده و به هیدروژن مایع تبدیل شوند تا علاوه بر جلوگیری از تولید گاز کربنیک از آن به عنوان مایع خنک کننده نیز استفاده شود.

 

این هواپیماها که توسط گروه هواپیمایی ایرباس در حال توسعه هستند تا سال ۲۰۵۰ به محصول نهایی تبدیل خواهند شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار