به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امروز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید بهشتی با حضور فرهادی وزیر علوم، طهرانچی رئیس دانشگاه و جمعی از معاونین پژوهشی شهید بهشتی افتتاح شد.
در این مراسم از سری جدید مجموعه گنج نامه نیز رونمایی شد که این مجموعه دایرة المعارف معماری ایران با ۷۰۰ اثر تاریخ معماری اسلامی ایران محسوب میشود.
براساس این گزارش این گنج نامه از سال ۷۱ در ۲۱ جلد تهیه شد که چهار جلد مربوط به مساجد، پنج جلد خانههای ایران، سه جلد امامزاده، دو جلد بناهای باز و تاریخی، یک جلد حمامها، یک جلد کاروانسراها، دو جلد کاخها و باغها و یک جلد فهرست میشود که از هفت جلد بازبینی شده آن دو اثر رونمایی شد و چهار جلد دیگر نیز تا زمستان سال جاری تهیه و رونمایی خواهد شد.
در ادامه این مراسم از آزمایشگاه مرکزی شهید بهشتی نیز با حضور وزیر علوم و رئیس دانشگاه رونمایی شد که فاز اول پرتالهای پژوهشی آن امروز کلید خورد و از جمله ویژگیهای خاص این آزمایشگاه وجود دو دستگاه میکروسکوپ است که یکی از این میکروسکوپها فقط شش تا در دنیا موجود است که ششمین میکروسکوپ در ایران و در دانشگاه شهید بهشتی قرار گرفته است که قابلیت بزرگنمایی تا یک میلیون بار را دارد.
همچنین قرار است سامانه سرمد که سامانه یارانش موازی دانشگاهی است به طور کامل اجرایی شود که دانشگاه شهید بهشتی از حدود دو سال پیش با همکاری پژوهشکده فضای مجازی در این راستا شروع به نیازسنجی کرده است شبکه خدمات آزمایشگاهی این توانمندی را دارد که در قالب یک شبکه با دیگر دانشگاهها لینک شود و هم اکنون با کمک وزارت علوم در سه دانشگاه شهید بهشتی، خواجه النصیر و علم و صنعت نصب شده است و برای اجرای این سامانه در دانشگاههای دیگر نیز رایزنیها در حال انجام است.
پرتالهای پژوهشی این سامانه شامل دانش نامه قرآن از نگاه علمی به صورت ویکی پدیا، پایگاه جامع معماری که شامل ۸۰ هزار سند در دانشکده معماری شهید بهشتی میشود و تاکنون اسکن ۶۰ هزار سند در این پایگاه آپلود شده است، کتابخانه دیجیتال شامل ۱۳ هزار کتاب دیجیتال، سامانه مدیریت نشریات، کنفرانسها، فروش کتابهای دانشگاهی به صورت آن لاین، مدیریت خدمات آزمایشگاهی، سامانه کشف تقلب، اعتبارات پژوهشی و سامانه افکارسنجی که در حال آماده سازی است از جمله سامانههای این پرتال محسوب میشوند.