گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ ورزش کشور در حالی سال ۹۳ را پشت سر گذاشت که مدال های رنگارنگی را در رشته های مختلف کسب کرد و قایقرانی نیز یکی از همین رشته ها بود. مهم ترین رویداد قایقرانی را در سال ۹۳ می توان به حضور نمایندگان این رشته در بازی های اسیایی اینچئون نسبت داد جایی که پاروزنان ایرانی ۹ مدال رنگارنگ را به دست آوردند و موفق شدند پرچم ایران را به اهتزاز در بیاورند. البته باید به یاد داشت که قایقرانی کشورمان پیش از بازی های اسیایی در چندین رویداد شرکت کردند اما به جز یک مدال نقره در روئینگ بانون در کاپ آسیا در ژاپن مدال دیگری به دست نیامد.
شاید این ناکامی ها را بتوان به حواشی اطراف این فدراسیون نسبت داد چرا که انتخابات ریاست این فدراسیون چندین بار به تعویق افتاد و در فاصله ۲ ماه مانده به بازیهای آسیایی همچنان بدون رئیس اداره میشد. مجمع فدراسیون یک بار به دلیل حضور دنیا مالی، عضو شورای شهر و دو شغله بودن وی لغو و به زمان دیگری موکول شد اما با درخواست دنیا مالی و استعفای وی از شورای شهر بار دیگر مجمع برگزار و دنیامالی با آرای اعضای مجمع به عنوان رئیس فدراسیون منصوب شد اما به دلیل عدم قبول استعفای وی در شورای شهر دنیا مالی نا چار به اتسعفا از ریاست فدراسیون قایقرانی بود.
این فدراسیون که در مدت دو سال با بحرانهای مختلفی روبهرو بود سرانجام در مرداد ماه صاحب رئیس شد و غلامرضا امینی که پیش از این سالها با این رشته آشنا بود هدایت فدراسیون را برعهده گرفت تا کمی آرامش به فدراسیون بازگردد.
در بازیهای آسیایی در ابتدا مسابقات روئینگ برگزار شد و محسن شادی در سنگین وزن به رقابت پرداخت و با وجود تمام حواشی پیش از اعزام و در شرایطی که خودش هم امیدی به کسب مدال نداشت، توانست همانند دوره قبل مدال طلایش را تکرار کند.
در روئینگ هشت نفره بحث زیادی برای اعزام وجود داشت و کمیته ملی المپیک در آخرین لحظات موافقت خود را با حضور این تیم اعلام کرد اما با وجود حضور مربی خارجی ۲ ماه پیش از آغاز مسابقات، همان طور که انتظار می رفت نتیجه لازم کسب نشد و این تیم از رسیدن به مدال بازماند اما روئینگ ۲ نفره مردان مدال برنز این بازیها را کسب کرد. اما در بخش بانوان این موضوع کاملا متفاوت بود. در روئینگ ۴ نفره همان برنز بازی های گوانگجو تکرار شد. در تک نفره سولماز عباسی موفق شد در سبک وزن مدال برنز را کسب کند تا کار روئینگ با یک طلا و ۳ برنز به پایان برسد.
مسابقات آبهای آرام شرایط متفاوتی داشت. احمدرضا طالبیان ملیپوش کایاک ایران که همه منتظر تکرار مدال طلایش بودند، نتوانست از عنوان قهرمانیاش در این دوره دفاع کند و با کسب مدال نقره تک نفره کارش را پایان داد. در کانو نیز شاهو ناصری که در گوانگجو نقرهای بود در این دوره پنجم شد. عادل مجللی هم دیگر نماینده ایران در اینچئون بود که مدال برنز را کسب کرد. با توجه به مسابقات پیش رو برای کسب سهمیه المپیک و برگزاری اردوها در خارج از کشور فدراسیون تصمیم گرفت تست انتخابی برگزار کرده و بهترین نفرات را راهی پرتغال کند، اما عادل مجللی در این تست انتخابی عملکرد خوبی نداشت و از رفتن به اردوی برونمرزی بازماند و وی در حال حاضر تمریناتش را در دریاچه آزادی پیگیری میکند.
قایقرانی یکی از رشتههای پرمدال هم در المپیک و هم در بازیهای آسیایی محسوب می شود اما ایران همیشه سهم کمی در مدالآوری داشته است. امید است مسئولان این فدراسیون در این روزها که تا حدودی آرامش را در قایقرانی ایجاد کرده اند به دور از حواشی به توسعه این ورزش توجه کنند تا سال ۹۴ بریا این رشته سالی همراه با کسب سهمیه های المپیک در بخش های مختلف این رشته باشد.