گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو_ سید مهدی محمدیان ، چند صباحی است که البسه تیم های ورزشی در ایران حاشیه ساز شده و به سبب کیفیت و ظاهر بد، دردسرهایی را برای تیم ها و مسئولین مربوطه ایجاد کرده است؛ از لباس پر تنش و نه چندان دلچسب آل اشپورت برای تیم های فوتبال گرفته تا البسه اولیه کاروان المپیک ایران(که با اعتراضات گسترده قابل تحمل تر شد) که به شدت سوهان روح اهالی ورزش بود، همگی فضایی را ایجاد کرد که جو عمومی نسبت به پوشش ورزشکاران به خصوص فوتبالیست ها متشنج شود.
اما در تاریخ 11 اردیبهشت ماه سال جاری بود که سلطه برند حاشیه ساز آل اشپورت بر تیم های فوتبال پایان یافت و با امضای علی کفاشان، رئیس وقت فدراسیون فوتبال، برند ایتالیایی جیووا به عنوان اسپانسر تیم های ملی و باشگاهی انتخاب گردید. با این وجود امید به بهبود کیفیت البسه تیم ملی و از همه مهمتر رضایت کیروش و ملی پوشان، بزرگترین تفکری بود که در سر همگان وجود داشت.
اما با گذشت زمان امیدها نقش بر آب شد تا معلوم گردد این برند درجه سوم ایتالیایی با آل اشپورت درجه دوم آلمانی تفاوت چندانی ندارد؛ از طرفی مهمترین وجه اشتراک این دو برند که دستپخت رئیس همچنان خندان سابق فدراسیون بود را می توان تولید شدن در منیریه دانست که بیشتر از همه باعث رضایت دلال ها بود تا ملی پوشان فوتبال. موضوعی که در اولین برنامه 90 فصل جاری، به طور مفصل پیگیری شد و بر بی کیفیت بودن و بی اعتبار بودن البسه فعلی صحه گذاشت تا جایی که مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال از فسخ قرارداد احتمالی با جیووا و عقد قرارداد جدید با اسپانسری که در شأن تیم ملی باشد، خبر داد.
لیوان را با اقتدار به دست بگیر آقای تاج
اولین و شاید مهمترین محک رئیس جدید فدراسیون، در راه است؛ در حالی که کمتر از یک ماه به برگزاری نخستین بازی تیم ملی ایران در مرحله مقدماتی جام جهانی با قطر مانده است، وضعیت البسه تیم در هاله ای از ابهام قرار دارد. کیفیت پایین، طراحی نامناسب، استاندارد نبودن، تقلبی بودن و ... همگی جزو آن 23 مورد اشکالی است که مهدی تاج از آن یاد کرد و برای رفع آن ها به جیووا مهلت داد.
با این وجود باید دید آیا مهدی تاج می تواند اولین گام مثبت را بردارد یا اینکه فدراسیون همانند قبل با سیاست "خنده و بیخیالی" اداره می شود؟! آیا رئیس جدید می تواند برندی چون آدیداس، نایکی و یا پوما( که طی دو دوره بر تن ملی پوشان خود نمایی کرده) که در خور شأن ملی پوشان باشد را به عنوان اسپانسر جدید معرفی کند؟! آیا جناب تاج توانایی این را دارد که دلالان ورزشی را در این زمینه ناکام بگذارد و اولین برگ زرین فدراسیون طی سال های گذشته را رقم بزند؟!
تغییر البسه کاروان المپیک، حسن مطلعی برای تیم ملی
بعد از رونمایی اولیه لباس کاروان المپیک، سیل انتقادات به سوی این لباس و طراح ایرانی اش روانه شد تا باعث گردد مسئولین کمیته ملی المپیک واکنش نشان داده و وعده تغییر طرح و نقش لباس ها را بدهند. وعده ای که خیلی زود منجر به تغییر و بهبود البسه کاروان ورزشی و از همه مهمتر رضایت ملی پوشان شد.
همین تغییر مثبت در کاروان المپیک، می تواند برای تیم ملی هم رخ داده و برای اولین بار در چند سال اخیر، برندی باکیفیت و معتبر تا مرحله نهایی جام جهانی 2018 روسیه بر روی سینه ملی پوشان خود نمایی کند. تیمی که بهترین آسیا شمرده می شود و از این منظر باید در برابر حریفانی چون کره جنوبی، ژاپن و استرالیا عرض اندام کند.
بازیکنانی که قرارداد حرفه ای می بندند اما لباس تقلبی به تن می کنند
یکی از قسمت هایی که در اولین برنامه 90 فصل جاری بررسی شد، موضوع تقلبی بودن لباس بازیکنان بود؛ بدین صورت که لباس در داخل تولید ولی در قرارداد به نام ایتالیا و تولید این کشور ثبت می شد؛ رازی که فقط مسئول فروش جیووا و مسئول خرید تیم از آن خبر داشتند و در ظاهر هم وانمود می کردند که بسته لباس ها از ایتالیا رسیده است. در این میان تنها بازیکن نگونبخت بود که فریب می خورد و البسه بی کیفیت و تقلبی به تن می کرد. حال بماند که بسیاری از این بازیکنان حرفه ای با خود فکر می کنند که این لباس ها مستقیم از ایتالیا به دست آن ها می رسد و لباس اصل بر تن می کنند. عده ای از بازیکنان هم برندی چون جیووا را در حد خود نمی دانند و معتقدند که باید آدیداس یا نایکی بپوشند، اما از آنجا که باشگاه با این برند قرارداد بسته، یا باید همین لباس بی کیفیت و تقلبی را بر تن کند و یا قید بازی کردن را بزند.
بازیکنانی که قراردادهای حرفه ای منعقد می کنند، حرفه ای زندگی می کنند و در لیگی حرفه ای مشغول به بازی هستند ولی لباس هایی با نازل ترین درجه کیفیت و همچنین تولید منیریه بر تن میکنند. این دست از بازیکنان حرفه ای که به خاطر تعویق پرداخت دستمزد خود دست به اعتصاب می زنند، بهتر است در این زمینه هم حق خود را بگیرند. به طوری که پوشیدن لباس های باکیفیت همانند لیگ های معتبر(لالیگا و لیگ جزیره) را حق خود دانسته و دست به اعتصاب بزنند.