براساس این گزارش بازدید از دانشگاه دولتی مسکو (MGO) و امضای تفاهمنامه همکاری بین بنیاد ملی علم ایران و بنیاد علوم بنیادین روسیه آخرین برنامه هیئت ایرانی در این سفر بود.
این تفاهم نامه از سوی نصرت الله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (بنیاد ملی علم ایران) و ولادیسلاو پانچنکو رئیس بنیاد علوم بنیادین روسیه به امضا رسید.
در این دیدار که با حضور آندری فورسنکو دستیار ویژه علمی رئیس جمهور روسیه، ویکتور سادوینچی رییس دانشگاه دولتی مسکو و هیئت مدیره این دانشگاه برگزار شد، ستاری با تاکید بر لزوم گسترش همکاریهای علمی میان ایران و روسیه، هدف از امضای این تفاهمنامه را ایجاد افقهای جدید در همکاریهای بینالمللی و دوستی در زمینه تحقیقات، انجام ماموریت ساختن پایههای دانش و علم عنوان کرد.
وی با اشاره به ارتقای همکاریهای مشترک در زمینه علم و فناوری و انتقال فناوری تحقیقات، تبادل دانش و تجربه در قالب برنامههای مشترک تبادل دانشجو و استاد و پروژههای علمی و فناوری و رویدادهای علمی در راستای امضای تفاهمنامه میان بنیاد ملی علم ایران و بنیاد علوم بنیادین روسیه، درباره مهمترین محورهای همکاری این تفاهمنامه اظهار داشت: هر دو بنیاد در قالب پروژههای مشترک اقدام به تبادل پژوهشگر و تحقیقات مشترک خواهند کرد و همچنین در جهت تربیت و توسعه انسانی اقدام به تبادل پژوهشگران جوان میکنند که باید زیر نظر اساتید باتجربه دیگر کار کنند.
رئیس هیئت امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (بنیاد ملی علم ایران)، حمایت از پروژههای مشترک دو کشور را در قالب روشهای شش گانه عنوان کرد و گفت: هر دو بنیاد در زمینه میان رشته ای و ابر علمی (megascience)، قطب شمال و جنوب، دریای خزر و در جهت منافع هر دو کشور، زمینه های تحقیقاتی که بر ای هر دو طرف از سابقه تاریخی و سنتی برخوردار است، برگزاری رویدادهای علمی مشترک و اعلام فراخوان های مشترک تحقیقاتی که براساس اساسنامه خودشان است، با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
در بخش دیگری از این نشست نیز ضرغام با اشاره به گستره تبادل اطلاعات علمی و اجرایی بین دو بنیاد، گفت: هر دو طرف اطلاعات نتایج تحقیقات شان را با هم تبادل می کنند. همچنین در مورد ساختار سازمانی و رویکردهای حمایتی این دو بنیاد با یکدیگر تبادل خواهند داشت. همچنین هر دو طرف، نشست ها و ملاقات هایی با حضور مدیران دو بنیاد میدهند تا اهداف و نحوه تصمیم گیری را با هم هماهنگ کنند.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی (بنیاد ملی علم ایران) ادامه داد: در صورت توافق، هر دو طرف میتوانند در فعالیت های مشترک دیگر با هم به تفاهم برسند و همکاری کنند.
وی درباره مدت زمان تفاهم نامه و نحوه خاتمه آن تصریح کرد: این تفاهمنامه به مدت 5 سال از زمان امضای طرفیت، لازم الاجرا است. پس از پایان 5 سال اول این تفاهم نامه به صورت اتوماتیک برای 5 سال دیگر تمدید می شود مگر اینکه یکی از طرفین بخواهد تفاهمنامه را پایان بخشد. هر گونه تمایلی برای پایان بخشیدن به تفاهم نامه باید30 روز قبل از تاریخ مربوطه به اطلاع طرف مقابل برسد. در صورت پایان تفاهم نامه، هیچ کدام از طرفین تعهدی در قبال طرف مقابل از جمله ضرر مادی و معنوی ندارد.