به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رستگار، رئیس آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو در سومین همایش ملی فراوردههای پروبیوتیک و غذاهای سودمند که در مرکز همایشهای دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است گفت: مصرف پروبیوتیک در دنیا توانسته مواد غذایی را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ارتقای سلامت مردم شود ما باید این علم را در کشور گسترش دهیم باید این فراورده ها را به مردم بشناسانیم در حالی که مردم فقط اسم پروبیوتیک را شنیده اند.
وی افزود: در آموزش و فرهنگ سازی پروبیوتیک خیلی ضعیف عمل شده و خیلی از محصولات کشور را می توان با پروبیوتیک غنی سازی کرد یکی از پیشنهادات من این است که راهکارهای تشویقی را برای صنایع غذایی پیدا کنیم.
رئیس آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو در پایان خاطر نشان کرد: مجوزهای زیادی برای شکل و دزهای مختلف دارو برای نهادینه سازی پروبیوتیک در کشور داشتهایم که خودمان هم 40 مجوز برای داروهای مختلف داده ایم البته بحث سلامت به علت عدم اطلاع رسانی مناسب پول در آن به خوبی هزینه نمی شود و باید این نکته را لحاظ کرد که باید اطلاع رسانی کافی در زمینه بحث سلامت در جامعه شکل بگیرد.
در ادامه مریم هاشمی دبیر علمی همایش گفت: سومین همایش ملی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند به دلیل ارتباط با سازمانهای مختلف تحت حمایت سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و سازمان دامپزشکی برگزار شد که شعار این همایش توسعه دانش بنیان محصولات فراسودمند مساوی ارتقای سلامت جامعه است.
وی افزود: 94 عضو هیئت علمی از 22 دانشگاه 13 سازمان پژوهشی و 6 واحد تحقیقاتی و توسعه صنعتی برای برگزاری این همایش کمک کردهاند.
دبیر علمی همایش به تشریح محورهای همایش پرداخت و گفت: پیشگیری، درمان و سلامت جامعه، تکنولوژی و تولید پروبیوتیک و محصولات نوین فراسودمند، روشهای نوین جداسازی، تعیین ویژگی و شناسایی پروبیوتیک، پروبیوتیک ها در صنعت دام، طیور و آبزیان، اقتصاد پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند، قوانین و مقررات ارزیابی و ایمنی محصولات فراسودمند و چشم اندازها و فرصت ها از محورهای اصلی این همایش است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: 353مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این تعداد 11 درصد به صورت شفاهی 17 درصد به صورت پوستر ارائه می شوند که 11 درصد نیز تایید نشدهاند.