به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، تزریق شعور سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از وظایف مهم دانشگاههاست که این امر میسر نمیشود مگر با آگاهی و دانش دانشجویان پیرامون اخبار و رویدادهای مهم دانشگاه؛ بنابراین در نظر گرفته شده که گزیدهای از مهمترین خبرهای دانشگاهی استان اصفهان در بستهای با عنوان هفت روز، هفت خبر در اختیار دانشجویان و دانشگاهیان قرار گیرد.
اجرای طرح تحول سلامت ادای دین دولت یازدهم به مردم بود
اصفهان در هفتهای که گذشت میزبان دو تن از وزیران دولت یازدهم بود، دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت که سفری دو روزه به اصفهان داشت و طی این سفر از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیمارستانها و امکانات بهداشتی اصفهان و برخی از شهرستانهای آن بازدید کرد و در مراسم گرامیداشت روز پزشک نیز که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، حضور داشت.
وزیر دیگری که به اصفهان سفر کرد، دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه بود، که به افتتاح چندین پروژه در شهر اصفهان از جمله قطار شهری پرداخت و در آخرین مرحله از سفر خود برای شرکت در مراسم گرامیداشت روز پزشک به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رفت و همین مراسم موجبات دیدار دو وزیر از کابینه دولت یازدهم را فراهم کرد.
در این مراسم هر یک از وزرا طی سخنانی از طرح تحول سلامت و ایثارگریهای ملت ایران سخن گفتند.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در مراسم گرامیداشت روز پزشک در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت تدبیر در عرصه پزشکی، طرح تحول نظام سلامت است، بیان داشت: از وزیر بهداشت به دلیل اجرای این طرح تشکر میکنم و امیدوارم هر روز شاهد افتخارات بیشتر وزیر بهداشت و جامعه پزشکی باشیم.
ظریف با بیان اینکه اجرای طرح تحول سلامت، ادای دینی از سوی دولت یازدهم به مردم بود، تصریح کرد: ما مرهون ایثارگریهای مردم هستیم و جامعه پزشکی کشور و وزیر بهداشت با اجرای طرح تحول نظام سلامت توانستهاند بخشی از زحمات مردم ایران را با طعم سلامت پاسخ دهند.
رهبر انقلاب فصلالخطاب همه مسائل کشور هستند
سید حسن قاضیزاده، هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم گرامیداشت روز پزشک در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: رئیس جمهور و وزیر امور خارجه برای به ثمر نشستن مذاکرات تلاشهای بسیاری انجام دادهاند و بنده از نزدیک شاهد بیخوابیهای آن ها بودم.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه رهبر انقلاب فصلالخطاب همه مسائل کشور هستند، گفت: توصیه و تعابیر رهبری در دیدار با هیات دولت در خصوص بخش سلامت و تداوم طرح نظام سلامت، قابل تأمل و توجه است.
در مراسم گرامیداشت روز پزشک از ۱۰۰ پزشک و داروساز نمونه استان اصفهان تقدیر شد و وزیر بهداشت با حضور در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از بخشها و امکانات مختلف این دانشگاه بازدید کرد و در جریان کمبودها و مشکلات قرار گرفت و به افتتاح چند پروژه عمرانی نیز پرداخت.
مسجدی که در فصل خاکی شدن قد کشید +تصاویر
اگر انسان راه خدا را پيدا کرد و ياد گرفت که چگونه کار را براي خدا انجام دهد، آن وقت ميبيند که اين عشق به کار، چقدر کار را آسان خواهد کرد؛ گاهی مصداق بارز این جمله در اردوهای جهادی رقم میخورد، که خدا در نزدیکی همان روستای کوچک دورافتاده و در قلب یک یک اهالی آن روستا است و دانشجویان میروند تا گره و چینخوردگیهای پیشانی اهالی را که ناشی از سختیها و کمبودها است، اندکی با داروی همدلی التیام دهند.
بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان نیز هشتمین دوره اردوی جهادی خود را تابستان امسال با عنوان «فصل خاکی شدن» برگزار کرد که یکی از فعالیتهای عمده هشتمین دوره از طرح هجرت بسیج دانشگاه اصفهان، توسعه مسجد روستای گزستان در منطقه بازفت بود.
این روزها دانشگاههای استان اصفهان نیز مانند سایر نقاط کشور نسبت به برگزاری اردوهای جهادی در مناطق محروم کشور اقدام کردهاند.
حسن سلیمانی، مسئول اردوی جهادی بسیج دانشجویی استان اصفهان نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اصفهان، تعداد دانشجویان جهادگر استان اصفهان را ۲۰۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: این تعداد در قالب ۷۰ گروه جهادی در استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و فارس فعالیت داشتند، که عمده فعالیت گروههای جهادی فعالیتهای عمرانی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و درمانی بوده است.
گزارش رسانهها از بسته شدن پروفایل دانشجویان بورسیه
بورسیه و ما ادراک مالبورسیه؛ عبارتی است که شاید رئیس جمهور روزی که آن را به کار برد نمیدانست این همه مشکلات از این سوژه نشات بگیرد و البته نهایتا از حدود ۳ هزار نفر کل ماجرا به ۳۶ نفر ختم شود. این جریان آنقدر پرحاشیه بود که پس از ماهها از استیضاح وزیر علوم همچنان تبعات آن دامنگیر وزارت علوم و دانشجویان بورسیه است.
طی روزهای اخیر در برخی از رسانهها گزارشی مبنی بر بسته بودن پروفایل دانشجویان بورسیه دانشگاه اصفهان و عدم اجرای مصوبه وزارت علوم از سوی این دانشگاه منتشر شد.
یکی از این رسانهها با انتشار تصاویری از پروفایل یکی از دانشجویان دکتری در دانشگاه اصفهان سندی از بسته شدن حساب کاربری دانشجو و طلب ۵۰ میلیون تومانی برای بازشدن این حساب منتشر کرد.
در همین راستا، روابط عمومی دانشگاه اصفهان نیز نسبت به انشار تکذیبیه در خصوص این خبر اقدام کرد.
برای بررسی ابعاد موضوع و صحت و سقم ادعای دانشگاه اصفهان در رد اسناد منتشر شده از سوی برخی رسانهها، خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفتگویی با مدیر روابط عمومی دانشگاه اصفهان انجام داد.
مدير روابط عمومي دانشگاه اصفهان در پاسخ به این سوال که عکس پروفایل که منتشر شده مبنی بر بسته بودن فایل دانشجوی بورسیه است، گفت: بنده به دلیل انتشار همین عکس با میرشاه جعفری (معاون آموزشی و تحصیلت تکمیلی دانشگاه اصفهان) صحبت کردم و میرشاه جعفری گفت چنین مسئلهای نیست و هر کدام از خبرگزاری هم که بخواهند میتوانند این پروفایلها را ببینند و همه پروفایلها باز است.
وی معتقد است این مسئله یک شانتاژ خبری بوده و شاید کسی قصد شیطنت داشته و در واقع چنین مسئلهای وجود ندارد.
افتتاحیه طرح کشوری شهید چمران برگزار شد/ رونمایی از وب سایت جدید بسیج اساتید صنعتی اصفهان
افتتاحیه دوره عالی تربیت مدرس حلقههای صالحین بسیج اساتید کشور (طرح شهید دکتر چمران) در مجموعه تالارهای شیخ بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
این مراسم با حضور جمعی از اساتید بسیجی از دانشگاههای سراسر کشور، علیرضا احساندوست، رئیس سازمان بسیج اساتید استان اصفهان، سهراب صلاحی، رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، نصر اصفهانی، مسئول بسیج اساتید داشگاه صنعتی اصفهان و نصیری فرد، معاون آموزشی بسیج اساتید کشور برگزار شد و هر یک از مسئولین با ارائه سخنانی به ضرورتهای برگزارd این دوره آموزشی و ویژگیهای طرح شهید چمران و عامل برگزاری این طرح پرداختد.
اساتید بسیجی دانشگاههای سراسر کشور به مدت سه روز و طی روهای ۱۱ تا ۱۳ شهریورماه مهمان دانشگاه صنعتی اصفهان هستند و پس از آن تعدای از اساتید عازم عتبات عالیات خواهند شد.
آموزش تشکیلاتی؛ واجب فراموش شده در تشکلهای دانشجویی
فعالیت تشکلهای دانشجویی در دانشگاه و تاثیر آن در جریانات و رویدادهای کشور روندی است که به هیچ عنوان قابل انکار نبوده و کسی نمیتواند تاثیرگذاری جنبش دانشجویی بر فرآیند تحولات را نادیده بگیرد، اما چیزی که امروز در نسل دهه ۷۰ که وارث یک هویت ارزشمند هستند بیش از هر نکتهای به چشم میخورد، تفاوت عملکرد نسبت به گذشته است.
این روزها یکی از موضوعهای فراموش شده در تشکلهای دانشجویی بحث آموزشهای فرایندمحور و متوالی است که به صورت سیرهای موضوعی باعث رشد فعالین میشود؛ چراکه تشکلهای دانشجویی باید واقع بین باشند و فهم درستی از مسائل کشور داشته باشند تا در مواقع لازم بتوانند واکنشهای مناسبی را از خود بروز دهند.
