به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، سید نظام الدین موسوی، مدیرعامل خبرگزاری فارس در چهارمین روز از اولین همایش «ستیز با استکبار» که به همت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در حال برگزاری است، ضمن اشاره به اینکه فضای دانشگاهی قبلا منحصر به یک طیف و گروه خاص سیاسی میشد که کانال نفوذ خود را به درون برخی تشکلها و دانشجویان راه داده بودند افزود: متاسفانه برخی تشکلهای باسابقه درگیر این فضا شدند اما جامعه اسلامی دانشجویان یکی از تشکلهایی بود که انصافا با وجود این فضا خوش درخشید.
وی در ادامه افزود: جامعه اسلامی موفق شد تا آن فضای انحصاری توام با انحراف را بشکند و اجازه ندهد جریانی حس کند دانشگاه ملک آن است.
موسوی خاطر نشان کرد: من خودم شخصا در فضای دانشگاه، شاهد نعره گروههای انحصارطلب و منحرف بر سر دانشجویان جامعه اسلامی بودم اما خوشبختانه این دانشجویان با منطق و استقامت ایستادگی کردند اما تنها چیزی که تعجب داشت حمایت افرادی بود که از این گروههای انحصار طلب دفاع میکردند اما حالا فضا به گونهای تغییر کرد که کسانی که ادعای پرچم داری انقلاب و دفاع از خط امام و محرومین را میداشتند دچار سرنوشتی شدند که فقط باید آرزو کنیم خدا چنین سرنوشتی را برای ما رقم نزند.
مدیرعامل خبرگزاری فارس با تاکید براینکه جامعه اسلامی دانشجویان پرچم دار خوبی برای جریان دانشجویی بودند عنوان کرد: در ابتدای تشکیل این تشکل برچسبهای زیادی به آنها میزدند حرفهایی میشندیم که عدهای بچه پولدار تشکیلاتی را در دانشگاه راه انداختهاند و تز سرمایه سالاری را در سر دارند و طرفدار زر و زورند اما این برچسبها به این تشکل نچسبید و دانشجویان نشان دادند که تنها مهر برای آنها شاخصهای انقلابی و ولایی است و دلیل ماندگاری آنها نیز همین بوده است.
وی در ادامه سخنانش در جمع دانشجویان به بحث رسانه و تاثیرات، آفات و زیانهای آن پرداخت.
موسوی با طرح این سوال که اهمیت حضور رسانه در شرایط فعلی چیست اظهار داشت: بعضی میگویند در شرایط جنگ نرم یکی از ابزارهای مهم رسانه است در شرایطی که ما شاهد هستیم رهبر انقلاب بارها این مسئله را به عنوان اصلیترین مسئله نظام و راه مبارزه با نظام سلطه برشمردند. باید دریابیم که حتی در شرایط جنگ سخت هم ناگزیر به توجه رسانه هستیم و جلو بردن جنگ سخت بدون ابزار رسانه امکان پذیر نیست.
مدیرعامل خبرگزاری فارس ضمن تاکید براینکه حتی در جنگهای گذشته نیز رجزخوانی یک عملیات روانی بوده است گفت: در شرایط فعلی نیز جنگ و عملیات روانی زاییدهای از درون جنگهای فیزیکی است و گسترش ابزاری مثل رادیو و تلویزیون مرهون تلاش کشورها و نیروهای نظامی است که به اهمیت این ابزار و تاثیرگذاری آن بر روی دشمن پی بردهاند.
وی در جمع دانشجویان حاضر در همایش «استکبار با ستیز» به گذشتهای نه چندان دور اشاره کرد و گفت: کاری که گوبلز در آلمان با استفاده از ابزار رسانهای انجام داد همین بود که توانست از این راه طرف مقابل را مرعوب کند و بسیاری از شبکههای رادیو و تلویزیونی و حتی خبرگزاریها در مقاطعی شکل و رشد پیدا کردند که نیاز آن کشور به عملیات روانی در کنار سیستم نظامی بود.
موسوی در ادامه گفت: چندی پیش سالگرد حمله آمریکا به هیروشیما بود و همه انتظار داشتیم پس از چند سال مقامات آمریکایی به خاطر جنایتی که در این شهر انجام دادهاند عذرخواهی کنند اما این وزیر ژاپن بود که در مقابل رسانهها عذرخواهی کرد. هم چنین در حمله دوم آمریکا به عراق معروف بود که بغداد قبل از سقوط عینی به دست آمریکا توسط سی ان ان فتح شده بود من میخواهم گستره نفوذ یک رسانه را با زدن این مثالها برای شما ترسیم کنم تا بدانید که رسانهای مثل سی ان ان محصول جنگ دوم عراق بود.
مدیرعامل خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه امروز یکی از راههای گسترش گروههایی مثل داعش ابزاری مثل رسانه است خاطر نشان کرد: چرا داعش صحنههای سوزاندن و سربریدن انسانها را رسانهای میکند پاسخ این سوال تنها یک چیز است ایجاد رعب و وحشت. شما ایران را که سپاه، ارتش و بسیج به این قدرتمندی دارد و افرادی همچون حاج قاسم سلیمانی را در سیستم خود دارد که جانشان را کف دست گذاشته و به جنگ با استکبار در منطقه میروند با کشورهای دیگر مقایسه نکنید چرا که خیلی از آنها ممکن است با یک تلنگر از هم بپاشد.
وی یکی از دلایلی که موجب شده خیلیها بفهمند پشت صحنه داعش یک دستگاه امنیتی مدرن و با تجربه وجود دارد را همین امر عنوان کرد و افزود: دلیل اهمیت رسانه پیامی است که منتقل میکند و این را بدانید که اگر نتوانیم برای انتقال پیام مورد نیازمان از ابزار رسانهای استفاده کنیم دچار لکنت خواهیم شد.
موسوی هم چنین به تاثیر رسانه در دنیای صهیونیست تاکید کرد و گفت: یکی از اقلیتهای دنیا که تنها ۱۲ میلیون جمعیت نیز دارند صهیونیستها هستند اما جالب اینجاست که در دنیا هر جا که میروی عناصر مهم رسانهای در دست همین جمعیت اقلیت است در ماجرای جنگ جهانی دوم نزدیک به ۵۰ میلیون نفر در دنیا کشته شدند و در ایران نیز بر اثر همین جنگ قحطی بر سر مردم آمد که صدها هزار نفر را از بین برد اما تنها چیزی که از این جنگ بولد و رسانهای میشود قضیهای به اسم هلوکاست است و ما شاهد آن هستیم که نفوذ گستره سیاسی آنها به بدنه اروپا و آمریکا به قدری زیاد میشود که مسئولین آنها خود را موظف میدانند در هر امری نظر و مهر تایید صهیونیستها را داشته باشند.
مدیرعامل خبرگزاری فارس از ساختن افکار عمومی توسط صهیونیستها به عنوان یک صنعت نام برد و افزود: مثال بارز آن اتفاقی است که در روزهای اخیر به شدت در حال گسترش در رسانهها است در سوریه یک کودک سوری که قصد پناهندگی را با خانوادهاش داشته است در دریا غرق میشود و جنازه او را مظلومانه لب ساحل پیدا میکنند این کودک در حقیقت اصالتا کرد بوده است یعنی مادر، پدر و خود وی اهل کوبانی بودند.
وی در ادامه سخنانش در خصوص این اتفاق خاطر نشان کرد: کوبانی و عین العرب مسئلهشان هیچ ارتباطی به سوریه نداشت و شهر عین العرب در معرض شدیدترین حملات داعش بود که طی چندین ماه اخیر شاهد سقوط چندین باره آن و آزاد شدنش بودیم در این بین دولت ترکیه که موتلفه آمریکا است اجازه نداد حتی هلی کوپترهای سوریه و یا کشورهای دیگر کمکهای مردمی را به این شهرها برسانند. ماجرای داعش و کوبانی ماجرای دامنه داری است تا جایی که میبینیم این کودک سوری را به یک المان تبدیل میکنند و این گونه به افکار عمومی القا میشود که اگر بشار اسد میرفت این اتفاق نمیافتاد که من به این حرکت از پله دوم میگویم یعنی پله اول و نابودی و کشته شدن صدها هزار کودک یمنی و غزهای در طی این ماهها را نادیده بگیریم و تنها مرگ کودکی را رسانهای کنی که پیام القا کننده آن هم زیر سوال بردن دولت سوریه باشد.
