به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، در مراسم امضای تفاهمنامه ساخت و احداث چهارده هزار واحد مسکن محرومین که امروز در محل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برگزار شد، محمد مخبر رئیس این ستاد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای 16 آذر سال 1332 اعلام کرد: در آستانه ماه مبارک ربیع الاول هر هزار واحد مسکن از این طرح را به نام یکی از چهارده معصوم(ع) مزین میکنیم.
مخبر محور فعالیتهای اصلی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) را پاسخ به دغدغه اصلی مقام معظم رهبری که تامین اشتغال و معیشت اقشار مختلف جامعه است عنوان کرد و افزود: مشکل اصلی کشورمان امروز مساله اقتصاد است و در ابعاد دیگر خصوصا امنیت و اقتدار وضع بسیار خوبی داریم.
وی راه حل مشکل معیشتی جامعه را اشتغال معرفی کرد و استفاده از ابزارهای مختلف برای رفع این نیاز اساسی درمناطق محروم کشور را کاربردی و عملی خواند.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) از پشتیبانی بنگاههای کوچک اقتصادی که ماحصل آن تا کنون ایجاد 160 هزار شغل در قالب 270 بنگاه کوچک و متوسط است، تاسیس موسسه دانش بنیان برکت جهت پشتیبانی از شرکتهای کوچک و متوسط دانش بنیان و همچنین انتقال کلیه شرکت های اقتصادی و فعالیت های بزرگ به مناطق محروم کشور تحت عنوان سه رویکرد مدیریت راهبردی در ستاد یاد کرد.
وی افزود: بیش از 85 درصد فعالیتهای سنگین اقتصادی ستاد حول محور یک مثلثی که اضلاع آن رفع محرومیت در مناطق محروم، اشتغال زایی و اقتصاد مقاومتی است قرار دارد که در همین راستا راه اندازی پالایشگاه در جاسک، فولاد در خرمشهر، نیروگاه در خاف و کشت و صنعت در تایباد و لرستان با این هدف انجام می پذیرد و در همین رابطه نیز تاکنون توانستهایم 350 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در کشور را ساماندهی کنیم و تا سه سال دیگر 350 هزار شغل دیگر ایجاد خواهیم کرد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) گفت: کار مهم دیگر که در ستاد در حال انجام می باشد واگذاری سهام شرکتهای پربازده از طریق بورس به مردم است که این کار به روش فروش خرد انجام می گیرد و حتی به صورت کلان هم که سود بیشتری نصیب مجموعه می کند عرضه نمی شود. به دلیل اهمیت ارتقای وضعیت معیشتی ساکنان مناطق محروم امروز بیش از 350 هزار نفر سهامدار شرکت های مجموعه هستند و در برنامه پنج ساله دوم ستاد تدوین شده که هرسال 300 هزار نفر جدید به سهامداران اضافه شود تا معیشت مردم این مناطق از طریق اشتغال زایی و واگذاری شرکت های پربازده تامین گردد.
مخبر در پایان سخنانش افزود: پیش از این تفاهمنامه ساخت 7000 مسکن در مناطق محروم را با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به امضا رساندیم که با این تفاهمنامه جدید مجموع تعهدات ستاد به 21 هزار واحد مسکن میرسد.
علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دراین مراسم با بیان اینکه این تفاهمنامه برای ساخت 14 هزار مسکن در روستاهای کمبرخوردار 18 استان کشور منعقد میشود، گفت: در این طرح روستاییان مناطق کمتر توسعه یافته که نمیتوانند سهم آورده خود را تامین کنند و وام دریافت کنند میتوانند صاحب خانه شوند.
تابش افزود: دراین طرح مبلغی به عنوان تسهیلات بانکی درنظر گرفته شده و مبلغی نیز از طرف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به صورت بلاعوض پرداخت میشود و از حجم کلی 350 میلیارد تومانی 250 میلیارد تومان به تسهیلات بانکی با نرخ چهاردرصد، 50 میلیارد تومان کمک بلاعوض ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و 50 میلیارد تومان نیز به کمک بلاعوض بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اختصاص دارد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: مسکن همواره دغدغه اصلی کمدرآمدهاست و ما حتی در روستاهایی که دارای زمین باشیم زمین رایگان را در اختیار قرار میدهیم.
رییس ستاد اجرایی فرمان در حاشیه این مراسم در پاسخ به این سوال که تامین منابع مالی ستاد، از چه محلی انجام میپذیرد و آیا از بودجه عمومی هم استفاده میشود؟ گفت: منابع مالی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) شامل اموال در اختیار ولی فقیه و ناشی از فعالیتهای اقتصادی ستاد است. حدود90 درصد سود کلی ستاد در مناطق کم برخوردار هزینه میشود که صرف اشتغالزایی و ارایه خدمات توسط بنیاد برکت میشود.
وی همچنین در پاسخ به سوال هدف گذاری اقتصادی ستاد در حوزه مناطق محروم کشور در چه محوری است و تاکنون موفق به اجرای چه طرح هایی شده؟ اظهار داشت: تاکنون 10 هزار پروژه زیربنایی اجرا شده، حدود 1000 مدرسه، 500 مسجد و 11 بیمارستان که به طور متوسط دارای یکصد تختخواب هستند درمناطق محروم کشور در حال احداث می باشد.
مخبر ادامه داد: ارایه 221 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه و حل مشکل زمین روستایی به تعداد 11 هزار و 940 سند زمین که در قالب هبه مقام معظم رهبری واگذار شده است. همچنین4000 روستا هدفگذاری شده که هزار روستا تا پایان امسال از تمام زیرساختهای موردنیاز برخوردار میشوند.
وی درخصوص اقدامات ستاد پیرامون رفع مشکل کم آبی کشور گفت: از یکسال پیش تیمی به عنوان کمیته آب برای مطالعه رفع مشکلات احتمالی خشکسالی تشکیل شده است که در مرحله مطالعاتی و اخذ نقطه نظرات کارشناسی به سر می برد.
منبع:فارس