به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از ساری، مراسم ازدواج 100 زوج دانشجو عصر امروز در دانشگاه آزاد تنکابن برگزار شد.
اکبرزاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد استان مازندران در حاشیه این مراسم با بیان اینکه عقد ازدواج یکی از عقود و بنیانهای مقدس ادیان مختلف جهان بویژه دین مبین اسلام است، گفت: ازدواج امری است که از نظر عقلی و شرعی تکلیف شده و در دین مبین اسلام و احادیث نبوی به این سنت حسنه سفارش شده است.
وی با اشاره به اینکه ازدواج یکی از دستورات دین اسلام است که جوانان را از آسیب پذیری مصون می دارد، گفت: اگر به ازدواج جوانان توجه نشود، بسیاری از مشکلات و انحرافات در جامعه افزایش مییابد.
این کارشناس مسائل فرهنگی با اشاره به اینکه فلسفه ازدواج به تکامل رسیدن زوجین در مسایل مادی و معنوی است افزود: ازدواج مبارک امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) سراسر نور، درس و مشق است که باید زوج های جوان از آن الگو بگیرند.
اکبرزاده با بیان اینکه ازدواج یک هدف اساسی بیشتر ندارد و آن رسیدن به آرامش است، تصریح کرد: آرامش یعنی خوشبختی، دور بودن از دغدغه ها، نا امنی ها و دافعه های روانی، نشاط درون و آدم خوشبخت کسی است که به این آرامش برسد.
این استاد دانشگاه آسان بودن ازدواج را یکی دیگر از ویژگیهای مهم ازدواج ذکر کرد و افزود: اگر این ویژگی در نظر گرفته نشود، باعث کم شدن ازدواج در یک جامعه میشود؛ توصیه همه بزرگان و پیشوایان دینی ما و در واقع سیره و سنتشان هم گویای این است که پیوند ازدواج باید بسیار آسان و بی تکلف باشد، که آسان و بی تکلف بودن ازدواج خاصه در ازدواجهای دانشجویی بسیار محسوس و قابل لمستر است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ازدواج دانشجویی گفت: سالیان سال است که در دانشگاهها بحث ازدواج دانشجویی به نام ازدواج آسان و به دور از هیاهوی مادی انجام میشود که حضور شما دانشجویان در این جشن یک نوع سبک زندگی اسلامی است.
اکبرزاده با اشاره به اینکه ازدواج دانشجویی یک اصولی دارد که زوجین برای زندگی مشترک و پایدار باید به آن پایبند باشند، افزود: شناخت و به هم رسیدنی که از روی شناخت بوده پایه اصلی ازدواج دانشجویی است که در سطح دانشگاهها به خاطر بحث محبت و احساس و به خاطر شرایط سنی و تحصیلی این شناختها به جود میآید.
این کارشناس علوم تربیتی از پایین بودن آمار طلاق در ازدواجهای دانشجویی خبر داد و تصریح کرد: با وجود اینکه آمار طلاق در میان مردم بسیار بالا رفته است و در شمال تهران 50 درصد از ازدواجها به طلاق میانجامد؛ در ازدواجهای دانشجویی آمار طلاق کمتر از دو درصد است و این جای شکر بسیار دارد.
وی آموزشهای قبل از ازدواج و بالا رفتن فهم دانشجویان از زندگی مشترک را دلیلی بر پایین بودن آمار طلاق در میان دانشجویان دانست و بیان داشت: دانشجویانی که زندگی مشترک خود را آغاز میکنند، توانستهاند خود را به درک مشترکی از زندگی رسانده و اگر همکاری والدین را نیز در این مسیر به همراه داشته باشیم زندگی بسیار موفقی را دنبال خواهند کرد.
اکبرزاده در ادامه سخنانش با اشاره به راه های رسیدن به یک زندگی پایدار و بادوام گفت: زندگی که پر از تکبر و به دور از معنویت باشد پایدار نیست و باید با توکل برخدا نیازمندی های خود را با همکاری متقابل ، همت وپشتکار به دست بیاوریم .
وی با اشاره به اینکه ساده زیستی ودوری از تجملات در سایه عشق ومحبت خوشبختی می آورد افزود: عشق باعث می شود انسان کمبودها وکاستی ها را تحمل کند وزندگی برپایه محبت دوام وقوام بیشتری دارد.
اکبرزداه، محبت را عامل اصلی استحکام و بقاء بنیان خانواده دانست و افزود: آموزش همسران نیز باید به گونه ای باشد که پیوند میان زن و شوهر را بیش از پیش استحکام بخشد.
وی با بیان این که بدون امکانات می شود زندگی کرد؛ اما بدون محبت نه، ادامه داد: خصوصا خانم ها سعی کنند محبت شان را نسبت به همسرشان بیشتر کنند، البته باید توجه داشت که درجه محبت زن را مرد با رفتار خود تنظیم می کند.
این کارشناس مسائل فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موانع فعلی ازدواج افزود: گسترش تحصیلات، سختگیری بیش از حد خانوادهها و مسائل و مشکلات اقتصادی در حال حاضر میتواند از موانع ازدواج باشد.
وی با اشاره به عمده دلیل افزایش سن ازدواج بین دختران خاطرنشان کرد: در حال حاضر گسترش تحصیلات میان دختران میتواند از عمده دلایل بالا رفتن سن ازدواج باشد که این امر در آینده میتواند موجب بروز مشکلاتی شود؛ لذا ادامه تحصیل نباید مانع ازدواج باشد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اقداماتی که مسئولان میتوانند برای گسترش ازدواج در جامعه انجام دهند، گفت: مسئولان باید تسهیلات خاصی برای گسترش ازدواج میان جوانان، فرهنگسازی ازدواج آسان از طریق رسانهها و در نظرگیری تخفیفات لازم جهت خرید ملزومات اولیه زندگی در نظر گیرند.