مدیرعامل خبرگزاری فارس معارضین اصلی دولت سوریه را داعش و القاعده دانست و خطاب به آنها گفت: سوریه یک کشور آرام بوده است که طی تمامی این سالها با گروهها و مذاهب مختلف اداره میشده و این شما بودید که باعث بر هم ریختن این کشور شدید حالا جالب است که میشنوید با بلد کردن خبر مرگ یک کودک سوری لب ساحل همه تقصیرها را گردن بشار اسد و اینکه اگر میرفت این اتفاق نمیافتاد میاندازند حتی برخی افراد در کشور ما نیز همین حرفها را میزنند.
وی ادامه داد: طی این چهار سال گذشته دو شهرک شیعه نشین نوول الزهرا در محاصره تروریستها هستند و تاکنون حدود ۳۰۰۰ شهید دادهاند چرا دنیا جنایتی که به آنها شده است را رسانهای نمیکند مگر سوریه فقط همان یک کودک غرق شده است. در کشور ما نیز برخی مرعوب این عملیات روانی رسانهها شدهاند تا جایی که حتی برخی پزشکان ما به بشار اسد نامه زدند که کنار بکشند این همه کودک در غزه کشته شد در یمن حدود ۳۰۰۰ نفر زن و کودک زیر توپ و بمباران دشمن به وحشیانهترین شکل کشته شدند حالا میبینیم دیروز که یمن حمله موشکی به یکی از محلههای استقرار نیروهای ائتلاف میکند و طی آن ۴۵ نفر از ارتش آنها کشته میشوند اوباما پیام تسلیت میدهد و عربستان عزای عمومی اعلام میکند.
سیدنظام الدین موسوی در جمع دانشجویان حاضر در همایش استکبار با ستیز خاطرنشان کرد: آمریکا تمامی راههای ورودی اطلاعات به مردمش را بسته است و شاید خیلی از مردم آمریکا از حقیقتی که در دنیا در حال رخ دادن است اطلاع نداشته باشد در کشور خود ما نیز رفتار برخی افراد جای تعجب داشت خانم ابتکار که اخیرا با بیبی سی مصاحبه کرد در گذشته گفته بود هر کاری کردم تا کتابم را که موضوع آن تسخیر لانه جاسوسی بود در آمریکا به چاپ برسانم هیچ انتشاراتی حاضر به چاپ آن نشد در ماجرای برجام نیز شاهد تاثیر پیام رسانهها بر روی افکار بودیم تا جایی که برخی عنوان کردند همه مسائل ما با آمریکا حل شده و حالا باید سراغ معاملات دیگر برویم این در حالی است که هنوز هیچ چیزی اتفاق نیفتاده است و برجام فقط مربوط به بحث هستهای میشد نه چیز دیگر.
مدیرعامل خبرگزاری فارس در ادامه سخنانش به قضیه کرسنت اشاره کرد و گفت: در این خصوص از من شکایت نیز شده است اما این قضیه را اینجا برای شما دانشجویان مطرح میکنم که در طول تاریخ ایران چنین چیزی اتفاق نیفتاده بود که طبق آن بیش از ۱۴ میلیارد دلار خسارت دیده باشیم و جالب اینجاست که میگویند رسانهها حق ندارند به هیچ عنوان در زمینه کرسنت کار کنند.
وی در ادامه اظهارات خود افزود: در کنار مسئله کرسنت مسئله مفقود شدن دکل را با ۷۸ میلیون دلار خسارت جوری در رسانهها مطرح میکنند که انگار نیروهای انقلابی و اصولگرا مسبب مفقود شدن آن بودند و در مقابل هر کسی از کرسنت حرف بزند کارش به دادگاه میرسد.
