کد خبر:۳۹۶۳۴۱
واعظی در برنامه «اقتصاد ایران»:

مردم اطلاعات شخصی خود را در فضای مجازی قرار ندهند/ «اقتصاد مقاومتی» فقط مختص دوران «تحریم» نیست

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه مردم باید برای حفاظت از حریم خصوصی خود تلاش کنند، گفت: کشورهای غربی هیچ‌گاه به اندازه ما ایرانی‌ها اطلاعات خصوصی خود را در فضای مجازی منتشر نمی‌کنند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با حضور در برنامه «اقتصاد ایران» به ارائه توضیحاتی در خصوص اقتصاد مقاومتی، نهضت اپلیکیشن نویسی، شبکه‌های اجتماعی و فیلترینگ هوشمند پرداخت.

 

وی با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همه مشکلات و محدودیت‌ها راه توسعه را در پیش گرفته‌است، خاطرنشان کرد: موضوع توسعه ICT خوشبختانه هم مورد حمایت دولت است و هم مجلس طرح‌ها و برنامه‌های خوبی را برای این حوزه تصویب کرده است.

 

اجرای دولت الکترونیک در ۳ ارگان دولتی

 

وی در خصوص جایگزین کردن «دولت موبایلی» به جای «دولت الکترونیک» که چندی پیش توسط معاون اول رئیس جمهور مطرح شده بود، گفت: کلیه دستگاه‌های کشور برای اجرای دولت الکترونیک به ۱۴خوشه تقسیم شده‌اند و اداراتی مانند گمرک، مالیات و ثبت احوال نیز هم اکنون موفق به ارائه خدمات خود در بسترهای نوین شده‌اند.

 

وزیر ارتباطات عدم فرهنگ‌سازی صحیح را عاملی برای ناشناخته ماندن خدمات دولت الکترونیک عنوان کرد و یادآور شد: مسئولان باید بتوانند به طور کامل ابعاد و مزایای اجرای طرح‌هایی از این دست را برای مردم تشریح کنند تا مبرخی مقامت‌های که در این میان رخ می‌دهد به پایان رسیده و مردم نیز برای  آموزش و یادگیری خود همت بیشتری را به خرج دهند.

 

«دولت همراه» جایگزین «دولت الکترونیک» می‌شود

 

واعظی نقش رسانه‌ها و صداو سیما را در فرهنگ‌سازی مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: براساس هدف‌گذاری‌های  انجام شده امسال پروژه برزگ اعطای مجوز نسل ۳ داده شد که  برهمین اساس تاکنون ۲۰۰ شهر کشور به این فناوری مجهز شده‌اند.

 

وزیر اترتباطات دولت آینده را دولا همراه  نامید و گفت:هم اکنون شعار اتحادیه جهانی مخابرات «همه‌جا، همه‌جا، همه کس» است و این یعنی کاربران هر زمان که اراده کردند بتوانند با موبایل خود نیازهای خود را برطرف کنند که بر همین اساس امیدواریم بسترهای اجرای این مهم به زودی در کشور فراهم شود.

 

«اقتصاد مقاومتی» تنها مختص به دوران «تحریم»  نیست

 

واعظی در ادامه به بیان سیاست‌های وزارت ارتباطات در خصوص اجرای اقتصاد مقومتی پرداخت و یادآور شد: کلیه 24 بندی که به اصول اقتصاد مقاومتی می‌پردازد، حاصل تلاش و زحمات کلیه اندیشمندان، نخبگان و دانشمندان  کشور است که می‌تواند پشتوانه مناسبی برای برای اقتصاد کشور باشد.

 

وی اقتصا مقاومتی را متعلق به همه دوران‌ها عنوان کرد و گقت: اقتصاد مقاومتی تنها مختص به دوران تحریم نیست و با توجه به تاکیدات رهبری مبنی بر کاهش تصدی‌گری‌های دولتی، وزارت ارتباطات تلاش‌های خوبی را در این زمینه انجام داده تا بتواند از ظرفیت بخش خصوصی برای پیشبرد برخی از اهداف استفاده کند.

 

واعظی تاکید کرد: وزارت ارتباطات در نظر دارد تا به غیر از سرمایه‌گذاری‌های کلانی که بازگشت سرمایه آنها دیرهنگام است و نیز بحث‌های امنیتی، سایر سرمایه‌گذاری‌ها را به بخش خصوصی ارجاع دهد.

