به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر اميرحسين دوايی مرکزی(استاد دانشکده مهندسی مکانيک) به عنوان مجری طرح در اين خصوص گفت: سال 1389، زمين فوتبال مجموعه ورزشی آزادی به دوربين عنکبوتی مجهز شد که می توانست بازی فوتبال را با استفاده از يک ربات کابلی شش درجه آزادی، به صورت ديناميک و از زوايای ديد متحرک فضای و با کيفيت HD فيلمبرداری نموده و به صورت بر خط و از طريق فيبر نوری به مرکز سيمای جمهوری اسلامی ايران ارسال نمايد. ظاهرا و بر خلاف انتظار مسوولان، اين سيستم بسيار گران قيمت، پس از يکسال و ظاهرا به دليل اتمام مدت حق بهره برداری، توسط سيستم نرم افزاری به طور خودکار قفل شده و ربات کابلی و سيستم دوربين عنکبوتی به طورکامل متوقف گرديد. به علت مسايل تحريم و عدم همکاری شرکت سازنده، در طی 2 سال بعد از آن، کوشش زيادی توسط متخصصان ايرانی و خارجی برای رفع مشکل سيستم انجام شد که متاسفانه به نتيجه مطلوبی نينجاميد و البته در اثر مرور زمان اشکالات متعدد ديگری هم به وجود آمد. بر اين مبنا، آزمايشگاه مکاترونيک دانشکده مهندسی مکانيک دانشگاه علم و صنعت ايران اظهار علاقه کرد تا در اين کار به سيمای جمهوری اسلامی کمک کند.
لذا دوربين عنکبوتی برای بازطراحی به دانشگاه منتقل شد و اکنون و بحمدالله پس از يک سال کار تحقيقاتی، کارشناسی و اجرايی، دوربين عنکبوتی آماده نصب مجدد در ورزشگاه آزادی است.
دکتر دوايی مرکزی افزود: خوشبختانه با انواع تکنيکهايی که به کار برديم موفق شديم بخش هايی از سيستم کنترلی دوربين را باز طراحی نموده و مجددا تمامی فرآيند نصب سيستم که در استاديوم آزادی انجام شده بود را بدون دسترسی به مستندات سازنده، در زمين ورزشی دانشگاه به انجام رسانيم که همين اين کار نصب و راه اندازی هم به نوبه خود از پيچيدگیهای خاص خود برخوردار است.
دکتر دوايی تصريح کرد: هم اکنون ما توان باز طراحی و ساخت سيستمهای مشابه برای کاربردهای مختلف را داريم و دوربين عنکبوتی باز طراحی شده نيز قرار است تا دو ماه آينده، در استاديوم مجموعه ورزشی آزادی نصب و مورد بهره برداری قرار گيرد.
همچنين مهندس بهنام حسين خانی(دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی مکانيک دانشگاه و کارشناس ارشد بخش کنترل پروژه) در خصوص باز طراحی دوربين عنکبوتی گفت: سيستم دوربين عنکبوتی، بسيار پيچيده و متشکل از زير سيستمهای زيادی نظير شبکه، فيبر نوری، تابلوی برق، درايو و.. است و همه اين موارد مستند شده تا بهره برداری را آسانتر نمايد.
لازم به ذکر است که کل اين پروژه، توسط استاد مربوطه و دانشجويان فعلی و گذشته فارغ التحصيل از آزمايشگاه مکاترونيک دانشگاه علم و صنعت ايران به انجام رسيده است.