آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۲۱۰۱
مخترعین نانو تکنولوژی چه می‌گویند؟-۵

فن‌آوری نانو به جنگ گرد و غبار می‌رود/ اینجا کسی یک شبه پولدار نمی‌شود

مدیر عامل شرکت فناوران نانو مقیاس گفت: برای ساخت این محصول شرکت ما پس از دو سال تلاش و دریافت مجوز از وزارت بهداشت محصولی را تحت عنوان «ماسک متسا» روانه داروخانه‌های معتبر سراسر کشور کرد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

نادر نادری مدیر عامل شرکت فناوران نانو مقیاس در حاشیه نهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانو در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اختراع دستگاه الکتروریس صنعتی گفت: شرکت ما در سال 1383 و همزمان با ارائه پایان نامه من که آن هم در حوزه نانو بود تاسیس شد. آن زمان با فناوری الکتروریسی آشنا شدم و به این فکر کردم که می‌توان این حوزه را در کشور تقویت کرد و در صنعت مورد استفاده قرار داد اوایل زیر سیستم‌های این کار در ایران وجود نداشت به خاطر همین از دو شرکت خارجی آنها را خریداری کردیم. پس از مشورت با دوستان خود در ستاد نانو حوزه فیلتر را برای استفاده از این ابزار پیشنهاد دادیم.

 

برای سوار شدن بر تکنولوژی به فکر بومی سازی افتادیم

وی با اشاره به اینکه حوزه فیلتر در ایران می‌تواند در زمینه‌های مختلفی کاربرد داشته باشد افزود: پس از مدتی دستگاه‌هایی که از شرکت‌های خارجی خریداری کرده بودیم خراب شدند و چون ضمانتی هم نداشتند نتوانستیم آنها را تعمیر کنیم همین جا بودیم که به این فکر افتادیم اگر می‌خواهیم سوار بر این تکنولوژی شویم باید بتوانیم این زیرساخت‌ها را به صورت بومی در ایران تولید کنیم.

 

نادری ادامه داد: فیلترهای ساخته شده توسط شرکت ما توانست با مشارکت چند شرکت بزرگ فیلترساز پیشرفت زیادی پیدا کرده. ایران منابع گازی بسیار زیاد و نیروگاه‌های فراوانی دارد به خاطر همین به ما پیشنهاد شد که در حوزه فیلترهای نیروگاهی فعال شویم. آن زمان تحریم‌ها برای ایران خیلی سفت و سخت تر شده بود به طوری که همان نانو فیلتری که ما می‌توانستیم نصف قیمت در داخل تولید کنیم اگر می‌خواستیم برای نیروگاه‌هایمان وارد کنیم سه برابر باید هزینه پرداخت می‌کردیم.

 

مدیر عامل شرکت فناوران نانو مقیاس خاطر نشان کرد: اوایل سال 1390 که توانستیم اولین سری از فیلترهای نیروگاهی را به شرکتهای فیلترساز داخلی ارائه دهیم آن زمان بود که توانستیم حتی دستگاه‌های مورد نیاز ساخت این فیلترها را نیز بومی سازی کنیم به همین خاطر هم به فناوری مسلط شدیم هم خدمات پس از فروش را با ضمانت بسیار خوبی به مشتری ارائه می‌دهیم.

 

وی با تاکید براینکه پس از ساخت فیلترهای نیروگاهی تصمیم به ساخت فیلترهای خودرویی گرفته شد گفت: این فیلترهای برای خودروهای سنگین مثل کامیون و اتوبوس کاربرد دارند. بعد از اینکه کشور در سال‌های اخیر درگیر موضوع ریزگردها در هوا شد و ماسک‌های معمولی پاسخگوی این شرایط نبود خیلی از ذرات ریز را به داخل ریه منتقل می کرد به این فکر افتادیم که این نانو فیلتر پتانسیل بسیار خوبی برای استفاده در ماسک‌ها دارد. ماسک‌های خارجی هم که با فناوری نانو ساخته شدند قیمت بسیار بالایی دارند و همه افراد جامعه قادر به تهیه آن نیستند.

 

«ماسک متسا» با فناوری نانو برای مقابله با آلودگی هوا ساخته شد

نادری در ادامه سخنان خود اظهار داشت: برای ساخت این محصول شرکت ما پس از دو سال تلاش و دریافت مجوز از وزارت بهداشت محصولی را تحت عنوان «ماسک متسا» روانه داروخانه‌های معتبر سراسر کشور کرد. به طور مثال در شهری مثل اهواز که با ریزگردها دست و پنجه نرم می کند تعداد بسیار زیادی از این ماسک‌ها توزیع شده و از پاییز امسال مردم می‌توانند در هر داروخانه‌ای از شهر خود این ماسک را خریداری کنند.

 

مدیر عامل شرکت فناوران نانو مقیاس در پاسخ به این سوال که چه توصیه‌ای برای دانشجویان علاقه مند به فعالیت در حوزه فناوری دارد گفت: این بحث فقط مختص حوزه نانو نمی‌شود تا چند سال پیش این گونه جا افتاده بود اگر استاد دانشگاهی بیرون محیط دانشگاه به فعالیتی می‌پرداخت به او می‌گفتند بازاری، اما الان این جو وجود ندارد و اتفاقا به این فکر رسیدند که علم باید به ثروت تبدیل شود تعریف ما از فناوری این است که علمی باشد که به دست مشتری برسد. فناوری که به صورت یک مقاله و کتاب در قفسه کتاب خانه برود فایده‌ای ندارد دانشجویانی که علاقه مند هستند در این حوزه فعالیت کنند بهتر است رشته تحصیلی خود را در این حوزه انتخاب کنند و ترجیحا موضوع پایان نامه شان را نیز به این موضوع اختصاص دهند.

 

مسیر، مسیر سختی است کسی را یک شبه پولدار نمی‌کند

وی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر کشور پتانسیل بسیار خوبی برای حمایت از پایان نامه‌هایی که به صنعت کشور کمک می‌کنند دارد دانشجویان می‌توانند شرکای بسیار خوبی در دانشگاه برای خود انتخاب کنند و شرکتی را راه بیندازند مهم این است که در این راه خوب انتخاب کنیم و پشتکار داشته باشیم. مسیر مسیر سختی است پس دانشجویان نباید به فکر یک شبه پولدار شدن و اینکه در هر دولتی طرحشان را ارائه دادند سریع از آن استقبال و پذیرفته شود، باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار