به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری نصرالله سجادی، معاون ورزش قهرمانی حرفه ای وزارت ورزش صبح امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد، در ابتدای این نشست وی آماری از عملکرد این معاونت ارائه کرد و گفت: از سال ۹۲ تا اسفند ۹۳ در مجموع ۵ هزار و ۱۸۳ دوره آموزشی توسط فدراسیون ها برگزار شده و ۲۱۶ هزار و ۶۷۸ نفر نیز تعداد کل داوران حاضر در ورزش کشور هستند، همچنین در مراکز استان ها ۱۸ مرکز سنجش فعال برای ورزش احداث شده که در سال جدید ۱۳ مرکز دیگر نیز اضافه شده است همچنین ۶۸ مجمع عادی و انتخاباتی برگزار کرده ایم.
وی در ادامه افزود: ۲۵۰۰ دوره مسابقات برگزار شده و میزبانی ۲۷ رویداد بین المللی و آسیایی را داشته ایم، همچنین۱۲۰ مدال در بازی های پاراآسیایی، ۵۷ مدال در بازی های آسیایی، ۴۱۲ مدال در قهرمانی آسیا، ۷۵۴ مدال در رویدادهای بین المللی و ۳۶۷ مدال در مسابقات قهرمانی جهان کسب شده است.
وی در ادامه به سئوالات خبرنگاران در خصوص اینکه تفاهم نامه؛ ملاک ارزیابی فدراسیون هاست، گفت: فدراسیون ها ملاک ارزیابی شان تفاهم نامه ها نیست و این تنها یکی از ملاک ها است کل فعالیت ها، مقام های که کسب می شود، برگزاری مسابقات، تعداد داوران و ورزشکاران تحت پوشش، تعداد مربیان، دوره های آموزشی و استعدادیابی از جمله ملاک های ارزیابی عملکرد فدراسیون هاست.
وی در خصوص حمایت از فدراسیون شنا برای میزبانی مسابقات واترپلو گفت: ستاد بازی های تشکیل شده، هفته گذشته اولین جلسه بود حداقل تا ۲۰ اردیبهشت، استخر ۹ دی به اتمام می رسد.
وی در پاسخ به سئوال «خبرگزاری دانشجو» در خصوص اینکه چه برنامه های برای کسب سهمیه المپیک پیش رو دارید، گفت: ستاد بازی های المپیک و پارالمپیک تشکیل شده و هفته گذشته اولین جلسه آن تشکیل شد، چهارشنبه این هفته نیز جلسه ای دیگری داریم، فدراسیون ها از سه ماه قبل اقداماتی را انجام دادند در بحث بودجه و برای تجهیز و امکانات فدراسیون ها نیز بودجه در نظر گرفته ایم زمانی که تقویم فدراسیون ها بررسی شد تأکید بر این بود که ۱۷ فدراسیون های که شانس کسب سهمیه المپیک داشته باشند در مسابقات شرکت کنند و در تفاهم نامه نیز برنامه ای ویژه ای برای این بخش در نظر گرفتیم وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک عزم راسخ دارند تا این کار را به خوبی انجام دهند فردا نیز جلسه ستاد عالی بازی ها ساعت ۲ بعداظهر در دفتر وزیر ورزش و با حضور اعضای ستاد و رئیس کمیته ملی المپیک تشکیل می شود ۳۰۰ رویداد بین المللی در سال جاری در اوایل سال ۹۵ داریم که در آنها شانس کسب سهمیه المپیک وجود دارد اما این بدین معنی نیست که در تمام مسابقات شرکت می کنیم حضور ورزشکاران در رشته های است که فدراسیون پیش بینی کرده است.
در ادامه خبرنگاری در خصوص کیروش سوال کرد. او پرسید روندی که پس از جام ملتهای آسیا طی شد گواه از این داشت که شما و وزارت ورزش خواستار ادامه فعالیت کیروش در ایران نیستید که سجادی در همین حین گفت: من تا به حال چنین چیزی را نگفتم.
