اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرهادی، وزیر علوم در مراسم تجلیل از برگزیدگان پژوهشی کشور که امروز در دانشگاه شهیدبهشتی برگزار شد، گفت: در ابتدای این دولت سیاست های کلی پژوهش و فناوری توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد و پیگیری ها و پشتیبانی رهبر انقلاب در حوزه پژوهش همراه بود که باعث تحقق دانشگاه کارآفرین در کشور شد.
وی افزود: همان گونه که مبدا علم در کشور شتاب علمی بوده، حفظ افزایش تولید علم در دستور کار قرار گرفت و بسترسازی مناسبی در حوزه علمی و پژوهش صورت گرفت، که از جمله دستاوردهای آن کیفی سازی نشریات علمی، کمک به ارتقای علوم انسانی و ... دستاوردهایی است و در این سه سال وزارت علوم در حوزه علمی داشته است.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: بر اساس نقشه جامع علمی کشور، توسعه علمی را شاهد بودیم و ایران به عنوان یک کشور توسعه یافته در رشته های نانو و مهندسی شیمی رتبه پنج دنیا و در رشته سلول های بنیادی و فیزیکی هسته ای بین 15 کشور برتر دنیا قرار گرفته است.
فرهادی اضافه کرد: توسعه کیفی بر توسعه کمی ترجیح داده شد و به همین دلیل ۱۳- ۱۴دانشگاه ایرانی در رتبه بندی های تایمز و سایر رتبه بندی های خارجی قرار گرفتند و همچنین تعداد 200 دانشمند ایران در رده برترین دانشمندان جهان قرار گرفتند.
وی یادآور شد: از نظر علم برتر، ایران جایگاه خوبی را دارد و ضرورت دارد برای تقویت این جایگاه در تولید علم برتر پیشگام باشیم. در سال 2015 رتبه سوم دنیا را در حوزه علمی به دست آورده ایم و در حال حاضر در دولت یازدهم میزان شتاب علمی در ایران یک تا دو درصد افزایش یافته است.
وزیر علوم با اشاره به گزارش هایی در مورد تخلفات علمی گفت: در ایران از سده های بسیار دور هرگز شاهد سوء استفاده های علم نبودیم و توانمندی های علمی با استفاده از دانشمندان و افزایش یافته های دانشمندان است. ایران کمترین تخلفات علمی را دارد و گزارش هایی که منتشر شده صحیح نیست. این تخلفات در مقابل رشد علمی ناچیز است و جلوی آن را خواهیم گرفت.
فرهادی خاطرنشان کرد: با در دستور کار قرار دادن جلوگیری از تخلفات علمی، کمیته ارسال لایحه مقابله با این تخلفات، تشکیل و در کمیته اخلاق؛ در برخورد با آنها ثابت قدم هستیم و به دانشگاه ها تاکید شده که گزارش هایی را در اختیار وزارت علوم قرار دهند.
وی در خصوص شرکت های دانش بنیان گفت: شرکت های دانش بنیان در پارک های علم و فناوری شکل گرفته و سالانه 2000 میلیارد تومان گردش مالی دارند.
وزیر علوم یادآور شد: تحقق اقتصاد مقاومتی جز از طریق شرکت های دانش بنیان محقق نخواهد شد و همچنین بازنگری و اصلاح نظام آموزش عالی، تبدیل پنج دانشگاه به تراز بین المللی، پیاده سازی طرح آمایش آموزش عالی، الگوسازی نقش دانشگاه ها در حل مشکلات اقتصادی از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان گفت: امسال در بودجه کشور اعتبارات متمرکز خوبی برای زیر ساخت های تحقیقاتی دیده شده است.