اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
عطا اکبری، مدیر عامل شرکت نانو ساختار مهرآسا تولیدکننده نانو فیلتر هوای پُردو در حاشیه نهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانو در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص این فناوری نانو که توسط شرکت مهرآسا در نمایشگاه عرضه شده است، گفت: با توجه به روند رو به رشد جمعیت و تولید روزافزون خودرو ما گرفتار آلودگی هوا در شهرهای بزرگ هستیم به همین خاطر بهینه سازی سوخت برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا امری ضروری است. شرکت ما با ساخت فیلترهایی برای اتومبیل توسط لایهای از نانو الیاف پوشش داده شده توانسته است اکثر ذرات ریز معلق در هوا را تصویه کند و باعث بهبود عملکرد موتور، افزایش راندمان، افزایش شتاب خودرو و در نهایت کاهش مصرف سوخت شود.
نانو الیافی که هم تسویه هوا میکنند هم باعث شتاب خودرو و کاهش مصرف سوخت میشوند
مدیر عامل شرکت نانو ساختار مهرآسا ادامه داد: فیلتر اختراع شده توسط ما به خاطر نانو الیافی که روی آن گذاشته شده است این قابلیت را دارد که ریزترین ذرات معلق در هوا که از فیلترهای معمولی عبور میکنند را از خود عبور ندهد و هوا را به نحو احسن تسویه بکند. یکی از بزرگترین مزیتهای این اختراع محافظت از موتور خودرو است که شاید در کشور ما به آن اهمیت داده نمیشود.
وی در خصوص اینکه برای رسیدن به این جایگاه چه تحصیلات و مهارتهایی را کسب کرده است، خاطرنشان کرد: من فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی هستم و پایان نامه تحصیلیام در خصوص نانو تکنولوژی بوده است من تا قبل از اینکه این اختراع ثبت و راه اندازی شود عضو مجموعه ستاد نانو بودم و جزو کسانی بودم که از خانواده ستاد رشد پیدا کردم از آنجا بود که این ایده به ذهنم رسید با فعالیت در حوزه نانو می توان وارد عرصه بازار داخلی و جهانی شد.
اکبری در پاسخ به این سوال که آیا این محصول در کشور بومی سازی شده است یا خیر و اینکه آیا به خارج از کشور صادر میشود؟ گفت: قطعه اصلی این محصول لایه نانو الیافی است که سازنده اصلی آن شرکتهای موجود در کشور چک است. ما توسط مهندسی معکوس توانستیم دستگاهی که این لایه را تولید میکند بومی سازی کنیم. در حال حاضر پیش زمینه صادرات به سایر کشورها انجام شده است و ان شاالله تا پایان سال به سه چهار کشور همسایه ایران صادرات خواهیم داشت.
بعضی دانشجویان ما فقط به فکر ثبت اختراع هستند/ فکر نمیکنند آیا محصولشان قابلیت تجاری سازی شدن دارد یا نه!
مدیر عامل شرکت نانو ساختار مهرآسا در ادامه سخنان خود در خصوص اینکه چه توصیهای برای دانشجویان علاقهمند به تحصیل و فعالیت در این حوزه دارید؟ گفت: به نظر من اکثر دانشجویان ما در تلاشند تا دو سه مقاله ISI در طول تحصیل خود ارائه دهند تا در کنار آن ثبت اختراع نیز داشته باشند اما به این فکر نمیکنند که آیا این محصول قابلیت تجاری سازی شدن دارد یا خیر؟ آیا اینکه اگر میخواهد تجاری شود چه روشها و محیطی برای این کار نیاز دارد؟ شاید به این بخش از کار کمتر توجه شده است. دانشجویان اولین کاری که باید بکنند این است که آینده محصولی که میخواهند روی آن برای تجاری سازی شدن سرمایه گذاری کنند را بررسی کنند و اینکه آیا پس از تولید مردم میتوانند از مزیت این تکنولوژی استفاده کنند؟ اگر به این دو مسئله توجه شود قطعا محصول آنها پیشرفت خواهد داشت.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به پشتیبانی ستاد نانو از تولیدکنندگان داخلی در حوزه فناوری نانو تصریح کرد: ستاد نانو که زیر مجموعه معاونت ریاست جمهوری محسوب میشود طی سالیان گذشته تلاشهای بسیاری در ترویج فناوریهای نوین داشته است که تکنولوژی نانو بخشی از آن محسوب میشود. ستاد نانو از انواع حمایتهای مالی تبلیغاتی خود دریغ نکرده است و دورههای آموزشی نیز برای تولیدکنندگان، فعالین حوزه نانو و حتی دانشجویان و دانش آموزان محقق این حوزه برگزار میکند.