خبرنگار در ادامه پرسش خود گفت: رویکرد وزارت ورزش و جوانان در خصوص کیروش چیست. او مشکلاتی در خصوص ممنوع الخروجی دارد و وزارت ورزش و جوانان به نوعی نمیخواست که او در رأس کار باشد اما به نظر میرسد دستوراتی از ارگانهایی بالاتر از وزارت ورزش و جوانان داده شد که سجادی درپاسخ به او اظهار داشت: فدراسیونهای ورزشی در انتخاب مربی تیمهای ملیشان در هر رده سنی اختیار تام دارند. اگر از ما کمک و مشورت بخواهند به آنها میدهیم اما ما نظارت خواهیم کرد. سطح کار را آن قدر بالا نبرید که بخواهیم بگوییم دولت دخالت کند. واقعاً اینگونه نبوده است. ما دیدیم که فدراسیون در تصمیمگیری در حال تعلل است و باید زودتر تصمیم بگیرد به همین دلیل وزارت ورزش نمایندهای را برای نظارت به این موضوع فرستاد که مشورتهایی هم داده شد. در خصوص بدهی مالیاتی نیز او با فدراسیون قرارداد دارد و فدراسیون باید مالیاتش را پرداخت میکرده است. در این مورد هم با توجه به اینکه شرایط مالی چندان خوب نبود با دستور وزیر ورزش پرداختی روتین و زودتر از موعد مقرر به فدراسیون فوتبال داده شد تا مشکلات این فدراسیون رفع شود البته دیروز در رادیو شنیدم که کفاشیان میگفت ما این موضوع را حل و پرداختهایی کردهایم. در این مورد باید از خودشان بپرسید و من بیش از این در جریان نیستم. ما نظارت کردیم و رویکردمان مشخص است. ما کمک کردیم تا این مشکل حل شود. در هر صورت تصمیم و انتخاب سرمربی تیم ملی با فدراسیون و هیئت رئیسه بوده است و آنها خواستار ادامه فعالیت کی روش بودند.
سجادی در خصوص اساسنامه فدراسیون ها نیز گفت: این موضوع در سال ۸۸ با توجه به درخواست فدراسیون ها و سازمان بازرسی آغاز شد ابتدای سال ۹۲ به فکر این افتادند که آن را احیا کنند که موضوع مسکوت ماند و دلایل زیادی وجود داشت بنده حین انتخابات به موارد مبهمی در اساسنامه برخورد کردم و درشهریور سال ۹۳ این اساسنامه را با یک بخشنامه به تمام فدراسیون ها و کمیته ملی المپیک فرستادم تا نظرات خود را کتباً اعلام کنند تا آخر آبان ماه نظرات جمع بندی شد و کارگروهی متشکل از خبرگان، کارشناسان و مدیران کل و سه نفر حقوقدان تشکیل شد که طی دی، بهمن و تا ۲۰ اسفندماه سال ۹۳، ۱۵ جلسه تشکیل شد و نهایتاً این اساسنامه بررسی شد ویرایش نهم نیز به شورای معاونین ارسال شده است.
وی افزود: اواخر اردیبهشت ماه که جلسه ماهانه با فدراسیون ها داریم نظر اعضاء را می پرسیم و جمع بندی آن را در ویرایش دهم قرار می دهیم و از کمیته ملی المپیک مانند هر جای دیگری نظر خواستیم و نماینده کمیته ملی المپیک نیز در جلسات حاضر شد و شهبازی از ۱۵ جلسه ما در ۱۴ جلسه حضور داشت با این همه باز هم ویرایش هشتم را برای آنها ارسال کردم که اگر باز هم نظری هست می توانند در جلسه اعلام کنند.
ما از همه نظرات استقبال می کنیم ولی چون در حال بررسی اساسنامه هستیم هیچ چیزی قابل استناد نیست و بحث گمانه زنی ها وجود دارد و موضوعاتی مطرح می شود که در ویرایش نهم وجود ندارد باز هم این اساسنامه را با سازمان های بین المللی و نهادهای داخلی چک می کنیم تا مشکلی وجود نداشته باشد.
وی در خصوص انتخابات دوومیدانی گفت: زمانی که رئیس فدراسیون استعفا داد دبیر فدراسیون آنجا پیگیری کرد ما به سرپرست فدراسیون کمک می کنیم و آن را به حال خود رها نمی کنیم به زودی زمان ثبت نام را اعلام می کنیم حضور سرپرست به معنای توقف کارها نیست و ما در اساسنامه به این موضوع توجه کرده ایم؟
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در خصوص اینکه پاداش کشتی گیران پرداخته نشده و گفته می شود که وزارت ورزش با فدراسیون کشتی تقابل دارد، گفت: مطلقاً چنین چیزی نیست که بین فدراسیون کشتی و وزارت ورزش تقابل باشد همه فدراسیون ها برای ما یکی هستند و ما خودمان برای خودمان مشکل ایجاد نمی کنیم.
در آئین نامه فعلی جوایزی برای جام جهانی در نظر نگرفته است مگر قهرمانی جهان موضوع فوتبال هم فرق می کند چون مسابقات قهرمانی جهان ندارد اما بدین معنا نیست که تقسیم نشود آمار و ارقام را امروز تهیه کردند و به درخواست وزیر ورزش کشتی گیران با رئیس جمهور دیدار خواهند کرد.
سجادی در خصوص جوایز والیبالیست ها نیز گفت: رئیس جمهور با جوایز والیبالیست ها موافقت کرده و این موضوع در کمیسیون مربوطه در حال بررسی است. اینکه جوایز به آنان پرداخت می شود مُحرز است ولی نحوه پرداخت باید بررسی شود.
وی در خصوص سرمربی تیم ملی بسکتبال نیز گفت: سرمربی بسکتبال بررسی اولیه شده اما چون مربی خارجی است باید مسائل دیگر هم بررسی شود زمانی که یک خارجی می خواهد وارد ورزش شود باید از مراجع تأییدیه بگیرد و مراحل فنی طی شود به نظرم برای بسکتبال، زمان از دست نمی رود چون فدراسیون یک فرد نیست و انتخابات بازیکنان هم در کمیته فنی انجام می شود.
وی در خصوص اینکه فدراسیون کشتی بیانیه ای را در مورد اساسنامه فدراسیون ها صادر کرده است، گفت: من نیز خبرش را شنیده ام فدراسیون برای ما هم آن را ارسال می کند ما هم به مسائل بین المللی آشنا هستیم و اساسنامه هنوز تأیید نشده است از نظرات همه فدراسیون ها استقبال می کنیم و پس از اینکه نهایی شد به صورت عمومی تر اساسنامه را اعلام می کنیم.
وی در خصوص اینکه آیا وزارت ورزش اجازه دخل و تصرف در فدراسیون ها و برکناری رؤسای آنها را دارد، گفت: اینها برابر اساسنامه فعلی است که این حق را به وزیر ورزش داده که در ویرایش جدید آن را برداشته ایم تا نگویند دولت دخالت کرده این موضوع به معنای این نیست که سازمان های بین المللی در این زمینه ورود می کنند و مشکل خاصی به وجود نمی آید.
وی در پاسخ به این سئوال که کمیته ملی المپیک قرار بود آئین نامه خود را اصلاح کند، گفت: آنها می گفتند این جزء اولین برنامه هایی است که خواهیم داشت و معتقد بودند اساسنامه ایراد دارد امیدواریم کارگروه تخصصی زودتر تشکیل شود و اگر آئین نامه و اساسنامه مشکلی دارد برطرف کند.
وی در خصوص کسب سهمیه المپیک گفت: تأکید می کنم کسب سهمیه از برنامه های ویژه ماست در حال حاضر در تعدادی از رشته ها کسب سهمیه کرده ایم و یا در جایگاهی قرار داریم که بد نیست و ورزشکاران باید در سلسله مسابقات شرکت کنند ما در ۱۷ رشته به صورت ویژه حمایت می کنم و برای آنها برنامه داریم فدراسیون ها باید بیشتر اطلاع رسانی کنند.
سجادی در خصوص خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس گفت: من در مورد سرخابی ها صحبت می کنم چون این دو باشگاه زیر نظر وزارت ورزش هستند امروز قبل از ظهر نتیجه مزایده پرسپولیس اعلام می شود استقلال هم یک مزایده چهارمی دارد چیزی هم در مورد سبک دست نشنیدم. موضوع خصوصی سازی زیر نظر سازمان خصوصی سازی بررسی می شود و اگر قرار است سئوال و استعلامی باشد توسط این سازمان است ما فقط اهلیت اعضای هیئت مدیره را تأیید می کنیم.
وی در خصوص اینکه کرسی های بین المللی برای فدراسیون پزشکی، ورزشی از دست رفته است، گفت: ما هیچ کرسی آسیایی وجهانی را از دست نداده ایم، پورکاظمی را به دو مجموعه فرستاده ایم و دوباره نیز انتخاب شده است و هرکسی نماینده ایران است باید حمایت شود.
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در خصوص اینکه در اساسنامه فدراسیون ها نماینده داوران و مربیان و ورزشکاران باید توسط کانون ها انتخاب شوند و در فدراسیون چنین کانونی نداریم، گفت: این موضوع قبلاً در اساسنامه هم بوده و تأکید داریم که کانون ها به دست دولت تشکیل نمی شود خود مربیان باید بروند و کانون تشکیل بدهند و ما نیز حمایت می کنیم در حال حاضر کانون مربیان در فدراسیون فوتبال تشکیل شده و من در دو نشست آن شرکت کردم و حمایت کردم وزیر هم در نشست های آنها شرکت کرده و این یک موضوع خوب در اساسنامه است چون اینها سهامداران اصلی ورزش هستند،کانون مربیان در اساسنامه فدراسیون فوتبال که به تأیید فیفا رسیده است وجود داشت و چون دیدیم خوب بود از آن استفاده کردیم.