به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست خبری «سومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» که امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد گفت: نمایشگاه تجهیزات از نظر معاونت علمی یک نمونه ای از مشارکت و عملکرد شرکت های دانش بنیان در حوزه اقتصاد کشور است کشور در حوزه تجاری سازی و مرز دانش باید پیشرفت کند.
وی افزود: نحوه تشکیل حمایت و مشارکت شرکت های دانش بنیان از مباحث مهم در اقتصاد کشور است عدد قابل توجهی از پی دی پی ها باید صرف این شرکت ها بشود که در آن صورت ما می توانیم ادعا کنیم که میلیاردرهای آینده این مملکت در این حوزه هستند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه باید اصول در نگرش های فکری ما تغییر کند گفت: ۱۵۰۰ شرکت دانش بنیان در حال ارزیابی شدن است و ما قانون حمایت از این شرکت ها را اجرا می کنیم معافیت های مالیاتی و گمرکی در حال اجراست و خوشبختانه یکی از امکانات مفید ما صندوق نوآوری و شکوفایی است که لیزینگ هشت درصد را در این نمایشگاه ارائه می دهد.
وی افزود: در سال جدید باید روی بازار شرکت های دانش بنیان کار کنیم این باعث می شود که بتوانیم اقتصاد مناسبی برای این حوزه پیدا کنیم دانشگاه ها مکانی است که در آن ایده ها شکل می گیرند و نطفه شرکت های دانش بنیان بسته می شود.
ستاری با اعلام این خبر که طرح های جدیدی در معاونت داریم گفت: یکی از بحث های اصلی فعال کردن مرز دانش است و تجاری سازی را هم در عین حال توسعه می دهیم از لحاظ زیرساخت وضع بدی نداریم و تمرکز در حوزه زیرساخت این نمایشگاه یک مدل موفق است که باید یاد بگیریم چگونه در حوزه های دیگر این مورد را گسترش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه بیش از هفت هزار دستگاه در این نمایشگاه عرضه می شود گفت: تمامی این دستگاه ها ساخت داخل است و مطابق با فناوری روز دنیاست و قابل رقابت و دارای استانداردهای بین المللی است حمایت هایی که در این نمایشگاه شده است در واقع همان بودجه ای است که در اختیار دانشگاه ها بوده و شرکت های دانش بنیان نیز جداگانه از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت شده اند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بااشاره به اینکه این کمک ها حمایتی است گفت: این کمک ها بلاعوض نیست و تنها حمایتی هستند و امیدواریم سرمایه گذاری دولت در حوزه مرز دانش اتفاق بیفتد و این نمایشگاه هم عدد فروش قابل توجهی داشته باشد چراکه معاونت علمی هر دو هفته یک یا دو رویداد را دارد که برگزاری این نمایشگاه یکی از رویدادهای شاخص می باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ۱۵۰۰ شرکت دانش بنیان از معافیت های مالیاتی استفاده می کنند که عدد قابل توجهی است در حوزه تسهیلات مشکلی برای شرکت های کوچک نداریم ولی در حوزه بازارسازی و مشارکت شرکت های بزرگ با مشکل مواجه هستیم. در پایان باید اشاره کنم شبکه آزمایشگاهی معاونت علمی راه اندازی شده کار شبکه این است که ظرفیت های خالی کشور را مشخص کند و آزمایشگاه هایی که نیاز به تعمیر و تامین تجهیزات دارند بدانند که از کجا باید متخصص خود را پیدا کنند.