به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدحسین صفارهرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز در همایش گفتمان عزت ملی که به همت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در دانشکده علوم دانشگاه تهران برگزار شده بود گفت: انقلاب اسلامی نقش بسزایی را در پیروزی های مقاومت در کشورهای منطقه داشته است. کسب پیروزی هایی که در طول مقاومت های سوریه طی روزهای اخیر در مقابل جریان شرارت منطقه ای شده از ثمرات انقلاب است که سنت های خود را بر مبنای ابعاد وسیع در سرزمین های گوناگون قرار داده است.
وی تصریح کرد: دوران قبل از انقلاب کشورمان را در جهان به شکلی ترسیم می کردند که از یک سو دشمن مسلمان ما در جهان را از مواضع ایران متاثر می کرد و از سوی دیگر کشورها و قدرت های بزرگ که عمدتا در روند حکومت کشور تاثیر گذار بودند بهایی برای عزت و استقلال ایران قائل نبودند.
صفارهرندی با بیان اینکه ایران پیش از انقلاب در نظام بین الملل به حساب نمی آمد افزود: ایران در آن دوران مانند پاره سنگی بود که فقط توازن قدرت بین دو ابرقدرت جهان دیده می شد و در اختیار اردوگاه غرب بود و گاهی برای سرکوب جریان های انقلابی ژاندارم منطقه نامیده می شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در افکار عمومی عراق نیز ایران در آن دوران برادر یهود بود و به عنوان کشوری که به اسرائیل در جنگ مقابل عراق کمک کرده بود شناخته می شد.
وی تصریح کرد: با چنین شرایطی قبل از انقلاب چیزی به نام عزت درباره ایران دیده نمی شد اما برای برخی که عزت در این وابستگی هاست ایران عزتمند بود در حالی که این افراد عزیز بودن را در وابستگی زالوگونه به قدرتهای جهان می دانند اما چون این عزت اعتبار واقعی ندارد به راحتی و با اراده مردم از دست رفت.
وزیر ارشاد دولت نهم با اشاره به ظهور انقلاب و با بیان اینکه انقلاب اسلامی محصول اراده مردمی بود گفت: ملت ایران با ظهور انقلاب اسلامی طعم عزت را چشیدند و به قدری طعم آن در دهان ها شیرین آمد که در برابر توطئه های دشمنان و استکبار ایستادند و همین انگیزه انقلابی همچنان در آنها شعله ور است به شکلی که همچنان مقابل زیاده خواهی ها ایستادگی می کنند.
صفارهرندی با اشاره به دستگیری دریانوردان آمریکایی از سوی نیروی دریایی سپاه و عزت آفرینی تصاویر مخابره شده از این مسئله برای مردم ایران اضافه کرد: انتشار تصویری که گویای بازداشت متجاوزان آمریکایی به آب های ایران است باعث عزتمندی مردم ایران و آزادی خواهان جهان شد. این عزت عقبه ای دارد که آن ناشی از دل دریایی دلاورمردان نیروی دریایی سپاه است همان کسانی که بدون واهمه از طرف مقابل و برای پاسداری از خاک و آب ایران با چنین روحیه ای به نبرد با دشمنان نظام اسلامی رفتند و از این طریق برای کشور عزت آفریدند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی کشورهای دیگر برخورد نیروهای ایرانی را با این متجاوزان می بینند و از نزدیک احساس می کنند که پهپادهای ایران و نیروهای ایرانی دائم حرکت آنها را در خلیج فارس رصد می کنند و آنها را زیر نظر دارند به طور قطع مجبور می شوند به نیروهای ایرانی مستقر در خلیج فارس که برای سرکشی از نفت کش ها سوال می کنند، پاسخ دهند و این یعنی عزت داشتن.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برخی از این نفت کش ها برای اینکه بتوانند به راحتی پاسخ سوالات نیروهای ایرانی را بدهند برخی افراد فارسی زبان را استخدام کردند که اگر پاسداران ایرانی از آنها سوالی کردند بتوانند به راحتی ترجمه کنند و پاسخ دهند تا مشکلی برای نفتکش هایشان پیش نیاید.
وی با اشاره به دستگیری تفنگداران آمریکایی گفت: این تفنگداران به قدری از نیروهای ما می ترسند که هنوز نیروهای ایرانی اسلحه هایشان را بالا نبرده آنها دست هایشان را به نشانه تسلیم بر سرشان گذاشتند این یعنی عزت داشتن که همان قدرت محسوب شده و به راحتی کسب نمی شود.
صفارهرندی ادامه داد: البته ظریف هم در حین مذاکرات در کنار خوش و بش های معمولی شان از همین قدرت ایران استفاده کرد و در نشست عمان در پاسخ به کری گفت به چه دلیلی به سانتریفیوژ نیاز دارید؟ گفت آیا حواس تان هست که گوش شما در این منطقه زیر دندان ماست منظور ظریف پیرامون سوریه بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه عزت و قدرت معتبر یعنی اینکه وقتی داعش به بغداد می رسد دولت بغداد سراغ حاج قاسم سلیمانی را می گیرد افزود: آنها می دانند تکیه گاه او جایی فراتر از آمریکاست چون حاج قاسم سلیمانی کسی است که سنت های ایستادگی در برابر جریان شرارت را بلد بوده و به آنها یاد می دهد و این هم باز برای کشورمان قدرت می آورد.
