گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو_ صادق رضایی، سی و هفتمین دوره رقابتهای بین المللی جام جهان پهلوان تختی در حالی جمعه شب پس از دو روز مصاف سنگین مدعیان به میزبانی مشهد مقدس به پایان رسید که علی رغم برخی مشکلاتی که داشت به شکل نسبتا مطلوبی برگزار شد.
این مسابقات از نظر کمی با حضور 38 تیم خارجی و داخلی کشتی آزاد ، فرنگی و پهلوانی در سطح بالایی برگزار شد اما از نظر سطح کیفی، جایگاه متوسطی داشت ضمن اینکه بر خلاف دوره های گذشته این بار بصورت تیم به تیم که ابتکار فدراسیون کشتی و خواسته کشورها ی میهمان بود برگزارشد، ضمن اینکه نباید این نقطه را فراموش کنیم که بسیار کم دیده شده که در تورنمنت بین المللی همه کشتی گیران شاخص دنیا حضور داشته باشند و در همین مسابقات نیز چند کشتی گیر مطرح از کشورهای : گرجستان، قزاقستان، آمریکای لاتین و ... حضور داشتند.
اگر مسابقات بین المللی بزرگ دنیا مانند : جام یاریگین، شولتز و ... را دیده باشیم ، در همین مسابقات هم کشتی گیران خارجی شاخص زیادی راهی آن مسابقات نمی شوند و حتی از تیم ایران هم در جام بین المللی جهان پهلوان تختی که به حق یکی از جام های معتبر دنیا است ، فقط دو کشتی گیر شاخص کشورمان ، حسن یزدانی و علی رضا کریمی در این رقابت ها حضور داشتند.
همانطور که علاقمندان کشتی می دانند ، جام جهان پهلوان تختی یک تورنمنت بین المللی است و نمی توان انتظار داشت مانند مسابقات جهانی ، تمامی ستاره های کشتی را وارد آن کرد و می توان گفت در این جام کشتی گیران جوان ایران ، محک خوبی خوردند.
یقینا بحث فنی ، یک موضوع بسیار مهم است ، اینکه چرا حسن یزدانی با علی رضا کریمی در جام بین المللی جهان پهلوان تختی مبارزه نکرد یک بحث فنی است و هدف کادر فنی هم این موضوع بوده است که این دو چهره شاخص کشتی ایران در این برهه از زمان هم روبرو شوند.
اینکه برخی اظهار می دارند ، برگزاری مسابقات تیم به تیم طرح موفقی نبوده است ، اولا نظر هر کسی برای خودش محترم است ، ثانیا باید به اطلاع این عزیزان رساند که کشورهای شاخصی همچون : ترکیه، گرجستان، قزاقستان، اوکراین و ... اعلام کرده بودند ، در صورتی که مسابقات به صورت تیم به تیم برگزار شود در این رقابت ها شرکت می نمایند. هر چند طرح برگزاری تیم به تیم دارای ضعف هایی هم هست که باید مرتفع شود چرا که دیکته نانوشته غلط ندارد.
همانطور که رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی در مشهد مقدس بیان داشت : کشتی ایران هیچ اصراری به حضور روس ها در تورنمنت های خود ندارد و بحث کشتی ایران و روسیه در کشتی بزرگسالان در مباحث فنی آن است و همانطور که همه می بینیم روس ها در تورنمنت های جام کودک و جام شاهد ما شرکت می نمایند و وقتی روس ها در مسابقات بزرگسالان ما نمی آیند ، تیم های اصلی ما هم در آن تورنمنت شرکت نمی کنند.
اما نکته ای که باید به آن اشاره کنیم و نباید از آن غافل شویم ، اینکه در زمان برگزاری تورنمنت جام جهان پهلوان تختی ، مصادف است با چندین مسابقه قهرمانی کشور از جمله در کشورهای : آذربایجان و ترکیه برگزارمی شود ، ضمن اینکه کشتی گیران مطرح روس نیز خود را برای حضور در جام پادوبنی و یاریگین که مجوز حضور در تیم های کشتی روسیه است، آماده می کنند و برخی از کشتی گیران مطرح دنیای کشتی نیز در لیگ های حرفه ای کشورهای : هندوستان و آلمان حضور داشتند و با توجه به برگزاری مسابقات قاره ای امکان برگزاری این تورنمنت در زمان دیگری نیست ، از سوی دیگر بمناسبت سالگرد پیروزی انفلاب که در بهمن ماه است برگزار می شود و می بینیم که روس ها سال هاست جام یاریگین را همزمان با این رقابت ها برگزار می کنند.
به اعتقاد نگارنده ، برگزاری این مسابفات که هم زمان سه رشته کشتی آزاد ، فرنگی و پهلوانی می باشد ، طرح جدیدی بود و فرازو نشیب هایی هم داشت که اگر با خوش بینی به آن نگاه کنیم و نقاط ضعف و قوت آن را آنالیز و ارزیابی کنیم ، مسئولین فدراسیون با آغوش باز استقبال خواهند کرد و برای هرچه بهتر برگزارشدن دوره های بعد آن را به کار خواهند برد و انتقاد سازنده را با دل و جان پذیرا هستند اما انتقاد تخریبی زیاد جالب وپسندیده نیست.
تجلیل از پدر چهار شهید
مدتی است در کنار مسابقات ، برنامه های فرهنگی نیز بسیار پر رنگ برگزار می شود که می توان به کار ارزنده تجلیل از خانواده های معظم شهداء و چند شهید داده که انقلاب اسلامی ایران مدیون خون همین شهدایی است که حضرت امام خمینی (ره) در وصف آنان، فرمودند : خانواده های معظم شهداء ، چشم و چراغ این ملتند و شاهد بودیم از حاج علی اصغر نطری، پدر چهار شهید بزرگوار ( محمد مهدی ، محمد تقی ، حمید و عزیز الله ) تجلیل بعمل آمد و کلیپی هم از جان فشانی شهداء در روزی که ملت قدر شناس ایران اسلامی ، سوگوار آتش نشانان غیوری بودند که جانشان را فدای نجات دیگر شهروندان کردند.
سه دلاور کشتی در لباس مقدس آتش نشانان
سه قهرمان دلاور کشورمان : حسن یزدانی ، قاسم رضایی و جابر صادق زاده ، با پوشیدن لباس مقدس آتش نشانان یاد و نام آنان را گرامی داشتند ، روحشان شاد باد.
تجلیل از سیروس پور
تجلیل از پیش کسوتان و کسانی که در خدمت به کشتی ایران اسلامی تلاش داشتند همچون پرویز سیروس پور رئیس اسبق فدراسیون کشتی از دیگر کارهای خوب فدراسیون بود.
حضور بی شمار مردم ورزشدوست و علاقمند به کشتی مشهد مقدس ، که الحق و الانصاف نشان دادند که چقدر کشتی را دوست دارند ، در صبح و بعد از ظهر فینال مسابقات بسیار دیدنی بود.
حضور پیش کسوتان و قهرمانان المپیک و جهان در سال های گذشته از دیگر برنامه ها و کارهای مثبت فدراسیون کشتی بود.
به هر حال مشهد مقدس ، میزبان یکی از تورنمنتی بزرگ و معتبر دنیا بود که در حد و اندازه یک مسابقه بین المللی برگزار شد و سطح مناسبی هم داشت که در این راه همه مسئو.لین استان اعم از استاندار، فرماندار، شهردار ، اداره کل تربیت بدنی ، هیئت کشتی و .... دست به دست هم دادند تا با همکاری کادر فدراسیون کشتی، میزبان شایسته ای باشند .
رسول خادم رئیس فدراسیون به همراه علیرضا حیدری رئیس فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی و نماینده فدراسیون کشتی در این مسابقات ، حمید بنی تمیم و رضا لایق نایب رئیس و دبیر فدراسیون کشتی و سایر همکارانشان تلاش کردند تا مسابقات به نحو شایسته ای برگزار شود و رضایت میهمانان را جلب کند