گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، سید مهدی محمدیان،آبی های پایتخت در فصل جاری هفته های متمادی و زیادی را صدرنشین جدول شانزده تیمی لیگ برتر بودند و در حال حاضر در رتبه سوم قرار دارند؛ اما نکته حائز اهمیت اینجاست که استقلال لیگ پانزدهم، از نقطه قوتی بهره می برد که شاید کمتر تیمی دارای چنین شرایطی باشد. پرویز مظلومی در این فصل از حضور سید مهدی رحمتی برخوردار بود که هم به عنوان گلر شماره یک و هم به عنوان کاپیتان روی او حساب ویژه ای باز کرده است. از طرفی رحمتی هم جواب این اعتماد را به خوبی داد و بارها در طول فصل با سیوهایش ناجی آبی پوشان شد، تا جایی که در پاره ای از اوقات صدرنشینی استقلال مرهون نمایش های چشمگیر او بود.
اما رفته رفته آن روی سکه رحمتی هم برای هواداران آبی و اهالی فوتبال نمایان شد و بازوبند کاپیتانی استقلال وسیله ای شد برای بداخلاقی های سید. اعتراض های بی مورد، حرکات ناشایست و دخالت های بی مورد از جمله مواردی است که مهدی رحمتی به عنوان لیدر تیم استقلال اجازه انجام آن ها را به خود می داد؛ اگرچه اینطور رفتارها و بعضا حرکات منشوری از کاپیتان رحمتی مسبوق به سابق است.
روند رو به رشد بداخلاقی های رحمتی در این اواخر باعث شد تا وی هرچه با نمایش های خوبش به صعود استقلال کمک کرده بود، این بار دلیلی برای سقوط و خروج از کورس قهرمانی و عقب افتادن آبی ها از همنام خوزستانی و همتای تهرانی خود باشد. در هفته های گذشته که رقابت ها به اوج حساسیت رسیده بود و حتی در مقطعی سه تیم بالای جدول، امتیازهای برابر داشتند، آرامش و دوری از حواشی می توانست یکی از ارکان موفقیت تیم ها برای پیشی گرفتن از رقابیشان باشد؛ با این حال رحمتی علیرغم تجربه زیاد خود، بر این مسئله چشم پوشید و در بزنگاه های حساس، حاشیه را چاشنی کار خود کرد تا بدین ترتیب آسیب بزرگی به آبی های پایتخت وارد گردد.
تقابل با مربی سابق و حرمت شکنی
اوج حاشیه سازی رحمتی برای آبی ها، در بازی هفته گذشته برابر تیم امیر قلعه نویی بود؛ جایی که استقلال در برابر تراکتورسازی، حساس ترین دیدار هفته را برگزار می کرد و از طرفی استقلال خوزستان و پرسپولیس منتظر لغزش شاگردان مظلومی بودند. هنوز زمان زیادی از بازی نگذشته بود که رحمتی از شروع مجدد بازی صرف نظر کرد و اعتراض خود را با لحنی تند و پرخاشگرانه نسبت به قلعه نویی که در کنار زمین ایستاده بود، شروع کرد؛ با این اعتراض قلعه نویی هم واکنش نشان داد تا بازی برای دقایقی به حاشیه کشیده شود و از حالت آرام خود خارج شود. در ادامه اما استقلال به گل رسید ولی عدم تمرکز حواس شاگردان مظلومی مشهود بود و در پایان تراکتورسازان پیروز میدان شدند؛ اما این پایان کار نبود و بعد از بازی هم رحمتی کوتاه نیامد و رسم شاگرد و استادی را به جا نیاورد. او مجددا قصد برخورد با قلعه نویی را داشت که در این میان با وساطت نزدیکان طرفین، قائله ختم به خیر شد. با این وجود آنچه که از این حرکت کاپیتان آبی ها می توان دریافت این است که وی قصد داشت تا با همراهی هواداران پرشمار حاضر در آزادی و جو سازی علیه مربی سابق استقلال، ورق بازی را به نفع تیم خود برگرداند که در نهایت چیزی جز ضرر و پشیمانی عایدش نشد.
