کد خبر:۴۳۴۵۹۷
سرکار در اختتامیه پنجمین دوره مسابقات علمی فناوری نانو؛

بدون مهارت آموزی به جوانانمان، ضایعه نخاعی پرورش می‌دهیم

دبیر ستاد نانو گفت: ما در کشور ضایعه نخاعی تربیت می‌کنیم، افرادی که خوب فکر می‌کنند، خوب حرف می‌زنند و علم دارند ولی دریغ از آنکه کار عملی و پژوهشی انجام دهند ما دانشجویان را دانا بار می‌آوریم در حالی که توانا نیستند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، سرکار در مراسم اختتامیه پنجمین دوره مسابقات علمی فناوری نانو و نوزدهمین هم اندیشی نهادهای ترویجی فناوری نانو که امروز در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد برگزار شد گفت: ما باید نگاهی جدی به دنیای اطراف خودمان داشته باشیم که اگر می‌خواهیم آینده درخشانی داشته باشیم باید چه کارهایی انجام دهیم. کشورها به چند دسته تقسیم می‌شوند که اولین دسته آن‌ها کشورهایی است که اقتصادشان مبتنی بر مواد خام است که متاسفانه ایران هم یکی از آنهاست وقتی صحبت از نفت و گاز می‌شود در دنیا چندین کشور در ذهن مجسم می‌شوند که یکی از آن‌ها ایران است.

 

وی افزود: گروه دیگر کشورها دارای اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری هستند کشورها تلاش می‌کنند در این مجموعه قرار بگیرند که خوشبختانه در چند سال اخیر کشور ما حرکتی را در این مسیر آغاز کرده ولی قطعاً این حرکات کافی نیست.

 

دبیر ستاد نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه بیان داشت: تعدادی از کشورها وارد مسیر پیشرفته تری شده‌اند و خودشان را از بقیه جدا کرده‌اند که آن‌ها هدف و اقتصادشان مبتنی بر خلاقیت است که هر چه در این عرصه پیش روی می‌کنند ارزش افزوده نیز به مراتب بیشتر می‌گردد.

 

سرکاردر ادامه تاکید کرد: در این گروه که مبتنی بر خلاقیت است بدون بنیه علمی نمی‌توان به عرصه خلاقیت راه یافت کشورهایی مثل آمریکا، ژاپن و آلمان وارد این عرصه شدند ما هم می‌خواهیم وارد این عرصه شویم ولی باید یک تغییر نگرشی در مدیریت دانشگاه‌ها و آموزش عالی کشور داشته باشیم.

 

وی در ادامه تصریح کرد: ما نمی‌توانیم با سبک و سیاق 30 سال پیش دانشگاه‌ها را مدیریت کنیم دگردیسی در افکار و مدیریت کلان کشور باید اتفاق بیفتد امروز باید برای آینده برنامه ریزی کنیم که وارد عرصه خلاقیت شویم که مبنای آن نیروی انسانی زنده است.

 

دبیر ستاد نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه ما باید دانشگاه‌ها را مبتنی بر خلاقیت کنیم گفت: باید وضعیت معمول در دانشگاه‌ها را بررسی کنیم آموزش عالی کشور مبتنی بر آموزش طراحی شده ما تنها نام وزارتخانه را تغییر داده‌ایم در حالی که باید مغز خود را تغییر دهیم هنوز هم جذب اعضای هیئت علمی مبتنی بر آموزش است.

 

سرکار با اشاره به اینکه ما به دانشجویان آموزش تئوریک می‌دهیم گفت: ما در کشور ضایعه نخاعی تربیت می‌کنیم افرادی که خوب فکر می‌کنند خوب حرف می‌زنند و علم دارند ولی دریغ از آنکه کار عملی و پژوهشی انجام دهند ما دانشجویان را دانا بار می‌آوریم در حالی که توانا نیستند.

 

وی با تاکید براینکه علم از جنس دانایی و تکنولوژی از جنس توانایی است گفت: ما بهترین سرمایه را در کشور داریم و سرمایه اصلی ما برای اقتصاد دانش بنیان وجود دارد که آن هم جوانان هستند ولی در سی سال آینده ما این سرمایه را نداریم و ایران کشوری مثل ژاپن می‌شود ما چند هزار متر زیرزمین ثروت را استخراج می‌کنیم در حالی که جوانان ثروت های روی زمین هستند که از آن‌ها غافلیم.

 

دبیر ستاد نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به خودباوری اشاره کرد و گفت: خودباوری در کشور ما کم رنگ است ولی ما در عرصه نانو فناوری یک الگو ساختیم که به مسئولین نشان بدهیم کشور ما دارای ظرفیت زیادی است و در حال حاضر نیز کشور ما در این عرصه جزو ده کشور برتر جهان است.

 

سرکار در پایان خاطر نشان کرد: شما جوانان باید مطالبه کنید و قانع نشوید که فقط آموزش تئوریک صرف بدون مهارت آموزی داشته باشید برای بعد از فارغ التحصیلی برنامه داشته باشید چرا که آینده کشور به شما وابسته است و ان شالله همه با هم تلاش کنیم تا آینده بسیار درخشانی برای کشور رقم بزنیم.

 

در پایان مراسم از برگزیدگان پنجمین دوره مسابقات بین المللی نانو در همه گرایش‌ها تقدیر شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار