اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، خسرو پیری امروز در چهاردهمین نشست معاونین پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد به میزبانی واحد مشهد با بیان اینکه هشت کارگروه حمایت پژوهشی در حال حاضر شکل گرفته است، گفت: باید تلاش کنیم شرکتهای دانش بنیان را به سمت سیاستهای راهبردی هدایت کنیم.
وی ادامه داد: کارگروههای شکل گرفته تلاش دارند تا از یک سو در پارکهای علم و فناوری بحث آیین نامههای شرکتهای دانش بنیان را دنبال کرده و از طرفی با کمک دستگاههای تاثیرگذار در حوزه علم و فناوری به اصلاح این آیین نامهها از سوی وزارت علوم بپردازیم.
پیری به ایجاد مدلهای بومی و تداوم بخشی به این کارگروهها در استان ها اشاره کرد و بیان داشت: باید مالکیت فکری در پارکهای علم و فناوری و محیطهای دانش بنیان شکل بگیرد؛ زیرا به دلیل نبود این مالکیت برخی مخترعین حاضر نیستند تا دانش و اختراع خود را از ترس دزدیده شدن آن تفکر در اختیار آنها قرار دهند.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و فناوری وزارت علوم تاکید کرد: شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان دو جایگاه پژوهشی ما در کشور هستند که در این میان شرکتهای دانش بنیان بر امور شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری نظارت و حمایت دارند.
وی ایجاد فضای مناسب اختصاصی از جمله رفع مشکلات گمرک، مالیات و سایر موارد التزام آور در اقتصاد را کمک کننده به شرکتهای دانش بنیان دانست و متذکر شد: نیاز است دانشگاه آزاد بررسی لازم را در این خصوص که دانشکدههای خود را به نسل سوم ارتقاء دهد در پیش بگیرد و از طرفی بتواند به حمایت از دانش و دانشجویان توانا در این خصوص بپردازد.
پیری شرایط کنونی کشور در دانش و فناوری را با 10 سال گذشته دارای تفاوت دانست و تاکید کرد: در چارچوب سیاستهای راهبردی بازنگری در مدیریتها و ماموریتها در اسناد بالادستی دانشگاه نیازمند است که باید به طراحی یک نقشه راه برای مراکز رشد در این خصوص بپردازیم.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و فناوری وزارت علوم با انتقاد از عدم نظارت در پذیرش نیروهای فعال و توانا در پارکهای علم و فناوری، گفت: در بحث ساماندهی و آسیب شناسی در خصوص پارکهای علم و فناوری نبود نظارت در پذیرش نیرو که یکی از اصلیترین و مهمترین گزینهها در داشتن نیروی انسانی مقتدر است، میباشد که متاسفانه آن گونه که باید مورد دقت قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: در برخی مراکز رشد ما شکستهایی رخ داده است که البته بخشی از آن طبیعی به شمار میرود؛ اما برخی شکستها مراکز رشد را زیر سوال میبرد که اگر دقت در پذیرش نیرو صورت بگیرد این مشکلات برطرف خواهد شد.
پیری به بازبینی آیین نامهها در مراکز رشد و پارک علم و فناوری اشاره کرد و گفت: در بازبینی که صورت گرفته به خوبی میتوان فهمید که نبود فرهنگ فناوری عامل مشکلات زیادی است.
وی تاکید کرد: بحث توانمند سازی نیروها در مراکز رشد پس از جذب نیروهای توانا بحث مهم دیگری است که به دلیل آکادمیک بودن نیروهای ما و ناآشنایی با تجارت در این حوزه مشکل داریم.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و فناوری وزارت علوم به برنامههای صورت گرفته در پارکهای علم و فناوری اصفهان، یزد و همدان اشاره کرد و ضمن ابراز رضایت از تلاشهای صورت گرفته در خراسان رضوی یادآور شد: یکی از شاخصهایی که مشخص میکند که ما در راستای اقتصاد مقاومتی در پارکهای علم و فناوری موفق بودهایم بحث صادرات است که به فرموده مقام معظم رهبری با تقویت درون زایی به صادرات دست پیدا کنیم.