گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو_ سید مهدی محمدیان، تیم ملی ایران روز سه شنبه، بیستم مهرماه در چهارچوب رقابت های انتخابی جام جهانی به مصاف کره جنوبی خواهد رفت و یکی از حساس ترین بازی های این گروه را برگزار خواهد کرد؛ حساسیت این دیدار نوستالوژیک علاوه بر اثرگذاری مستقیم در جدول گروه A، زمانی دو چندان می شود که با تصمیم عجیب فیفا، این مسابقه در روز تاسوعای حسینی برگزار خواهد شد؛ اما این تصمیم زمانی عجیب تر به نظر می رسد که خبر برگزاری بازی برگشت ایران و ازبکستان در شب قدر اعلام شد؛ تصمیماتی که به نظر جهت دار می نماید ولی از آن مهمتر این نکته است که با تدبیر مسئولین، تهدیدات به فرصت تبدیل شود. اما پس از تلاش های فراوان مسئولین برای موکول کردن مسابقه ایران-کره جنوبی به تاریخی دیگر، تنها ساعت بازی تغییر کرد و بر این اساس مقرر شد تا دو تیم رأس ساعت 18 روز سه شنبه به مصاف یکدیگر بروند.
با این وجود و با قطعی شدن تاریخ برگزاری این دیدار حساس در شب عاشورا، نقطه نظرات بسیار متفاوتی از سوی افراد و مراجع شنیده می شد؛ عده ای موافق برگزاری این دیدار بودند و بر این عقیده بودند که با اتخاذ تدابیر مناسب می توان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد؛ به طوری که هم واقعه عاشورا و پیامدهای آن را به طور گسترده ای بازتاب دهیم و هم یکی از بزرگترین محافل عزاداری را برپا کنیم. اما عده ای دیگر هم نظرات منفی نسبت به این موضوع داشتند و با انجام مصاحبه ها و برپایی تجمعات، مصرانه خواستار لغو بازی بودند که با موافقت مراجع قانونی با برگزاری این دیدار، به خواسته خود نرسیدند.
در همین رابطه آیت الله موحدی کرمانی، در خطبه های نماز جمعه هفته گذشته اظهار داشت: «برگزاری این مسابقه فوتبال مسئله عجیبی شده است. از طرفی تذکرات داده شده و از طرفی هم گفته شده است اگر آنرا تعطیل کنیم، توالی فاسد زیادی خواهد داشت.
وی ادامه داد: من در این زمینه وارد نمی شوم ولی می گویم که اگر قرار است در شب عاشورا مسابقه فوتبالی برگزار شود باید فضای مسابقه صد درصد عاشورایی و کربلایی باشد و در و دیوار ورزشگاه تمام سیاه پوش باشد و فریاد یا حسین(ع) بلند باشد و همه تماشاگران فریاد یا حسین(ع) سر دهند.»
اظهارات فوق نشان می دهد که با علم به مسائل جدید و بهره بردن از بعد به روز بودن دین اسلام، می شود در برابر فشارها واکنش های مناسبی نشان داد و به جای عقب نشینی و نشان دادن ضعف، با درایت و ذکاوت بر سر اعتقادات مذهبی ایستادگی کرد. به همین صورت در مسابقه پیش رو، هم می توان احترام حضرت سیدالشهداء(ع) را حفظ کرد و هم با برنامه ریزی صحیح، به تبلیغ عاشورا پرداخت؛ امری که به هیچ وجه دور از دسترس نیست.
در همین جهت و برای نیل به آنچه در بالا گفته شد، از سوی مسئولین امر تدابیری اندیشیده شده و کم و بیش به مرحله اجرا رسیده تا روز سه شنبه یک فضای کاملا عاشورایی رقم بخورد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
*تأمین شالهایی به رنگ سیاه با ذکر نام اباعبدالله الحسین(ع) و حضرت ابالفضل(ع)، تا در حین بازی این شالها و پرچمها در دستان طرفداران باشد.
*از ساعتها قبل از بازی و حتی در میان دو نیمه هم مراسمهای عزاداری و سوگواری برای طرفداران با حضور مداحان سرشناس برگزار خواهد شد تا جو ورزشگاه حسینی شود.
*نصب پرچم های مشکی رنگ و پرچم هایی منقش به نام حضرت سیدالشهدا(ع) و حضرت ابالفضل(ع) به جای پرچم های تیم ملی کشورمان، اولین اقدام هیات برگزار کننده این دیدار است که به اتمام رسید.
