به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، در این کنگره که از روز دوشنبه 16 شهریور تا چهارشنبه 18 شهریور ادامه داشت مقالات متعددی در زمینه های مختلف علوم خاک ارائه گردید و نشست های تخصصی جداگانه برای گرايشهای شيمی و آلودگی خاک، حاصلخیزی و تغذیه خاک، پيدايش و رده بندی خاک، و فيزيک و حفاظت خاک برگزار شد.
این کنگره امکانی فراهم کرد تا جامعه علمی و کشاورزی در رابطه با نقش برجسته خاک در مدیریت پایدار اراضی، چالشهای زیست محیطی، مدیریت خاکهای مناطق خشک، ترسیب کربن، کاهش فزاینده ماده آلی خاکها و دهها موضوع مهم دیگر مرتبط با خاک به تعامل بنشینند.
بسیاری از چالشهای پیش روی خاکها و اراضی کشور، از رویکرد جزئینگر و محدود ناشی میگردند و بیانگر نبود تفکر جامع، فراگیر و پایدار میباشند. خاک بهعنوان بستر حیات، فراتر از بخش کشاورزی و منابع طبیعی، با ملاحظات اکید زیست محیطی، اخلاق و سلامت خاک، ماندگاری و پویایی مدنیتهای ریشهدار ایران زمین و تعالی بخشی همه کانونهای زیستی و مدنی، گره خورده است.
محور های کلی این همایش شامل موارد ذیل است:
- مسائل و مدیریت خاکهای مناطق خشک
- امنیت، حفاظت و مدیریت پایدار خاک
- مدیریت بهینه خاک و آب در باغهای پسته
- شیمی و آلودگی خاک و سلامت محیط زیست
- اخلاق، آموزش و فرهنگسازی برای پایداری خاکها
- فرسایش بادی و طوفانهای گرد و خاک
- فیزیک خاک و رابطه آب و خاک و گیاه
- بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک
- پیدایش، ردهبندی، ارزیابی خاک و زمیننما
- حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه
- فنآوریهای نوین در علوم خاک
- خاک و تغییر اقلیم
بازخوردهای رسیده از جامعه امروز ایران، بیانگر آن است که دغدغههای خاک، آب، هوا و امنیت غذایی و زیستی به یکی از مهمترین چالشها و نگرانیهای مردم مبدل شده است. با توجه به ضرورت مدیریت بهینه خاک، رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی، اطمینان بخشی در تولید غذای سالم و دستیابی به محیط زیست پاک، چهاردهمین کنگره علوم خاک ایران در دانشگاه ولیعصر رفسنجان با همکاری انجمن خاک ایران برگزار گردید.