اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با صدور بیانیه ای ضمن حمایت از مواضع آیت الله جوادی آملی در خصوص ربوی بودن نظام بانکی کشورمان اعلام کرد: سکوت در برابر بانک داری ربوی سکوت در برابر اعلام جنگ با خدا و رسول الله است.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
بر خلاف پندار باطل برخی افراد نشسته بر پای اندیشه انفکاکی سکولار به دین، که خود مصداق بارز آیات شریفه «افتومنون ببعض الکتاب و تکفرون ببعض؟» و نیز «الذین جعلوا القرآن عضین» می باشند، اسلام، دینی همه جانبه بوده که از جزئی ترین مسائل فردی گرفته تا پیچیده ترین مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی بین المللی را تحت تاثیر قرار می دهد؛ چرا که در واقع دین برنامه زندگی سعادتمندانه است و هر آنچه که در سعادت انسان دخیل است، در دین بدان پرداخته شده است و مسائل ذکر شده، نقش اساسی در سعادت انسان دارند؛ پس دین باید در آنها دخالت داشته باشد.
از دیرباز بزرگترین خصم ادیان الهی، مسئله سکولاریسم بوده و هست و یکی از تلاش های همیشگی دشمن نیز القاء اندیشه جدایی دین از مسائل اجتماعی و سیاست و اقتصاد بوده است. پرواضح است که این همه تاکید بر سکولاریسم، برای از بین بردن اصل موجودیت دین می باشد زیرا که سکولاریسم یعنی اسلام منهای اسلام.
پس اگر دین اینگونه است؛ فقیه جامع الشرایط که وظیفه کشف احکام دین و تبیین درست آن متناسب با شرایط زمانه را در عصر غیبت به عهده دارد، باید احکام اجتماعی، اقتصادی و سیاسی اسلام را بی کم و کاست تبیین و ابلاغ کند.
مراجع و علمای راستین اسلام ناب محمدی که حجت امام عصر بر شیعیان در عصر غیبت هستند، در طول تاریخ تشیع برای حفظ تمامیت قلمرو دین، حقایق مکتب اسلام و جلوگیری از نفوذ افکار انحرافی در اسلام ناب و تبدیل آن به اسلام آمریکایی و پیوند خورده با مکاتب الحادی و پر اشکال علی الخصوص لیبرالیسم، حرف های دردناک و بی منطق بسیار شنیده و رنج های بسیار تحمل کرده اند و خون مطهری ها و مفتح ها در این جهاد کبیر و در کارزار عدم تبعیت از کفار، شجره طوبی اسلام ناب محمدی را آبیاری کرده است.
اما متاسفانه هنوز هم شاهد افرادی نیمه سواد هستیم که بدون آگاهی از قلمرو دین و با استدلالی پراشکال و بی اساس، خواسته یا ناخواسته مروج افکار سکولاریستی در جامعه اسلامی شده و این چنین بی ادبانه نسبت به فقیه بزرگ اسلام اهانت ورزیده اند. حال جا دارد از این آقای به اصطلاح کارشناس اقتصادی بپرسیم: افتومنون ببعض الکتاب و تکفرون ببعض؟ آیا به قسمتی از دین ایمان آورده و به قسمتی دیگر کافرید؟
البته امت اسلام از اینگونه مسائل در طول تاریخ اسلام و انقلاب کم ندیده است و کم متحمل زخم های جبران ناپذیر نشده است. درخت انقلاب هم بسیار پایدارتر از آن است که با چنین بادهای ضعیفی خم به ابرو بیاورد، لکن آنچه اهمیت دارد و همگان علی الخصوص جوانان به عنوان مسئولین آینده کشور باید به آن توجه اساسی کنند، این است که علت العلل تمامی این فراز و نشیب ها، داشتن نگرش انفکاکی سکولار به دین بوده و تنها راه علاج، بار یافتن به اندیشه نظام مند ناب توحیدی است؛ چرا که نظام رفتاری انسان که رفتار اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و غیره را هم شامل می شود، خود برگرفته از یک نظام ارزشی مبتنی بر بینش ها و باور های انسان است؛ از این رو جوانان و علی الخصوص دانشجویان انقلابی باید در بالا بردن عمق فهم دینی خود مجاهدت بکنند و بدانند که تا وقتی نگرش انفکاکی سکولار اصلاح نشود، ما شاهد پیشرفت چندانی در حوزه اداره جامعه اسلامی نخواهیم بود و نیز قادر نخواهیم بود توفیق چندانی در طی زنجیره تمدنی و رسیدن به تمدن نوین و بین المللی اسلامی پیدا کنیم.
در پایان جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران حمایت خود را از مواضع آیت الله جوادی آملی نسبت به بانکداری ربوی اعلام می دارد؛ چرا که سکوت در این زمینه، سکوت در برابر اعلام جنگ با خدا و رسول است.