به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو عصر امروز انجمن اسلامی دانشگاه علم و صنعت با حضور سید عباس نبوی نماینده ادوار دفتر تحکیم، کامران دانشجو وزیرسابق علوم و جمعی از دانشجویان افتتاح شد.
کامران دانشجو وزیر سابق علوم در این برنامه با بیان اینکه دانشگاه ما در ماهیت، شکل و محتوا مقلد دانشگاه غربی است گفت: یک سری از مشکلات دانشگاه زیربنایی است و اساسی ترین مشکل دانشگاه این است که سنگ بنای آن توسط افراد ضد دین گذاشته شده است.
وی تصریح کرد: محتوای علم غرب به گونه ای است که به مسئلهی خلقت معتقد نبوده و معتقدند در این بین خلقتی وجود ندارد و ربوبیتی در کار نیست و هر چه هست طبیعت است، چون در مورد انسان نیز آنان همین گونه می اندیشند و به لذت، اصالت می دهند.
وزیر سابق علوم اظهار داشت: در زمان رضا شاه که غرب گرایی در کشور به وجود آمد عده ای ضد دین به اروپا رفته و دانشگاه غرب را در ایران ایجاد کردند.
دانشجو با اشاره به این که 80 سال است که اینگونه دانشگاه هایی داریم و چنانچه بخواهیم تغییری در آن ایجاد کنیم مورد مخالفت قرار می گیریم گفت: برای مثال رفتار بین دخترها و پسرها در دانشگاه از غرب تاسی گرفته است و اگر کسی می گوید این اختلاط درست نیست و ناهنجاری صورت می گیرد مورد هجمه قرار واقع میشود.
وی ادامه داد: در داخل کشور، افرادی به مخالفت برمی خیزند که به سه دسته تقسیم می شوند؛ دسته نخست افرادی هستند که دانشگاه را تنها محل دانش می دانند و بینش، دسته دوم کسانی هستند که می دانند دانشگاه محل تعلیم و تربیت است اما بینش خودشان غربی و مادی است و دسته سوم قائل به وجود دانش و بینش در دانشگاه هستند اما دانششان غربی است.
وزیر سابق علوم با بیان اینکه تنها با رنگ و لعاب نمی توان دانشگاه را تغییر داد بلکه باید تغییر ماهوی رخ دهد تا تبدیل به دانشگاه طراز اول شویم تصریح کرد: امام خمینی می فرمایند تا زمانی که دانشگاه اسلامی نشود، جامعه اسلامی نخواهد شد این جمله به این معناست که دانشگاه سابق بر این اسلامی نبوده و در حال حاضر نیازمند جامعه اسلامی هستیم.
دانشجو با اشاره به اینکه براساس دیدگاه رهبری باید احکام شرعی مو به مو در دانشگاه های ایران رعایت شود ادامه داد: فضای دانشگاهی ایران به عنوان کشوری اسلامی باید طوری باشد که اگر کسی وارد آن شد، فکر نکند وارد دانشگاه واشنگتن شده. دانشگاه های ما این گونه نشده اند چون شعارهای اسلامی را در دانشگاه ها سر دست نگرفته ایم.
وی ادامه داد: در محتوا نیز علوم اسلامی باید وجود داشته باشد اما در مقوله علوم انسانی همان نظریه های غربی را پیش گرفته ایم و انتظار داریم دانشگاه هایمان اسلامی شوند در صورتی که مبنای فکری و دینی ما با غرب متفاوت است.
وزیر سابق علوم تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید سراغ این برود که در کشور دانشگاه بومی اسلامی_ایرانی داشته باشیم
دانشجو بااشاره به اینکه در هشت سال اصلاحات کسانی که به دنبال استفاده از جنبش دانشجویی بودند، درصدد شدند جنبش دانشجویی را مقابل دولت قرار دهند، گفت: در این دوران عنوان می کردند دانشگاهی مستقل از نظام را می خواهیم و جنبش دانشجویی باید در عرض نظام حرکت کند
وی با تاکید براین که مردم نظام اسلامی را ایجاد کردند و در مقاطع مختلف هم چون 22 بهمن پای بندی خود به نظام را اعلام می کردند افزود: اما در دوران اصلاحات جنبش دانشجویی به ارکان نظام به عنوان ارزش چنگ می زد.
وزیر سابق علوم با اشاره به اینکه در گفتمان انقلاب اسلامی باید استکبار ستیزی پررنگ باشد، اظهار داشت: اگر بخواهیم استکبارستیزی را از گفتمان انقلاب بگیریم موتور محرکه نظام را از آن سلب کرده ایم که این امر با مبانی اصلی در تضاد است.
دانشجو در پاسخ به سوالی درباره نقش جنبش دانشجویی و وظایف دانشجویان در این زمان گفت: جنبش دانشجویی نماینده مردم است و بنده در دوره مدیریت خود به حضور تشکل های دانشگاهی در دانشگاه ها تاکید داشتم تا جایی که در این دوره حدود 56 تشکل دانشجویی به تشکل های قبلی اضافه شد.
وی در ادامه افزود: بنده فضای دانشگاه ها در دوران اصلاحات را فضای مناسبی نمیبینم چون این فضا به ارکان نظام توهین کرد و دانشجویان را به سمت سوت و کف سوق داد که این فضای مناسبی برای فعالیت و نشاط دانشجویی نیست.
وزیر سابق علوم با اشاره به رضایت روحانی از فضای دانشگاه در زمان انتخابات ۹۲ گفت: روحانی در سخنانی در انتخابات ۹۲ به بنده گفت که بیشترین سخنرانی هایم در دانشگاه ها بود و سخنرانی ها در فضای مناسب و معقولی صورت گرفت.
دانشجو با بیان اینکه بنده موظف بودم با تشکیل تشکل های دانشجویی که در عرض نظام حرکت می کردند موافقت نکنم و به آن افتخار می کنم خاطر نشان کرد: انتقاد لازمه رشد و پیشرفت در کشور است و هرگز تک صدایی مد نظر هیچ جامعه ای نبوده است.