به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، کارلوس کیروش، سرمربی تیم ملی در اقدامی عجیب، دو شب پیش علیه علی کفاشیان رئیس سابق فدراسیون موضعگیری کرده و انتقاداتی را علیه وی مطرح کرد.
کیروش دو شب پیش در مصاحبهای که بیشتر شبیه یک بیانیه بود درباره جلسهای که با مهدی تاج داشت به نکاتی اشاره کرده و گفت: امروزمان به صحبت راجع به دلایل و وقایعی که مرتبط با درخواست استعفای بنده میشد اختصاص داشت. حتی با وجود در نظر گرفتن عشق و تعهد بنده نسبت به فوتبال ایرانی، مخصوصا بازیکنانم، کادر زحمتکشام و مخصوصا هواداران دوست داشتنی فوتبال ایران به این نتیجه رسیدیم که برای حفظ بهترین منافع تیم ملی باید در آینده در دو مسیر جدا از هم حرکت کنیم. اتفاقاتی که در گذشته رخ داد تحت رهبری رئیس اسبق فدراسیون فوتبال و اعضای پیشین هیات رییسه به صورت شفاف معلوم کرد که فدراسیون نیازی به خدمات بنده ندارد.
کیروش در بخش دیگری از صحبتهایش در اقدامی غیرمعمول علیه کفاشیان به موضعگیری پرداخت و این در حالی بود که طی 5 سال کفاشیان همواره محرم اسرار و سنگ صبور سرمربی تیم ملی بود و اگر کیروش از عالم و آدم هم شاکی میشد حداقل احترام کفاشیان را نگه میداشت و هیچگاه علیه او صحبتی را مطرح نمیکرد.
کیروش در اظهارنظری عجیب گفته بود: همینطور این اتفاقات که توسط رییس سابق فدراسیون و اعضای پیشین هیات رییسه صورت پذیرفت، نشان دهنده رفتارهای کاملا غیرمحترمانهای است که دیگر برایم قابل قبول نخواهد بود.
اما اوضاع زمانی جالبتر میشود که پشت پرده دلایل این ناراحتی و دلخوری از کیروش از کفاشیان فاش شود.
کیروش چند سال پیش طرحی را به فدراسیون فوتبال ارائه کرد که طی آن قرار بود در کمپ تیمهای ملی، مرکز بازتوانی و ریکاوری تیمهای ملی احداث شود. با عملی شدن این طرح و آغاز به کار آن، سرمربی تیم ملی توقع داشت این مرکز زیر نظر وی یا نیروهای مورد اطمینان وی به فعالیت پرداخته و کاملاً تحت اختیار کارهای مربوط به تیم ملی فوتبال باشد.
با این حال پس از چند سال و به منظور درآمدزایی از این مرکز و البته به منظور تعاملات بینالمللی با مراجع ذیربط جهانی از جمله فیفا، به نوعی کاربری این ساختمان تغییر کرده و این مرکز به مرکز پزشکی فوتبال ایران (ایفمارک) اختصاص پیدا کرد با این توضیح که مقرر شد کارهای مربوط به تیم ملی در اولویت این مرکز باشد.
طی روزها و هفتههای گذشته کیروش اما پایش را در یک کفش کرده و اعلام کرد چون طرح این ساختمان را وی ارائه کرده باید این مرکز تحت اختیار تیم ملی قرار بگیرد و فرد دیگری حق تصرف یا تغییر کاربری آن را ندارد و نکته قابل توجه اینکه در این مدت کیروش توقع داشت تا حداقل رئیس وقت فدراسیون فوتبال یعنی علی کفاشیان در این مورد از وی حمایت کند اما در عمل اتفاق دیگری افتاد و کفاشیان در جلساتی که با کیروش داشت به همان دلایلی که در بالا ذکر شد اعلام کرد تغییر کاربری ساختمان فوق امکانپذیر نبوده و نمیتوان در این مورد اقدام خاصی را به عمل آورد.
همین موضوع عصبانیت سرمربی تیم ملی را به همراه داشته که در نهایت اقدام کم سابقه او را نیز در موضعگیری علیه کفاشیان به همراه داشت تا آن صحبتها مطرح شود و حتی امروز نیز شنیده میشود که یکی از شروط ادامه همکاری کیروش با تیم ملی ایران روشن شدن تکلیف این ساختمان به نفع کیروش (بخوانید تیم ملی) بوده و شاید این ساختمان جنجالی در نهایت موجبات خداحافظی کیروش را نیز فراهم کند.
باز هم ذکر این نکته ضروری است که کارلس کیروش اگر روی نیازها و تأمین امکانات برای تیم ملی پافشاری میکند، در نهایت دلیل این اصرار به سود تیم ملی خواهد شد و این امکانات در دراز مدت میتواند برای تیم ملی فوتبال ایران منافعی را در پی داشته باشد و شاید حتی سرمربی پرتغالی از این لحاظ نیز مورد ستایش هم باشد اما رسم جوانمردی و انصاف این نبود که امروز سنگ صبور سرمربی تیم ملی و فردی که همواره حامی وی بوده و هست، این چنین مورد هجمه قرار گرفته و کیروش بخواهد چنین جملهای که رفتارهای غیرمحترمانه رئیس سابق برایم قابل قبول نیست را علیه کفاشیان به زبان آورده و یا در بیانیهاش به کار ببرد.
صحبت پایانی در این مقال اینکه اگر کارلوس کیروش قرار باشد همچنان در فوتبال ایران به کار خود ادامه دهد باید به اعمال و رفتار خود تسلط بیشتری داشته باشد و از سوی دیگر میطلبد تا مهدی تاج، رئیس جدید فدراسیون فوتبال طرفین ماجرا یعنی کادرفنی تیم ملی و مسئولان ایفمارک را دور یک میز جمع کرده و اصل تعامل و همکاری را در دوره جدید ریاست خود بر فوتبال ایران در دستور کار قرار دهد.