وی با بیان اینکه همه کشورهای جهان برای بالا بردن امنیت دفاعی خود تجهیزات خود را بالا می برند گفت: اما ایران دل های عده ای را فراتر از مرزها جذب کرد و همین ها دور از مرزها او کار مقابله با دشمنان شان را انجام می دهند.
صفارهرندی اضافه کرد: خاکریزهایی که دورتر از مرزهای ایران است و از سوی همین افراد اداره می شود کسانی که ایرانی نبوده اما دل هایشان به عشق ایران و انقلاب می تپد.
وی یادآور شد: در چنین شرایطی پس حق داریم بگوییم که انقلاب اسلامی زور و عزت ایران را زیاد کرد چون اگر قبل از این ایران تهدید می شد تنها خود باید از مرزهایش دفاع می کرد اما امروز دشمنان ایران باید در لایه های مختلف و دورتر از ایران با ایران بجنگند.
وی با اشاره به اینکه دوست و دشمن اذعان می کنند که پیشرفت های علمی، دفاعی و پزشکی ایران پس از انقلاب افزایش یافته تصریح کرد: اینکه کشوری مثل چین و روسیه خواستار رابطه راهبردی با ایران هستند آن هم در شرایطی که 37 سال از انقلاب اسلامی گذشته نشان می دهد که این کشور عزیز است و عزت دارد و این درحالی است که در گذشته افرادی مانند آقای هاشمی از این کشورها درخواست می کردند که با ایران تعامل داشته باشند اما در این شرایط باید مراقب بود و فرصت سوزی نکرد یعنی وقتی آنها درخواست می کنند سنجیده عمل کرد و این گونه نباشد که نگاه ما فقط سمت غرب و کشورهایی که تلخی هایی که برایمان به همراه آوردند باشد که اگر چنین شود این حرکت ضد عزت ملی تعریف می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به نظر می رسد پس از گذشت 37 سال هنوز قدر انقلاب را نمی دانیم و نفهمیدیم این امتیازاتی که به دست آورده ایم نه برای گردن کج کردن میان ابرقدرت ها که برای نشان دادن ضرب شصت به ابرقدرت هاست.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار اخباری در دیدار برخی از سفرای کشورهای خارجی با کاندیداها گفت: بنده اطلاعی ندارم اما می توانم حدس بزنم که در آستانه انتخابات در گذشته هم چنین اتفاقاتی رخ داده اما گروه هایی قبل از انتخابات با آمریکا وارد مذاکره شدند و عدم دادن این امتیاز به ایران باعث روی کار آمدن جناح مقابل آنها در ایران خواهد شد.
صفارهرندی با بیان اینکه شرکت و دخالت دادن اجنبی به رقابت های داخلی حتما باعث فتنه می شود گفت: البته فتنه فقط آن چیزی نیست که در 88 دیدیم من معتقدم دیگر مانند آن سال رخ نخواهد داد اما نفس مداخله جریان اجنبی و ضد انقلاب در معاملات جهانی کشور باعث مشکلاتی برای ایران خواهد شد زیرا این معاملات درون خانوادگی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وقتی باب گفتگوهای این چنینی که معمولا با یک نوع دریوزگی همراه است که می گوید در معادلات جهانی اگر دخالت کنیم به نفع شما خواهد بود، خیانت است و دخالت و دامن زدن خارجی ها در رقابت های داخلی مصداق بارز خیانت است.
وی در پاسخ به سوالی درباره مجلس دولت ساخت گفت: به نظر می رسد هدف گذاری هایی که دولت برای شکل دادن مجلس همسو انجام داده باید مورد توجه باشد. خود رئیس جمهور و دولت صریحا اعلام کردند که به دنبال این هستند که مجلسی همسو با دولت شکل بگیرد لذا در چنین شرایطی مردم حق دارند بپرسند اگر مجلسی که می خواهد شکل گیرد در زمینه هدفمندی یارانه ها قرار است همسو با دولت باشد لذا این افرادی که زندگی شان به یارانه بند است و روی آن حساب کرده اند از همین حالا باید نگران باشند.
وزیر ارشاد دولت نهم خاطرنشان کرد: بنده جزو طرفداران هدفمند کردن یارانه ها و حذف خانواده های پردرآمد هستم، اما مجلسی که در چنین زمینه ای با دولت همسو باشد برای اینکه خیال خود و دولت درباره یارانه ها راحت کند قطعا به حذف این قانون رای می دهد لذا یکی از چیزهایی که مجلس و دولت ساخته درصدد حذف آن خواهد بود همین قانون است که مردم از همین حالا در محاسبات انتخاباتی خود برای رای دادن به آن باید توجه کنند.
صفارهرندی در پایان با بیان اینکه مسئله دیگری که مردم باید به آن توجه کنند هدف گذاری های دولت پیرامون زمینه اشتغال است خاطرنشان کرد: به نظر می رسد که دولت به صورت حساب شده به دنبال رفع بیکاری نیست هرچند هواپیماهای جدید برای کشور خوب است اما اولویت امروز ما این بود که مجدد با شرکت پژو قرارداد ببندیم و بازار خود را بر روی این شرکت باز کنیم؟ بنده شنیدم کارگران اخراج شده کشورمان پس از شنیدن این خبر ابراز خوشحالی کرده اما برخی دیگر عزا گرفتند.