 

اختصاص بودجه ۱۲۰ میلیارد تومانی به بخش خصوصی

 

وزیر ارتباطات از اختصاص ۱۲۰ میلیارد تومان به بخش خصوصی خبر داد و افزود: کشور بهید به سمت استفاده از فناوری‌های بومی حرکت کندغ چرا که در دنیای امروز کشورهایی که اساس کار خود را در فناوری‌های پیشرفته قرار دهند، موفق خواهند شد.

 

وی ادامه داد: صنعت ICT اشتغال زایی بالایی دارد و از همین رو می‌تواند راه میانبری برای پیشرفت صنایع مختلف باشد.

 

واعظی به ضرورت حمایت از نخبگان و دانشگاهیان اشاره کرد و اظهار داشت: کشور از لحاظ نیروی انسانی ظرفیت و پتانسیل بالایی دارد و حتی در برخی موارد می‌تواند از شرکت‌های معروف خارجی موفق‌تر باشند که از همین رو وزارت ارتباطات حمایت و برنامه ویژه‌ای برای پیگیری نهضت اپلیکیشن نویسی دارد.

 

مسیر صادرات نرم‌افزاری هموارتر شده است

 

وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت صادرات نرم‌افزاری اشاره کرد و گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده هم‌اکنون مسیر صادرات نرم‌افزاری هموارتر شده است.

 

واعظی همچنین تاکید کرد: موضوع امنیت در اینترنت و حفاظت از حریم خصوصی کاربران از دیگر مورادی است که جزو اولویت‌های وزارت ارتباطلات به شمار می‌رود.

 

مردم اطلاعات شخصی خود را در فضای مجازی قرار ندهند

 

واعظی دوره تحول در فضای مجازی را هر ۶ ماه عنوان کرد و افزود: هم اکنون شبکه‌های اجتماعی به عنوان ابزاری برای ارتباط مردم که بسیار نیز ارزان است، تبدیل شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات همواره با محدودیت و ممنوعیت مخالف بوده‌است، یادآور شد: از مردم تقاضا دارم که از شبکه‌های اجتماعی و هر نوع تکنولوژِی به درستی استفاده کرده و چارچوب‌های فرهنگی و اخلاقی را رعایت کنند.

 

وزیر ارتباطات ادامه داد: وقتی مردم اطلاعات شخصی خود را دراینترنت منتشر می‌کنند دیگر صاحب آن نبوده و باید منتظر هرگونه اتفاقی باشند؛ پس از همین رو به کاربران توصیه می‌شود در حفظ اطلاعات و حریم خصوصی خود کوشا باشند.

 

واعظی خاطرنشان کرد: کشورهای غربی به عنوان سردمداران فضای مجازی تنها اطلاعات اولیه خود را در این فضا قرار می‌دهند و مانند برخی کاربران ما زندگی‌نامه خود را در این فضا منتشر نمی‌کنند.

 

تکمیل فیلترینگ هوشمند در طول ۱۰ ماه

 

واعظی در خصوص جزئیات اجرای فیلترینگ هوشمند نیز تاکید کرد: به طور کلی برخی شبکه‌های اجتماعی پاک و برخی دیگر ناپاک هستند که از همین رو وزارت ارتباطات از ۸ ماه قبل فراخوانی برای اجرای فیلترینگ هوشمند داد و براساس آن ۱۸ دانشگاه آمادگی خود را برای این پروزه اعلام کردند.

 

وی ادامه داد: بر همین اساس و از دی ماه امسال مرحله اول فیلترینگ هوشمند بر روی یکی از شبکه‌های اجتماعی اجرا شد و مراحل دوم و سوم آن نیز در سال ۹۴ ادامه خواهد یافت.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Italy
۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۵
پس شما برای چی حقوق می گیری؟ برای حفاظت از اطلاعات فردی و ملی ایرانیان چه کردید؟ ایا ابر اطلاعاتی داخلی راه اندازی کردید؟ ایا ایمیل قوی و قابل دفاع ایجاد کردید؟ اون سیستم متور جستجو هم در حقیقت تلفیقی از چند موتور جستجو بود. یعنی بصروت غیر مستقیم اطلاعات مجدد از گوگل میومد. مرد حسابی سیم کارت ایرانسل هک شد و شما بجای بررسی علت و تعیین استاندارد های جدید برای حفاظت از حریم شخصی برگشتی می گی خوب از خطوط زمینی استفاده بشه.
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار