به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو پدرام سلطانی نایب رئیس اول اتاق بازرگانی صنایع و معادن کشاورزی ایران عصر امروز در چهارمین همایش جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری که به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد در مورد جایگاه ایران در اقتصاد دانش بنیان تصریح کرد: محیط علمی و دانشگاهی و هم چنین محیط کسب و کار و صنعت بیگانه از یکدیگر حرکت می کنند مادامی که این انتقاع وجود دارد حقیقتا مسائل و مشکلات به کندی حل می شود.
وی با تاکید براینکه بسیاری از مشکلات ما در محیط کلان اقتصادی است خاطر نشان کرد: در ارزیابی صورت گرفته از 146 کشور دنیا نمره ایران از ده 73 صدم است اینجا کیفیت قوانین نهادهای لازم برای رشد و مسائل کسب و کار نشان دهنده مانع اصلی حرکت اقتصاد ما هستند.
نایب رئیس اول اتاق بازرگانی صنایع و معادن کشاورزی ایران ادامه داد: مشکل در این است که در محیط انتزاعی حرکت می کنیم و بین کمالگرایی تلاشگرایانه و تلاشگرای خیال انگیز تفاوت وجود دارد طبق سند چشم انداز اگر بخواهیم کشور اول منطقه باشیم باید مشکلات خود را حل کنیم در یک محیط قرنطینه می خواهیم نتیجه بگیریم که طبیعتا پیشرفتی حاصل نمی شود.
سلطانی با تاکید براینکه مشکل ما در اینجاست که می خواهیم در کشور قهرمان سازی کنیم اظهار داشت: باید با فراهم کردن شرایط زمینه فعالیت نوآورانه در کشور این فرضت را به جامعه دهیم که همه را قهرمان قلمداد کنیم.
وی با طرح این پرسش که چرا محیط کلان کسب و کار اجازه به حضور شرکت های دانش بنیان را نمی دهد پاسخ داد: اگر بخواهیم به عنوان شرکت دانش بنیان شناخته شویم باید براساس چارچوب خاصی در مرجع مربوطه خودتان را به اثبات برسانید و مجوز بگیرید کجای دنیا شرکت دانش بنیان باید به دنبال مجوز برود؟
نایب رئیس اول اتاق بازرگانی صنایع و معادن کشاورزی ایران با اشاره به اینکه اثبات شرکت دانش بنیان در محیط کسب و کار رخ می دهد تصریح کرد: چرا دولت فکر می کند که زمانی که یک فعالیت اقتصادی صورت می گیرد به جای قاعده سازی به دنبال صدور مجوز می رود این محیط نمی تواند از شرکت های دانش بنیان حمایت کند. تفاوت ما در این است که دولت هر حرکتی را در فضای نوین ایجاد می شود بلافاصله یک نهاد برای آن ایجاد می کند و باعث دولتی شدن آن می شود و در پی آن دولت نیز بزرگتر می شود.