آموزشهایی که در کنارش انتقال عملی تجربهها و دیدهها و شنیدهها از سوی السابقون تشکلها کمک میکند فرد آموزههای تئوریک خود را با تجربیات عینی درآمیزد و بتواند دانشتههای خود را در شرایط مشابه اما به روز شده به کار بگیرد و دچار آزمون خطا نشود.
به هر روی اگر قرار است دانشگاه مبدا همه تحولات باشد و دانشجویان افسران جوان جنگ نرم نیاز به بایستهها و داشتههایی است که در میدان عملیات بتوان از آن بهره برد. حضور میدانی اما بیپشتوانه فعالیت دانشجویی یا عدم حضور در مواقع لزوم و عدم انجام واکنشهای مقتضی به رویدادها و انفعالات کشوری، استانی و دانشگاهی آسیبهایی است که امروز در بدنه جنبش دانشجویی وجود دارد.
یکی از دانشجویان دانشگاه اصفهان نیز در یادداشتی از ضرورت توجه بیشتر تشکلهای ارزشی به بحث فرهنگ سخن میگوید و معتقد است تشکلهای دانشجویی در هجمه بی فرهنگی حرفی برای گفتن ندارند.
وی در این یادداشت سرگرم شدن تشکلهای ارزشی را به بازیهای سیاسی و منازعات بین احزاب، یکی از آسیبهای این تشکلها میداند که موجب شده مقوله فرهنگ را به کلی فراموش کنند. در حالی که بعضی شبها نگرانی نسبت به فرهنگ خواب را از چشمان مقام معظم رهبری میگیرد.
این فعال دانشجویی نگران است مبادا پرداختن به سیاست مخصوصا در سال پیش رو که سال انتخابات است و همه نگاه متوجه انتخابات است، تشکلها را از پرداختن به فرهنگ باز دارد.
این روزها آنقدر اخبار مختلف و سخنان متناقضی از مسئولان در جلسات و نشستهای خبری به گوش میرسید که فرصت بروز عکسل العملهای مناسب را از افراد سلب میکند. مخاطبان تا بخواهند از جریان وقوع مسئلهای با خبر شوند و پی به صحت و سقم خبری که در شبکههای مجازی دست به دست میچرخد، ببرند؛ انتشار بی وقفه خبرها قدرت موضع گیری و واکنش را از آنها میرباید.
در هفتهای که گذشت نیز صحبتهای رییس جمهور درباره شورای نگهبان و وجود فضای آرام دانشگاهها و آزاد اندیشی دانشجویان در سال تحصیلی گذشته، صحبتهای وزیر کشور مبنی بر ۸ ساله شدن دوران ریاست جمهوری حسن روحانی و گرفتن سکههای طلا از مهدی هاشمی در زندان اوین، واکنش دانشجویان و شبکههای اجتماعی را به همراه داشت.
در راستای همین اظهار نظرها و اتفاقات، ابوالفضل مظاهری، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، به شکلگیری تشکلهای یک بار مصرف و انتخاباتی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: متاسفانه طی این دو سال تشکلهای دولت ساخته و یک بار مصرف انتخاباتی در دانشگاه ایجاد شدهاند و برنامههایی مجوز اجرا دارند که اصلا هیچ سنخیتی با دانشگاه ندارند.
وی تاکید کرد: وقتی در روز ۱۶ آذر، روز دانشجو، اجازه صحبت آزادانه به تشکلها داده نمیشود و گزینشی انتخاب میشوند، نمیتوان انتظار داشت رئیس جمهور در جریان فضای دانشگاهها باشند.
محمدحسین جعفری، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیر در گفتگویی با واکنش به صحبتهای رئیس جمهور در رابطه با شورای نگهبان گفت: وقتی رئیس جمهور از شورای نگهبان آن طور که باید باشد، تمجید نمیکند، این مسئله جای ناراحتی دارد و زمانی که رئیس جمهور یکی از نهادهای قانونی را زیر سوال ببرد، این مسئله خود مصداق بیقانونی و بیاحترامی به قانون است.
وی معتقد است زمزمههای رخنه دشمن در کشور را میشنویم، چراکه زمانی که روباه پیر که کارنامه ننگین و سیاهی در ایران دارد، به کشور آمد و سفارت آنها در ایران باز شد، جای هشدار دارد که مبادا گول رفتار نفاق آمیز انگلیس را بخوریم.