اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کشاورزی بهعنوان فرآیند تولید محصولات غذایی با استفاده از کشت گیاه و پرورش دام، شناخته میشود. این صنعت به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصادی کشورهای توسعه یافته محسوب میشود و حیات و ممات برخی از این کشورها در گرو کشاورزی است.
با افزایش جمعیت جهان، نیاز به غذا و محصولات کشاورزی به شدت در حال افزایش است. اما در اثر عواملی چون تغییرات آب و هوایی، محدود شدن منابع آب و خاک، افزایش آلودگی محیط زیست و افزایش بیماریهای گیاهی، مشکلاتی در زمینه کشاورزی و تولید غذای کافی و سالم بهوجود میآید. لذا کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی و امنیت غذایی در این بین به خطر خواهد افتاد.
براین اساس پژوهشگران برای غلبه بر این مشکلات ابزارهای گوناگونی بهکار میبرند که از جمله آن میتوان به فناوری نانو اشاره نمود. این فناوری قابلیت متحول ساختن صنعت کشاورزی را از طریق تهیه فرمولاسیونی جدید برای سموم و کود، شناسایی و تشخیص بیماریهای گیاهی، تامین آب مورد نیاز کشاورزی، مدیریت و بهداشت دام و اصلاحنژاد دارد.
بهطور کلی فناوری نانو با بهینه کردن مصرف نهادههای کشاورزی همچون آب، کود، سم و کاهش پساب و آلودگیها، میتواند سهم بسزایی در رونق روزافزون این صنعت داشته باشد. این مجموعه گزارش سعی دارد مروری اجمالی بر این مزیتهای فناوری نانو در بخشهای مختلف کشاورزی داشته باشد.