کد خبر:۴۰۴۳۵۸
فناوری‌های نوین

طراحی پارچه‌هایی هوشمند، برای شارژ کردن تلفن همراه

محققان حسگرهای هوشمندی طراحی کرده‌اند که اطلاعات را از محیط اطراف گرفته و آن را مستقیما به تلفن هوشمند می‌فرستند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در سال‌های اخیر مردم سعی می‌کنند الکتریسته ساکن را از زندگی روزمره شان حذف کنند و به‌صورت، تقریبا محدود از آن، به‌عنوان منبع تامین انرژی استفاده می‌کنند. اما کارشناسان در تاش هستند تا الکتریسیته ساکن را تبدیل به منبعی برای تامین انرژی کنند.

 

نکته قابل توجه آن است که شارژ کردن ابزارهای الکترونیکی هوشمند مشکل ساز است. یک شرکت کره‌ای پارچه‌ای ساخته که در آن، از فناوری نانو ژنراتور، فناوری تبدیل انرژی مکانیکی یا گرمایی به انرژی الکتریکی در ابعاد کوچک، استفاده شده است.

 

این وسیله قابل پوشیدن است و برق در آن در اثر الکتریسته تماسی، یعنی فرایندِ تماس فیزیکی ۲ ماده ناهمجنس ایجاد می‌شود. با این الکتریسیته می توان برق یک نمایشگر ال ای دی وال سی دی را تامین کرد، بدون اینکه نیاز به منبع دیگری باشد. همچنین می‌توان از آن برای ابزار کم مصرفی مثل حسگرها هم استفاده کرد.

 

براساس اعلام محققان چنانچه فناوری‌های مربوط به اینترنت در آینده بیشتر پیشرفت کنند، حسگرهایی خواهیم داشت که با پوست انسان در تماس مستقیم هستند و این پارچه می‌تواند تبدیل به منبعی برای تامین انرژی این حسگرها شود.

 

این پارچه به راحتی تا می‌شود و ممکن است روزی بتوان از آن برای شارژ کردن تلفن همراه به هنگام راه رفتن استفاده کرد.

 

محققان فلاندی حسگرهای هوشمندی طراحی کرده‌اند که اطلاعات را از محیط اطراف گرفته و آن را مستقیما به تلفن هوشمند می‌فرستند. طراحان می‌گویند که از این ابزار می‌توان برای دزدگیر، کنترل کودک یا روشن کردن مسیر استفاده کرد.

 

قابلیت اتصال با محیط اطراف، ارسال و دریافت داده‌ها با شبکه‌های ارتباطی، از طریق فناوری اینترنت اشیاء میسر است که مفهمومی جدید و روبه رشد در دنیای فناوری و ارتباطات است.

 

طراحان این حسگرهای هوشمند می‌گویند که بهترین کاربرد این ابزار، کنترل و نظارت بر محیط است، مثلا می‌توان یک لامپ ال ای دی در زنگ خطر نصب کرد که داده‌ها و اطلاعات هر نوع حرکت غیر عادی در خانه را دور طول روز به دستگاه هوشمند منتقل کند.

 

یکی دیگر از کاربردهای این ابزار نظارت و کنترل کودک است. والدین می‌توانند با کمک این ابزار، اطلاعاتتی نظیر دمای بدن کودک، تنفس و تغذیه او را روی تلفن هوشمند خود دریافت کنند.

 

طراحان می‌گویند شاید در آینده بتوان از این حسگرهای هوشمند به‌عنوان راه حلی برای صرفه جویی در مصرف برق خیابان‌ها استفاده کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار