کد خبر:۴۴۰۱۶۲
بهشتی‌پور پاسخ می‌دهد:

آیا عدم رای‌ نمایندگان کنگره آمریکا آب پاکی را بر «برجام» ریخت؟

یک کارشناس مسائل هسته‌ای گفت: آنچه دیشب در مجلس نمایندگان رای نیاورد را نباید به پای کنگره نوشت زیرا کنگره متشکل از صد نفر نمایندگان سنا و ۴۳۵ نفر نمایندگان مجلس است و برجام دیشب تنها در یک رای‌گیری نمادین که رسمی نیز نبود در مجلس نمایندگان رای نیاورد.

حسن بهشتی پور کارشناس مسائل هسته‌ای در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در پاسخ به سوالی مبنی بر دلایل عدم رای آوری برجام در روز گذشته و در مجلس نمایندگان آمریکا گفت: آنچه دیشب در مجلس نمایندگان رای نیاورد را نباید به پای کنگره نوشت زیرا کنگره متشکل از صد نفر نمایندگان سنا و 435 نفر مجلس نمایندگان است و برجام دیشب تنها در یک رای گیری نمادین که رسمی نیز نبود در مجلس نمایندگان رای نیاورد.

 

وی اضافه کرد: این رای گیری نمادین در مصوبه داخلی مجلس نمایندگان نبوده است و همان طور که پیش بینی می شد چون اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا با جمهوری خواهان است و جمهوری خواهان مخالف تصویب برجام هستند در این رای گیری نمادین برجام رای نیاورد.

 

این کارشناس مسائل هسته ای ضمن اشاره به قانون اساسی آمریکا یادآور شد: مطابق قانون اساسی آمریکا برای وتوی اثر رای رئیس جمهور باید هم مجلس سِنا و هم مجلس نمایندگان توامان رای دهند تا حق وتوی رئیس جمهور آمریکا را خنثی کنند.

 

وی اضافه کرد: حتی اگر رای گیری دیشب ظاهری و نمادین نیز نبود طبق قانون ایالات متحده نمی توانست وتوی رئیس جمهور آمریکا را خنثی کند چون برای خنثی کردن وتوی رئیس جمهور نیاز به دو سوم آرای کل نمایندگان سنا و کنگره است و جمهوری خواهان در این مسیر امیدوار بودند تا دموکرات ها را برای رسیدن به رقم دو سومی با خود همراه کنند که خوشبختانه نتوانستند.

 

بهشتی پور در پایان خاطر‌نشان کرد: به طور کلی در آمریکا از آنجا که مجلس سنا مجلس ایالتهاست قدرت بیشتری دارد و قدرت سنا در قانون اساسی آمریکا بیشتر از قدرت مجلس نمایندگان است و از سوی دیگر جمهوری خواهان هر دو مجلس با برجام مخالف بودند چون آن را موفقیت اوباما می دانند اما پنجشنبه شب مشخص شد تلاش جمهوری خواهان برای جلب نظر بخشی از دموکرات ها در خنثی کردن وتوی رئیس جمهور آمریکا به جایی نخواهد رسید .

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار