به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در سال ۹۳ وزارت ICT اقدامات مهمی مانند رومینگ ملی، ارائه نسل سوم و چهارم خدمات ارتباطی، کاهش تعرفه اینترنت همراه، اجرای طرح همکدسازی تلفن ثابت و اجرای فیلترینگ هوشمند را در برنامه داشت.
کمیسیون مشترکی با ترکیه، برگزاری روز جهانی ارتباطات و جشنواره فاوا و دیدار وزیر ارتباطات با مراجع عظام تقلید و صدور پروانههای جدید برای اپراتورهای ماهوارهای از اتفاقات مهم وزارت ICT در بهار ۹۳ بود و اجرای فاز نخست رومینگ ملی و اعطای پروانه نسل سوم خدمات همراه نیز از مهمترین اقدامات این وزارت خانه در تابستان ۹۳ بود.
5 هزار کیلومتر فیبر نوری در کشور ایجاد شد
برهمین اساس در بهره برداری از 5 هزار کیلومتر فیبر نوری در کشور از دیگر اقدامات این وزارت خانه بود.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: جهش بزرگی در بخش ارتباطات در کشور انجام شده؛ در سال گذشته، ۳ هزار کیلومتر فیبر نوری در کشور ایجاد شده که این رقم در سال ۹۴ به ۱۳هزار کیلومتر خواهد رسید.
برگزاری «ایران تلکام» و «الکامپ»
برگزاری «ایران تلکام» در آبان ماه امسال از دیگر اقداماتی بود که در سال ۹۳ انجام شد.این نمایشگاه با هدف عرضه و معرفی آخرین دستاوردها و توانمندیهای متخصصین و کارشناسان داخلی و اطلاعرسانی در خصوص آخرین دستاوردهای کشورهای خارجی در زمینه مخابرات و ارتباطات برگزار شد.
همچنین فراهم کردن بستری مناسب جهت انتقال بیشتر فناوری های روز به کشور و ایجاد فرصت جهت ترغیب تولیدکنندگان برای رقابت پویا و تامین نیاز بسترهای این صنعت از دیگر اهداف تلکام ۲۰۱۴ بود.
تلکام ۲۰۱۴ با تمرکز بر محورهایی مانند تکنولوژی ارتباطات ماهواره ای، تکنولوژی تلفن همراه، تکنولوژی اس ام اس، مراکز تلفن، نرم افزارها و سخت افزارهای مخابرات، تجارت الکترونیک، سیستم ها و تجهیزات چند رسانه ای برگزار میشود.
در این نمایشگاه ۲۱۰ شرکت داخلی و ۶۸ شرکت خارجی در فضایی بالغ بر ۳۰ هزار متر مربع آماده ارائه خدمات خود در حوزه مخابرات و صنایع وابسته هستند.
کشورهایی مانند اسلونی، اتریش، امارات متحده عربی، ایتالیا، آلمان، تایوان، ترکیه، جمهوری چک، چین، ژاپن، کره جنوبی، لهستان، مالزی و هند از کشورهای خارجی شرکت کننده در تلکام ۲۰۱۴ بودند.
رونمایی از سرویس مكالمه اقتصادي مخابرات، عرضه سیمکارتهای نسل ۴، ارسال پیامک هویتدار با شماره تلفن ثابت، تخفیف ۲۰ درصدی برای مکالمات تلفن ثابت اعتباری، تماس رایگان با نرم افزار ساینا، رونمایی از اپلیکیشن کتابخوان و بازیک، ارایه پورتال عرضه محتوای صوتی و تصویری، تخفیفهای پیامکی و رونمایی از شبکه اجتماعی هنرمندان از دستاوردهای نمایشگاه تلکام ۲۰۱۴ بودند.
برگزاری بیستمین نمایشگاه بین المللی الکامپ به عنوان بزرگترین رویداد IT کشور نیز از دیگر اتفاقاتی بود که در آذر ماه ۹۳ انجام شد. الکامپ ۹۳ در فضایی بالغ بر ۱۶هزار و ۵۰۰ متر مربع و با حضور ۳۵۰ شرکت داخلی و خارجی برگزار شد.
کشورهای آلمان، ترکیه، فرانسه، چین، تایوان و روسیه جزو شرکت های خارجی شرکت کننده در الکامپ امسال بودند. بخشهای مختلفی مانند سخت افزار، نرم افزار، بانکداری و تجارت الکترونیک، دولت الکترونیک، هوش مصنوعی، رباتیک، شبکه و اینترنت از بخش های الکامپ ۲۰۱۴ بود.
دستبندهای سلامتی برای تست قندخون و سلامتی، دوربینهای ضدآب و ارائه پیام رسان ایرانی «بیسفون» از معدود دستاوردهای این نمایشگاه بودند.
شروع فرایند گذر از IPV4 و پیاده سازی IPV6 در ایران
آذر ماه 93 علاوه بر برگزاری نمایشگاه الکامپ اتفاق دیگری را نیز رقم زد که آن شروع فرایند گذر از IPV۴ و پیاده سازی IPV۶ در ایران بود.
محمود واعظی، وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش مهاجرت به IPV۶ با اشاره به لزوم تعامل با دنیا برای گذر از IPV۴ و پیاده سازی IPV۶ در ایران خاطرنشان کرد: IPV۴ در حال اتمام است و لازم است برای انتقال و گذر از IPV۴ به IPV۶ مقدمات و هماهنگی لازم صورت گیرد.
وی اظهار داشت: اگر چه تصمیم گیرنده در این حوزه دولت و حاکمیت است؛ اما اجرای این طرح نیازمند کار جمعی است و لازم است گام به گام و با نهایت دقت کار عملیاتی شود تا خللی در وضعیت اینترنت در کشور ایجاد نشود.
وی بر الزام ورود به IPV۶ تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به برنامه پنجم توسعه و انتظارات مردم نباید اجازه دهیم شکاف تکنولوژی بین ایران و دنیا گسترش یابد.
واعظی ادامه داد: با توجه به رغبتی که در استفاده از اینترنت در کشور بوجود آمده است و سیاست دولت یازدهم در برخورداری روستاها و مناطق کمتر برخوردار از اینترنت، لازم است این گام به سرعت انجام شود.
وزیر ارتباطات IPV۶ را تسهیل کننده ایجاد شبکه ملی اطلاعات بر شمرد و افزود: مردم ۱۰ سال است که منتظر شبکه ملی اطلاعات هستند و دولت یازدهم ایجاد شبکه ملی را در اولویت کار خود قرار داده است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در سال 2020 بیست میلیارد شی، تجهیزات و هر آنچه مورد استفاده انسانها قرار میگیرد به هم متصل می شوند، افزود: آنچه که پیش روی ما از نظر رشد تکنولوژی قرار دارد نشانگر آن است که گذر از IPV۴ به IPV۶ کار بزرگی است که تحول عظیمی را در ICT کشور ایجاد میکند.