کد خبر:۴۰۰۴۵۳

تذکر کار‌شناسان اقتصادی درباره هیجانات هسته‌ای بی‌پایه

«کار‌شناسان اقتصادی کاهش چندانی را برای قیمت ارز به خاطر هیجانات هسته‌ای پیش‌بینی نمی‌کنند».

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، وبسایت نامه نیوز در گزارشی تأکید کرد: کار‌شناسان اقتصادی پیش‌بینی می‌کنند پس از کاهش هیجانات حاصل از مذاکرات هسته‌ای لوزان در بازار ارز کاهش قیمت دلار در بازار نمی‌تواند رقمی بیش از ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان باشد. در شرایطی که پس از تفاهم هسته‌ای میان ایران و گروه ۵+۱ در لوزان پیش‌بینی می‌شد بازار ارز نوسان‌های شدید قیمتی را تجربه کند بازار ارز در محدوده قیمتی ۳۲۰۰ تا ۳۲۶۰ تومان در نوسان بود و در ‌‌نهایت به قیمت ۳۲۶۰ تومان رسید. این در حالی است که رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به این انتظار در بازار با اعلام اینکه همزمان با مذاکرات به هیچ وجه جلوی پائین آمدن قیمت ارز در بازار را نمی‌گیریم و فقط هیجانات و شوک‌ها را مراقبت می‌کنیم، حذف صفر‌ها از پول ملی را جزو اولویت‌ها اعلام کرد.


این سایت حامی دولت می‌افزاید: در این شرایط پیش‌بینی‌های متفاوتی از سوی کار‌شناسان اقتصادی درباره آینده بازار ارز مطرح می‌شود. مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفته است «لغو تحریم‌ها هر چند امکاناتی را برای ما فراهم می‌کند اما معجزه نمی‌کند. شاید شکاف بزرگی میان آنچه انتظارات عمومی از اثر لغو تحریم‌ها تلقی می‌کند با آنچه واقعیت دارد، وجود داشته باشد اگر این شکاف را درست مدیریت نکنیم، ممکن است آن شرایط بد‌تر از شرایط فعلی که تحریم است، بشود. یعنی شکل‌گیری انتظارات فرا‌تر از واقعیت برای شرایط پس توافق این خطر را دارد که در صورت مواجهه با واقعیت اعتماد عمومی خدشه‌دار شود.»

نیلی تصریح کرد: در حال حاضر نه تنها در میان عامه مردم که برخی مدیران نیز تصور می‌کنند با توافق هسته‌ای، همه مسائل کشور حل می‌شود در حالی که این موضوع صحت ندارد. بسیاری از مسائل ارتباطی به تحریم ندارد. سامان یافتن برخی از عواملی هم که به تحریم ربط دارد، زمان‌بر خواهد بود. بنابراین دچار خوش‌بینی کاذب شدن ممکن است ظرفیت تحمل جامعه را سرریز کند.»

 

منبع: کیهان

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار