به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان در مراسم رونمایی از دستاوردهای ورزشی گفت: ورزش مقوله نامرئی است که برخی اصحاب رسانه و سیاسیون عادت کردهاند به جای کمک به ما راه تخریب را در پیش بگیرند. از ما میپرسند برنامه ارائه میدهید؟ جواب ما مثبت است، بعد میگویند چه کردید؟ دوستان سیاسی ما برای تخریب بنده ورزش را قربانی نکنند و تصور نکنند اگر من امروز اینجا هستم جای دیگری را اشغال کرده ام. نگاه ما اگر از منافع شخصی دور شود شاهد توفیقاتی خواهیم بود.
وی همچنین با اشاره به اینکه 4 هزار و 460 پروژه ناتمام وجود دارد، گفت: برای اتمام پروژهها به پول نیاز داریم، البته زیرساختها به تنهایی کاری از پیش نمیبرد. فکر میکنم شرایط موجود هم مطلوب نیست، چون حرکت ما حرکت لحظهای است، بدون پشتوانه و سلیقهای است که این موضوع باید جهتدار شود.
گودرزی خاطرنشان کرد: در حوزه همگانی هم باید فعالیتهایی بکنیم تا استعدادها به مرور خود را نشان دهند، این موضوع هم برای توسعه قهرمانی تأثیرگذار است و هم در سلامت جامعه، به همین دلیل 10 درصد اعتبارات را به این امر اختصاص دادیم و در حال حاضر 10.5 درصد افرادی که ورزش میکنند افزایش یافتهاند، اگرچه تمام جمعیتی که در کشور ما ورزش همگانی و حرفهای دارند 15 درصد است، در حالی که در کشورهای توسعه یافته 75 درصد ورزش میکنند.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به برنامههای این وزارتخانه در حوزه قهرمانی تصریح کرد: برای فعالیت در این حوزه باید برنامه داشت، توسعه ورزش قهرمانی منجر به توسعه ورزش همگانی میشود، چون الگوها باعث علاقمندی جوانان و مردم میشود. ورزش قهرمانی باید سر و سامان بگیرد. برای یافتن قهرمان، نظام استعدادیابی یکی از مسائل زیربنایی است که باید به صورت اصل مورد توجه قرار گیرد و این یک شروع است.
وی با اشاره به عناصر مختلف برای استعدادیابی تأکید کرد: ابتدا باید زمینهها کشف شود، در ادامه، هدایت و سوق دادن افراد به سمت توانمندی فیزیکی و حمایت و پشتیبانی دولت و دستگاههای ذیربط هم باید وجود داشته باشد تا استعداد در مرحله شناسایی به اتمام نرسد و ورزش قهرمانی هم از این فرمول نتیجه بگیرد. موضوع دیگری که مکمل استعدادیابی است، آمایش رشته است.
گودرزی افزود: اولویتهای گوناگونی در مناطق مختلف وجود دارد. یک روزی در مازندران کشتی اولویت نبود، اما یک ستارهای ظهور کرد و به دنبال آن، علائق هم تغییر یافت. الان مازندران قلب کشتی ایران است. پس اول باید اولویتگذاری کنیم و بعد سرمایهگذاری.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه منابع مادی و معنوی محدود است، گفت: باید نگاه اقتصادی داشته باشیم، ضمن اینکه به سلائق مختلف احترام میگذاریم، اما باید روی استعدادهای غالب سرمایهگذاری شود. شما میدانید در فوتبال چه حجم گستردهای از علائق وجود دارد. شناسایی نخبهها و حمایت آنها باعث میشود از یک پشتوانه غنی برخوردار باشیم. ما از لحاظ کمی و کیفی بالاتر از کشورهای حاشیه خلیج فارس هستیم، اما در زمان مسابقه، ضعیف عمل میکنیم و نوسان مختلفی در کسب مدال در المپیکهای مختلف داریم.