به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با توجه به رشد روزافزون فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی کشورهای مختلف سعی در طراحی نرمافزارهای جدید در این حوزه IT داشتهاند تا بتوانند از صنعتی که به عنوان موتور محرک توسعه نام برده میشود، بیشترین استفاده را ببرند.
در همین راستا ایران نیز همسو با سایر کشورها در سالهای اخیر توانسته فعالیتهای خوب و قابل ذکری را در این زمینه ارائه دهد به طوری که هم اکنون ایران در بسیاری از موارد اقدام به شروع پروژههای مختلف در جهت استقلال در حوزه IT کرده است که موتور جستجوی یوز، رایانامه چاپار، نرم افزار بیسفون و بسیاری موارد دیگر از جمله آنها است.
در گزارش زیر سعی داریم تا مروری بر نرمافزارهای بومی حوزه IT داشته باشیم.
رایانامه چاپار
سرویس پست الکترونیک چاپار با حمایت دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی و تلاش بخش خصوصی طی ۲ سال و اندی به ثمر رسید و اکنون در حال سرویس دهی به کلیه کاربران است.
پست الکترونیک چاپار ۷۰۰ هزار کاربر فعال دارد و ۴۰ هزار نفر نیز روزانه کاربر فعال این پست الکترونیک هستند.
عضویت در این رایانامه با حجم ۲ گیگابایت فضای داخلی رایگان بوده و نیازی به ارائه مدارک شناسایی ندارد. از قابلیتهای این رایانامه میتوان به 2 زبانه بودن آن (فارسی و انگلیسی)، قابلیت تغییر پوسته (تم)، قابلیت افزایش فضای داخلی، قابلیت بازگردانی کلمه عبور براساس تلفن همراه، قابلیت ارسال رایانامه به پیامک، قابلیت ارسال پیامک به رایانامه، قابلیت دسترسی از طریق پروتکل IMAP و قابلیت تعریف کلیه ارتباطات به صورت ایمن (HTTPS)برحسب انتخاب کاربر اشاره کرد.
این رایانامه در حال حاضر نرم افزار مخصوص تلفن همراه با نام CHMOBILE را نیز در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
سرویس چت از جمله سرویسهایی است که پیش بینی میشود که در آیندهای نزدیک به چاپار افزوده شود براین اساس برای نخستین بار کاربران ایرانی در فضای یک سرویس بومی امکان چت کردن خواهند داشت.
با اعلام ممنوعیت استفاده از پست الکترونیک خارجی در مراودات بانکی، وب گاه متما (مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت) پست الکترونیک چاپار را به عنوان یکی از سرویس دهندگان رسمی کشور در حوزه پست الکترونیک داخلی معرفی کرده است.
فکس اینترنتی مبتنی بر محاسبات ابری
شرکت افرانت که فناوری پردازش ابری را برای نخستین بار در کشور ارائه کرده است فکس اینترنتی مبتنی بر پردازش ابری را راه اندازی کرده است.
با استفاده از سرویس فکس اینترنتی که از اوایل سال ۹۱ با نام تجاری FAX.IR در مرکز داده مبتنی بر فناوری پردازش ابری افرانت راه اندازی شده کاربران میتوانند در هر زمان و از هر مکان و با هر دستگاه متصل به اینترنت مانند کامپیوتر، موبایل و تبلت بدون نیاز به دستگاه فکس، خط تلفن و یا نصب نرم افزار، نسبت به ارسال و دریافت فکس اقدام کنند.
در این سرویس به کاربران شماره فکسی اختصاصی داده میشود و تمامی فکسهای دریافتی به این شماره به صورت فایل PDF به ایمیل شخصی کاربر ارسال و در صورت تمایل یک نسخه از آن در قسمت بایگانی حساب کاربری در سایت FAX.IR ذخیره میشود.
برای اطلاع رسانی در مورد دریافت فکس نیز یک SMS به شماره موبایل کاربر با متن «دریافت فکس جدید از شماره .....» ارسال میشود که کاربران میتوانند شماره فکس فعلی خود را نیز به این شماره اختصاصی انتقال داده و نیازی به اعلام مجدد شماره جدید خود نداشته باشند.
ضد بدافزار پادویش
ضدبدافزار بومی پادویش نخستین ضدبدافزار داخلی است که با موتور کاملاً بومی طراحی شده است که در شهریور ۹۲ نسخه اولیه نرم افزار برای کاربران خانگی روی سایت www.amnpardaz.com قرار گرفت و در نمایشگاه الکامپ ۹۲ نیز عرضه رسمی پادویش آغاز شد.
نرم افزار پادویش در نسخه های ۳۲ و ۶۴ بیت سیستم عامل ویندوز اکس پی (سرویس پک ۳)، ویستا، ۷ و ۸ قابل استفاده است و نسخه ویندوز سرور نیز از ویندوز سرور ۲۰۰۳ و ۲۰۰۸ پشتیبانی می کند. تفاوت در نسخه های مختلف نیز ناشی از تفاوت در قابلیت های نرم افزار است.
برای مثال نسخه امنیت پیشرفته امکاناتی همچون دیوار آتش، کنترل ابزار، حالت بازی برخوردار است. نسخه خانگی این محصول بومی کاملاً رایگان و دارای واسط کاربری به زبان فارسی است.
از قابلیت های این نسخه می توان به شناسایی و جلوگیری از عملکرد انواع بدافزارها، پویش فایلها در زمان استفاده و همچنین در صورت نیاز، به روز رسانی خودکار از طریق اینترنت، بهینه سازی شده جهت عدم کاهش کارایی سیستم، مجهز به تکنولوژی ابرکاربران جهت شناسایی تهدیدهای به روز، خطرناک و ناشناس، قابلیت پاکسازی، فرنطینه و حذف فایل های بدافزار شناسایی شده، قابلیت پرسش از کاربر هنگام برخورد با فایل های مشکوک اشاره کرد.
سازمان پدافند غیرعامل، مجموعه صاایران، بخش هایی از وزارت آموزش و پرورش، برخی حوزه های وزارت نفت، بخش های خصوصی و نیروهای مسلح از جمله مراکزی هستند که اکنون از این ضدبدافزار برای تامین امنیت رایانه های خود استفاده می کنند. همچنین نسخه رایگان خانگی پادویش بیش از ۲۰ هزار فعال سازی داشته است.
سلام
من مدت خیلی زیادیه که از چاپار استفاده میکنم، و کلا کارهام رو با چاپار انجام میدم، دیگه جی میل و یاهو برام اون جذابیت قبلی رو نداره.
تو این مدت چند ساله هم جمعا کمتر از یک هفته از کار افتاده و میشه گفت از لحاظ سر پا بودن کاملا امنه.
پس به همه توصیه کرده و باز هم می کنم از این پست الکترونیکی استفاده کنند.