به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» تسهیلات پرداختی بانکها در ۹ ماهه اول سال ۱۳۹۴ به بخش های اقتصادی مبلغ ۲۶۶۵ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با ۹ ماهه سال گذشته مبلغ ۲۸۳.۳ هزار ميليارد ريال (معادل ۱۱.۹ درصد) افزايش داشته است.
سهم تسهیلات پرداختی بانکها به بخش صنعت و معدن طی ۹ ماهه سال جاری ۷۷۵.۹هزار میلیارد ریال (معادل ۲۹.۱ درصد) بوده که نسبت به ۹ ماهه سال گذشته ۳۷.۹ هزار میلیارد ریال (معادل ۵.۱ درصد) افزايش داشته است.
سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخشهای اقتصادی طی ۹ ماهه سال جاری مبلغ ۱۶۷۶.۹ هزار میلیارد ریال معادل ۶۲.۹ درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با ۹ ماهه سال گذشته مبلغ ۲۴۸.۴ هزار میلیارد ریال معادل ۱۷.۴درصد افزايش داشته است.
سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۹ ماهه سال جاری معادل ۶۴۳.۹ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۸.۴ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش های اقتصادی (مبلغ ۱۶۷۶.۹هزار میلیارد ریال) است.
از ۷۷۵.۹ هزارميليارد ريال تسهيلات پرداختي دربخش صنعت و معدن معادل ۸۳.۰ درصد آن (مبلغ ۶۴۳.۹ هزار ميليارد ريال) در تامين سرمايه در گردش پرداخت شده است که بيانگر توجه و اولويتدهي به تامين منابع براي اين بخش توسط بانکها در سال جاری ميباشد.
بانک مرکزی اعلام کرد: همچنان باید در تداوم مسير جاري ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نيز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسيل تورمي ناشي از فشار تقاضاي کل در اقتصاد نيز بود.
بر اين اساس ضروري است به افزايش توان خلق پول بانکها از طريق افزايش سرمايه و بهبود کفايت سرمايه بانکها، کاهش تسهيلات غيرجاري و بازگرداندن آنها به مسير صحيح اعتباردهي بانکها، افزايش بهرهوري بانکها در تامين سرمايه در گردش توليدي، پرهيز از فشارهاي مضاعف بر دارايي بانکها و ترغيب بنگاههاي توليدي به سمت بازار سرمايه به عنوان يک ابزار مهم در تامين مالي طرحهای اقتصادي (ايجادي) توجه ويژهاي کرد.