اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهدی وطنپرست ظهر امروز در نخستین جشنواره کارآفرینان برتر دانشگاهی و مراسم تجلیل از برترینهای حوزه کارآفرینی خراسان رضوی در سالن جوانبخت دانشگاه آزاد قوچان گفت: حضور مؤثر صاحبان صنایع در اینگونه جشنوارهها حس میشود و معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی مساعدتهای فراوانی در برگزاری این جشنواره داشتهاند.
وی تصریح کرد: نقش اساسی دانشگاهها در تربیت نیروی انسانی متخصص در کشورهای توسعه یافته به تغییر و تحول منجر میشود و دانشگاهها در ابتدای ظهور با تربیت این نیروی آموزش محوری را سرلوحه کار خود قرار داده بودند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قوچان دانشگاههای پژوهشمحور و کارآفرین را نسل دوم و سوم دانشگاهها دانست و افزود: نسل سوم دانشگاهها تکمیل دو نسل قبلی بوده یعنی مهارتآموزی در کنار پژوهش و آموزش مد نظر قرار گرفت تا به توسعه کارآفرینی منجر شود.
وی با یادآوری اینکه دانشگاههای نسل سوم در ایران گسترش پیدا نکرده و برای همین بسیاری از دانشآموختگان مراکز آموزش عالی به دلیل نداشتن مهارت پس از فارغالتحصیلی بیکار میمانند، تأکید کرد: مراکز کارآفرینی بین سالها 81 تا 83 در 13 دانشگاه راهاندازی شد و در دانشگاه آزاد نیز طی یک دهه اخیر اقداماتی در زمینه توسعه و ایجاد مراکز رشد صورت گرفته است.
وطنپرست یادآور شد: 36 درصد مراکز رشد و فناور در دانشگاه آزاد وجود دارد که تا پایان سال 96 باید به 150 مرکز برسد و هماکنون 85 مرکز رشد با 712 هسته و واحد شرکت فناور مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به این مطلب که دومین مرکز رشد واحدهای فناور پس از واحد مشهد در این واحد دانشگاهی راهاندازی شده است، گفت: 9 واحد و شرکت فناور در این مرکز مشغول فعالیت بوده که با هدف تبدیل ایده به ثروت و جذب فارغالتحصیلان دانشگاهی ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان با بیان اینکه این مرکز رشد به ایجاد واحدهای کوچک صنعتی و تخصصی برای انتقال فناوری کمک خواهد کرد، گفت: این مرکز به رشد اقتصادی محلی به ویژه در سطح شهرستان کمک میکند و در حال حمایت از فارغالتحصیلان دانشگاهی است.
تولید و خودکفایی یکی از مؤلفههای اقتصاد مقاومتی به شمار میرود
در ادامه این مراسم امام جمعه قوچان با گلایه نسبت به اینکه مشخصکردن زمان برای سخنران کار درستی نبوده و افراد خودشان مراقب وقت هستند، گفت: خداوند تبارک و تعالی هنرنمایی زیادی کرده و هیچگاه به خود آفرین نگفته است اما هنگام آفرینش انسان به خود آفرین میگوید.
حجتالاسلام سید کاظم طباطبایی با یادآوری اینکه انسان جانشین خدا روی زمین بوده و در خلق بسیاری از آثار همچون نقاشی خلقکننده است، بیان کرد: دانشگاهها اُمید جامعه در تولید علم بوده و انتظار میرود علاوه بر متولی برگزاری همایش و تجلیل از کارآفرینان، بتواند زمینههای کارآفرینی را نیز فراهم کند.
وی تأکید کرد: کارآفرینان در عرصه ایجاد اشتغال مؤثرند و هم در ایجاد اختراع و نوآوری و بر کسی پوشیده نیست تولید و خودکفایی یکی از مؤلفههای اقتصاد مقاومتی به شمار میرود.