کد خبر:۴۶۳۲۴۸

بی‌رغبتی سازندگان به خرید املاک کلنگی

تغییرات قیمت فروش هر متر مربع زمین یا زمین ساختمان‌های مسکونی کلنگی در معاملات انجام شده بین حداقل یک‌میلیون و ۳۳هزار تومان در منطقه ۲۰ و حداکثر ۲۵میلیون تومان در منطقه یک بوده است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» تعداد خرید و فروش واحدهای کلنگی در پایتخت کاهش یافته است. این در حالی است که به طور معمول در نیمه فصل پاییز سازندگان مسکن اقدام به خرید املاک کلنگی می‌کنند.

بر اساس گزارش جدید مرکز آمار ایران، تعداد معاملات فروش زمین یا زمین ساختمان‌های مسکونی کلنگی انجام شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران نسبت به فصل قبل 3/ 1 درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه قبل 1/ 40 درصد کاهش داشته است. در میان مناطق 22 گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت فروش یک متر مربع زمین یا زمین ساختمان‌های مسکونی کلنگی معامله شده حدود 88357 هزار ریال در منطقه 3 و کمترین آن حدود 14097 هزار ریال در منطقه 20 بوده است.

 

تغییرات قیمت فروش هر متر مربع زمین یا زمین ساختمان‌های مسکونی کلنگی در معاملات انجام شده بین حداقل یک‌میلیون و 33هزار تومان در منطقه 20 و حداکثر 25میلیون تومان در منطقه یک بوده است. همچنین از کل معاملات انجام شده برای فروش زمین یا زمین ساختمان‌های مسکونی کلنگی در مناطق 22گانه شهرداری تهران، منطقه یک با 4/ 9 درصد دارای بیشترین سهم و منطقه 21 با 8/ 0 درصد دارای کمترین سهم هستند. محمد مهدی مافی، دبیر انجمن انبوه‌سازان مسكن استان تهران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه عمر خانه‌های کلنگی در کشور کم است، گفت: عمر آپارتمان در کشور ما 20 تا 30 سال است که این نوع استفاده از واحدهای مسکونی هدر دادن منابع ملی است. متاسفانه سیاست‌گذاری‌های گذشته در این حوزه نادرست بوده به طور مثال در گذشته اسراف‌کاری‌های زیادی در حوزه استفاده از زمین وجود داشت و برخی از تخریب‌های کنونی به دلیل استفاده بیشتر از زمین است.

 

به گفته وی برای آنکه این نوع مشکلات در آینده به وجود نیاید باید در حوزه ساخت‌وساز آینده‌پژوهی کرد تا عمر آپارتمان‌هایی که در حال حاضر ساخته می‌شوند به دو دهه ختم نشود. مافی در خصوص کاهش خرید املاک کلنگی در فصلی که به طور معمول سازندگان اقدام به خرید زمین و ملک کلنگی می‌کنند، گفت: به جز فصل خرید باید به ویژگی‌های دیگر بازار هم توجه کرد. وقتی بازار دچار رکود است و بازاری برای عرضه تولیدات حوزه مسکن وجود ندارد، سرمایه‌گذاران تمایلی برای ورود دوباره به بازار ساخت‌وساز ندارند. وی با تاکید بر اینکه منابع تولیدکنندگان مسکن در بازار کنونی قفل شده است، گفت: تا دو سال آینده به دلیل افت پروانه‌های ساخت دچار مشکلاتی در بازار عرضه مسکن خواهیم شد.

 

 
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ح.ف
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۷
هیچ مشکلی برای بازار به وجود نمیاد .دیگه ساخت وساز سود نداره سپرده بانکی وسود بانک بیشتر از ساخت وساز سود داره .مردم قدرت خریدشون کمه .چرا املاک را با خودرو مقایسه میکنید فکر میکنید با این وامهایی که دولت میده میشه بازاراملاک را تکون داد به نظر من شدنی نیست .مسکن در کشور ما از کالایی مصرفی به شکل کالای سرمایه تغییر کرده .حقوقها ودستمزدها به اندازه تورم رشد نکرده .باید قیمت زمین ثابت نگه داشته شود وتورم به ساخت وساز تعلق گیرد تا قدرت خرید مردم بالا بره .الان تولید کنندای سراغ دارم که هرمتر مربع اپارتمانش که اکنون درحال ساختش است متری 2700000پایش اب میخورد از طرفی کسانی که چند سال پیش در ان منطقه اپارتمان ساختند ونفروختند اپارتمان رامتری 2500هزارمیفروشند حال با سیاست کشور مبنی بر اخذاجاره از خ
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار