اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از فارس، جعفر مهراد، استاد دانشگاه شیراز، آمار تعداد مقالههای فناوری نانو نمایه شده در تامسون رویترز در نخستین ماه سال ۲۰۱۷ میلادی را اعلام کرد و گفت: منبع این آمار، پایگاه وب او ساینس است و طبق این آمار، ایران با تولید ۷۵۶۳ مقاله همچنان رتبه ششم جهان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: بر اساس آمار منتشر شده حدود ۱۳۷ هزار و ۵۰۰ مقاله در باب فناوری نانو تا آخر دسامبر ۲۰۱۶ میلادی در پایگاه وب آو ساینس نمایه شده است که تقریبا ۹.۵ درصد تمام مقالات نمایه شده در این پایگاه را در همین سال شامل میشود.
مهراد گفت: سهم چین در تولید مقالات نانو ۳۴ درصد و آمریکا ۱۶ درصد است، سهم ایران نیز ۵/۵۲ درصد است.
چهره ماندگار علمی کشور بیان داشت: مقالات چین در این حوزه رو به افزایش است، به طوری که تعداد مقالات نانو فناوری چین به ترتیب ۲ و ۱/۲ برابر بزرگتر از مقالات آمریکا و اتحادیه اروپا است، هند، کره جنوبی و آلمان نیز رتبه های سوم تا پنجم را در اختیار دارند. با دارا بودن نرخ رشد ۰.۸ درصد، ایران در تولید مقالات فناوری نانو برتر از ژاپن و در رتبه ششم قرار دارد.
وی ادامه داد: در پایان سال ۲۰۱۱ میلادی ژاپن رتبه چهارم مقالات فناوری نانو را در اختیار داشت، اما اکنون به علت کاهش مقالات جایگاه ژاپن به رتبه هفتم تنزل پیدا کرده است، علاوه بر ژاپن، سهم تولید مقالات سایر کشورها مانند آمریکا، کره جنوبی، فرانسه و روسیه نیز در سال ۲۰۱۶ میلادی در مقایسه با سال قبل رو بکاهش گذاشته است.
بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تصریح کرد: تعداد مقالات نانو فناوری ترکیه در سال ۲۰۱۶ میلادی با سهم ۱/۵ درصد تنها ۲۰۵۶ مقاله است که رتبه ۲۰ جهان را از آن خود کرده است.
مهراد ادامه داد: ۹ کشور از کل ۲۰ کشور برتر جهان در تولید مقالات نانو در آسیا و اقیانوسیه قرار دارند که میزان تولیدات آنها بیشتر از نصف انتشارات جهانی نانو است. برزیل تنها کشوری است که با رتبه ۱۷ در آمریکای جنوبی و در بین ۲۰ کشور برتر جهان قرار دارد. مصر برترین کشور آفریقا با تولید ۱۴۲۳ مقاله نانو فناوری رتبه ۲۵ را به خود اختصاص داده است، با کسب رتبه ۳۵، آفریقای جنوبی دومین کشور آفریقایی از نظر تولید مقالات فناوری نانو است.
بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم سهم مقالات نانو نسبت به تمام مقالات منتشر شده توسط هر کشور را در سال ۲۰۱۶ میلادی محاسبه کنیم، ایران با ۲۲/۹۱ و عربستان سعودی با ۱۸/۱۱ به ترتیب رتبه های اول و دوم را به خود اختصاص دادهاند. سپس کشورهای سنگاپور با ۱۷/۷۲، هند با ۱۷/۱۳، و چین با ۱۶/۸۳ در رتبههای سوم تا پنجم قرار دارند. رتبه ترکیه از نظر سهم مقالات نانو (۷/۰۶) نسبت به تمام مقالات منتشر شده خود در سال ۲۰۱۶ میلادی رتبه ۱۴ است.