مدیرعامل خبرگزاری فارس در خصوص اصل ماجرای مفقود شدن دکل نفتی با اشاره به اینکه ۱۰ ماه پیش خبرگزاری فارس هویت سه نفری را که مسبب اصلی مفقود شدن این دکل بودند به نامهای ش، ط، م رسانهای کرد که آقای م پسر یکی از وزرای دوره اصلاحات بود. در ادامه انتشار این خبر در رسانه ما شاهد بودیم که یکی از روزنامههای اصلاح طلب در دو شماره پیاپی خود تیتر و عکس یک خود را به آقایان ش و م اختصاص داد که در آن فرد مذکور با نام ش بیگناه شناخته میشد و فردای آن روز بازداشت شد در شماره بعدی نیز آقای ط که تیتر و عکس یک این روزنامه شده بود به عنوان یکی از دلالان خارج از کشور معرفی شد که اصلیترین فرد در ماجرای مفقود شدن دکل است.
موسوی با تاکید بر اینکه تیتر و عکس یک هر روزنامه ناموس آن است افزود: حالا میبینیم تیتر و عکس یک دو شماره پیاپی یک روزنامه اصلاح طلب مربوط به یک متهم مفقود شدن دکل نفتی میشود و به جای محکوم کردن این سه سعی در تطهیر کردن آن دارند.
وی در ادامه افزود: اهمیت رسانه به این معنی نیست که رسانه هر کاری دلش بخواهد بکند اما این را فراموش نکنید که رسانه یک غول است اما ما میتوانیم با این غول مقابله کنیم.
موسوی تنها راه مقابله با این گونه رسانهها را استفاده درست از همه ابزارهای رسانهای دانست و خطاب به دانشجویان گفت: نیروهای انقلابی میتوانند و باید بدانند راه پیش روی در این مسیر خودخوری و حرف ناروا زدن نیست امروز با گسترش شبکههای اجتماعی هر فردی به راحتی تبدیل به یک رسانه میشود تا جایی که میبینیم حتی برخی روزنامههای ما با دو تا سه هزار تیراژ و بعضی خبرگزاریهای ما با همین تعداد مخاطب با یک فرد که در گوشیاش ۱۰ گروهی ایجاد میکند و تبدیل به یک رسانه میشود برابری میکنند.
مدیرعامل خبرگزاری فارس زمینه را در تولید پیام رسانههای انقلابی خوب ارزیابی کرد و تصریح کرد: اما توزیع و بازنشر پیام مسئله مهمی است که دانشجوی انقلابی امروز باید به آن توجه کند هر یک از شما میتوانید یک گروه تلگرامی درست کنید و در آن به دروازه بانی خبر بپردازید.
موسوی یکی از مسائل مهم در عملیات روانی را که امروزه دشمن در حال استفاده و بهره گیری از آن است مارپیچ سکوت عنوان کرد و گفت: مارپیچ سکوت یعنی در یک جمعی وقتی یک دیدگاه و طیف غلبه دارند حتی بقیه کسانی که شاید مخالف با آن دیدگاه باشند تلاش میکنند خودشان را به سبقه این طیف دربیاورند و ما این را در زدن تیتر همسان در اکثر روزنامههای خود شاهد هستیم.
وی با تاکید بر این موضوع که زدن تیتر همسان در عالم روزنامه نگاری یک غلط فاحش حرفهای است خاطرنشان کرد: این همان اشتباهی است که به مارپیچ سکوت و تلاش برای در اکثریت بودن بازمی گردد بعضی گروهها اصرار به لشکرکشی خیابانی دارند تا به جامعه بفهمانند زیاد هستند و بقیه مجبور به سکوت شوند که این نیز تحت تاثیر از همین مسئله است.
موسوی در جمع دانشجویان حاضر در همایش استکبارستیزی گفت: تشکلهای دانشجویی در این زمینه رسالت سنگینی بر دوش دارند که این رسالت را با تولید محتوا و پیام در رسانه باید به درستی به سرانجام برسانند.
وی همچنین خطاب به دانشجویان افزود: از اینکه حرفتان را در رسانه بزنید خجالت نکشید امام زمانی که در حوزه علمیه بودند به گفته خودشان غریب بوده و درست در همان زمان خیلیها شاه را شیعه میدانستند اما امام راهش را پیش برد و به فرجام رساند تا جایی که حزب توده نیز او را امام صدا میزد پس بدانید که تشکلهای دانشجویی باید پیش روی این زمینه باشند و بدانند که وقتی رهبر کشور صریحترین حرفها را در دیدار با دانشجویان میزند و صریحترین حرفها را نیز در این دیدار میگویند یعنی چه پس خجالت نکشید و حرفتان را بزنید.