به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، واشقانی فرهانی امروز در چهاردهمین نشست معاونین پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد به میزبانی واحد مشهد گفت: در جلسه ای که روز گذشته داشتیم به چگونگی تمرکززدایی و واگذاری اختیارات بیشتر به واحدهای استانی اشاره شد.
وی ادامه داد: این واگذاری به عنوان یک اولویت است، بخش نامه های مورد عمل در این خصوص مورد بازنگری قرار خواهد گرفت و موارد نیازمند جهت تمرکززدایی ابلاغ می شوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد کشور تصریح کرد: لازمه واگذاری اختیارات مسئولیت پذیری مسئولان در استان ها می باشد که اجرای درست آیین نامه ها در کنار این واگذاری نباید نادیده گرفته شود.
وی به واگذاری برخی از مسئولیت ها و عدم عمل درست این مسئولیت ها از سوی برخی استان ها اشاره کرد و گفت: نباید نقض فرض صورت بگیرد و باید همه تلاش خود را در اجرای هر چه بهتر قسمت های واگذار شده انجام دهیم.
واشقانی فراهانی به گفت و گوی خود با رئیس پژوهش استان اشاره کرد و گفت: بحث ضرورت داشتن برنامه های کوتاه و میان مدت در خصوص طرح های پژوهشی مورد تاکید ما می باشد و اگر امروز صنایع فناوری های سخت دارای پیشرفت و دستاوردهایی هستند به دلیل واگذاری و اثرگذاری علوم انسانی در این صنایع می باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد کشور به ناهنجاری های اخلاقی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: برای اعضای هیات علمی ما در بحث ناهنجاری های اخلاقی و اجتماعی در فضای دانشگاهی زمینه کار فراهم است و تلاش داریم برنامه ریزی در سطح استان را براساس نیازهای بومی و منطقه ای در چارچوب نیاز کشور انجام دهیم.
وی به سندهای بالادستی نظام در حوزه فناوری اشاره کرد و افزود: ما اعتقاد داریم مشکلات استان خراسان در دیگر استان ها نیز مشترک است و باید پاسخگویی به نیازهای جامعه یکی از شاخصه های مدیریتی در بخش فناوری باشد.
فراهانی تصریح کرد: پیوند نزدیک میان جامعه دانشگاه و صنعت از تاکیدات مداوم ما بوده که متاسفانه با وجود بخش نامه ای که هر سه ماه یک بار باید گزارش چگونگی این پیوند را به ما بدهید این گزارش ها اعلام نمی شود که این جای سوال دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد کشور با انتقاد از عدم گزارش دهی مسئولان پژوهشی و فناوری دانشگاه ها در ایجاد ارتباط میان دانشگاه با بخش صنعت و جامعه گفت: این عدم گزارش دهی یا به دلیل ناتوانی شما بوده که اگر توان این ارتباط گیری را ندارید نباید به دنبال ارتقای دانشگاه خود به سطح سوم باشید.
وی با انتقاد از اجرای پروژه های درون دانشگاهی با تکیه بر شهریه دانشجویان گفت: تا چه زمان می خواهید با پول شهریه دانشجویان پروژه های درون دانشگاهی را اداره کنید در حالی که می توان با اجرای پروژه های برون دانشگاهی به تولید ثروت پرداخت.
فراهانی ادامه داد: دانشگاه های نسل سوم دانشگاه های پژوهش محور و فناورانه هستند که در این خصوص توانایی اعضای هیات علمی بسیار تاثیرگذار است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد کشور مسیر تبدیل علم به شرکت های دانش بنیان را یکی از مهمترین اهداف فناوارانه در دانشگاه ها دانست و گفت: باید اختراع دانشجویان ثبت و به صورت دانش فنی فروخته شود و یا باید به صورت یک طرح از مسیر مراکز رشد به مرحله بلوغ برسد که در این خصوص نقش شرکت های دانش بنیان اساسی است.
وی به بودجه فناوری در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: برخی از مسئولان در دانشگاه ها به عدم جذب این بودجه اشاره می کنند که این نکته جای تعامل دارد؛ زیرا کل بودجه پژوهشی پنج درصد از محل شهریه های دانشجویان و پنج درصد از محل سایر اعتبارات است که برخی نتوانستند همان پنج درصد شهریه را جذب کنند.
فراهانی با اعلام این خبر که دیگر بودجه پژوهشی دانشگاه ها صرف هیچ قسمت دیگری نخواهد شد، گفت: بنا داریم با یک سرمایه گذاری پنج میلیارد تومانی صندوقی پژوهشی تحت عنوان صندوق حمایت از طرح های دانش بنیان را ایجاد کنیم که اگر نتوانستید از این پنج درصد بودجه پژوهشی در دانشگاه خود استفاده کنیم این بودجه به نام دانشگاه خودتان در این صندوق واریز می شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد کشور به ایجاد مرکز پژوهشی برتر و آزمایشگاهی پیشرفته در تهران اشاره کرد و گفت: تا پایان مرداد ماه ساختمان این مرکز افتتاح می شود و از این پس تمام مراکز پژوهشی برتر و آزمایشگاهی پیشرفته در دانشگاه ها عضو مجازی این پژوهشگاه خواهند شد.
وی در پایان با بیان اینکه برای ایجاد مراکز پژوهشی در ابتدا باید قطب های علمی را ایجاد کنیم یادآور شد: ایجاد قطب های علمی با توانمندی علمی و اولویت های پژوهشی همان گونه که در سندهای بالادستی نظام و برنامه ششم دانشگاه آمده است امکان پذیر می باشد که تمام اعضای پژوهشی یک دانشگاه می توانند به عضویت این قطب ها در بیایند.