نمونه های دیگر
علاوه بر مورد فوق الذکر، کاپیتان آبی ها در هفته های قبل هم با حاشیه سازی خوراک خبری رسانه ها شده بود؛ وی ابتدا در دربی هشتاد و دوم و پس از شادی گل مسلمان و احمدزاده با محسن مسلمان درگیر شد و نسبت به این حرکت واکنش نشان داد؛ واکنشی که در پایان نیمه اول در زمین و در رختکن پرسپولیس هم حواشی را توسط سنگربان استقلال ایجاد کرده بود. رحمتی که آن روز از نمایش ضعیف خود و هم تیمی هایش شاکی بود، به نوعی قصد داشت تا با درگیری با مسلمان، خود را تخلیه کند. اما این حرکت هم در نهایت به ضرر رحمتی و استقلال تمام شد و عاملی برای عدم تمرکز حواس آبی ها در ادامه بازی شد.
بعد از دربی و باخت به پرسپولیس، رحمتی در جریان تمرینات با حنیف عمران زاده دچار مشکل می شود و در نهایت این مدافع آبی ها بود که برای مدتی از باشگاه اخراج شد تا در نهایت برای بازی با تراکتور بخشیده و به تمرینات تیم بازگشت. درگیری که از جزئیات آن خبر موثقی در اختیار نیست.
دو روی سکه سید
مهدی رحمتی را از دیدگاه فنی به جرأت می توان بهترین دروازه بان حال حاضر ایران دانست که کمتر دروازه بانی را می توان نام برد که یارای رقابت با او را داشته باشد؛ اما این دروازه بان ثابت کرده که در بزنگاه های مهم در بعد اخلاقی، دچار اشتباهاتی می شود و کارهای مثبت و خوبش را زیر سوال می برد. به عنوان مثال در جریان درگیری با کیروش که باعث شد تا مرد پرتغالی قلم قرمز روی نام وی بکشد، به هیچ وجه حاضر به عذرخواهی نشد و همیشه با موضع لجاجت با این موضوع روبرو شد تا در آوردگاه های مهمی ایران را از داشتن دروازه بانی مطمئن محروم کند؛ اگرچه به لطف خدا و با دانش کی روش، رحمان احمدی و علیرضا حقیقی از فرصت های به دست آمده برای جانشینی رحمتی، بهترین استفاده را کرده و تبدیل به ستاره های آن روزها شدند.
اما هر چه که هست رحمتی باید از نظر اخلاقی بیشتر تمرین کند و آن را تا سطح فنی خود بالا ببرد؛ او که از سلاله پاک سادات بوده و در زمره خادمین امام رضا(ع) هم به شمار می رود، باید برای طرفداران و بازیکنان جوان الگو باشد و هرچه سریعتر این نقیصه را برطرف نماید.
جانشینان رحمتی، آماده به خدمت
در گذشته و حال نمونه های زیادی از بازیکنانی را در ایران دیده ایم که از یک طرف کوه استعداد بوده اند اما از طرفی دچار اشتباهات اخلاقی شده اند؛ سرنوشت این بازیکنان چیزی جز حذف از سطح اول لیگ و فوتبال نبوده و باعث شده تا شاهد استعداد سوزی های متعددی در سال های اخیر باشیم. با این وجود این نکته باید زنگ خطری برای رحمتی باشد که با ادامه همین روند، امکان به خطر افتادن زندگی فوتبالی او دور از ذهن نیست.
اما از طرفی آلترناتیوهای رحمتی هم گوش به زنگ منتظر هستند که در صورت جدایی و ناکامی کاپیتان آبی ها، به شایستگی جانشین وی گردند؛ سنگربانانی چون علیرضا بیرانوند، رشید مظاهری و یا محمدرضا اخباری در زمره کسانی به شمار می روند که می توانند جایگاه سنگربان شماره یک آبی های پایتخت را تهدید کنند.
او که از سلاله پاک سادات بوده و در زمره خادمین امام رضا(ع) هم به شمار می رود،