*همچنین ملی پوشان کشورمان در اقدامی قابل تقدیر به مسئولین پیشنهاد داده اند از آدیداس بخواهد برای این بازی پیراهن مشکی تولید کند تا تیم ملی مقابل کره جنوبی سیاه بپوشد؛ البته طبق قوانین فیفا، از آن جایی که ما رسما اعلام کرده ایم رنگ پیراهن اول مان سفید و پیراهن دوم مان قرمز و پیراهن سوم مان در صورتی که حریف قرمز و سفید پوش بود، سبز است، این امکان که حالا بخواهیم رنگ مشکی را انتخاب کنیم وجود ندارد اما فدراسیون فوتبال قرار شده به درخواست ملی پوشان این پیشنهاد را با فیفا در میان بگذارد.
*با تلاش مسئولان ورزشگاه آزادی، پرچم 600 متری ویژه این بازی که منقش به نام مبارک امام حسین(ع) شده، آماده است.
*در طول بازی، در زمانهای مختلف و با هماهنگی لیدرها، همه هواداران فریاد یا حسین(ع)، یا ابالفضل(ع) و لبیک یاحسین(ع) خواهند گفت.
سخنی با هوادران
همانطور که علما و مسئولین نگرانی های به جایی را برای این مسابقه داشته اند، نقش هواداران حاضر در استادیوم آزادی بسیار موثر و پررنگ خواهد بود؛ به همین جهت نمود عملی قسمتی از اقداماتی که جهت برگزاری هرچه بهتر مراسمات عاشورایی در نظر گرفته شده، به وسیله هوادران به نتیجه می نشیند. بدین ترتیب از هواداران درخواست می شود که با لیدرها نهایت هماهنگی را داشته باشند و نهایت تلاش خود را برای عاشورایی برگزار شدن این مسابقه به خرج دهند و آزادی را به یک حسینیه بزرگ تبدیل کنند.
اما نکته مهمتر اینکه بعد از بازی، تحت هر شرایطی و فارغ از هر نتیجه ای، نظم شهر با شادی و بوق زدن بهم نخورد و در کمال آرامش تردد شود. اگر اسیر احساسات شویم و سوار موجی که به نظر با شیطنت درست کردند بشویم، هم نتوانستیم تاریخ مسابقه را تغییر دهیم و هم نتوانیستم از این فرصت پیش آمده استفاده خوبی کنیم. از طرفی هم ممکن است بار دیگر در چنین شرایطی قرار بگیریم که به همین دلیل باید به بهترین شکل ممکن عمل کنیم.
هشدار برای مسئولین
در سال های اخیر برای اولین بار است که در چنین مقطع زمانی خاص، مجبور به برگزاری مسابقه فوتبال هستیم. به طور کلی می توان دو واکنش متفاوت نشان داد که صد البته نتایج بسیار متفاوتی را هم خواهد داشت:
اول اینکه با تصمیم گیری های برخواسته از ضعف، به هر نحوی بخواهیم خللی در برگزاری مسابقات وارد کنیم تا به طور مثال بی حرمتی صورت نگیرد؛ همین مسأله می تواند تبدیل به موضوعی گردد که مراجع فوتبالی متأثر از غرب، این عکس العمل را نقطه ضعف تلقی کنند و از این پس مسابقات را در مقاطع زمانی که ما روی آن حساسیت داریم، مقرر کنند؛ مثل ایام تاسوعا و عاشورا یا لیالی قدر.
اما در رویکردی متفاوت می توان اینگونه تهدیدات را به فرصت تبدیل و یا حتی الامکان خنثی کرد؛ به طوری که با چاره اندیشی های کارشناسی شده و همکاری مردم، واقعه عظیمی چون عاشورا و فرهنگش را به صورت گسترده ای بازتاب داد. این عمل هم میتواند نوعی همایش گسترده عزاداری را به نمایش بگذارد و هم برای شیطنت های مراجعی چون فیفا پاسخ محکم و کوبنده ای باشد.
با این وجود و در وهله اول، این مسابقه اولین سنگ محک جدی برای مسئولین مربوطه است که امید می رود با اهتمام آنها و همکاری هواداران حاضر در ورزشگاه به بهترین شکل ممکن انجام پذیرد.
چرااین قدر حیا هو
اگرواقعا" احترام ماه محرم دارید یک مسابقه فوتبال به روزهای بعد موکول کنید