به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا کردافشاری درباره تدابیر دوران کودکی اظهار کرد: پس از دوران شیرخوارگی، دوران کودکی و نوجوانی است و عوامل زیادی وجود دارد که دریافت و عادات غذایی کودکان و نوجوانان را تعیین میکند.
وی افزود: عادتهایی از قبیل دوست داشتن و دوست نداشتن غذا در ابتدای کودکی شکل میگیرند و تا دوران بلوغ ادامه مییابند که در آن زمان هرگونه تغییر همراه با مقاومت خواهد بود, قبل از اینکه کودک به مدرسه برود، خانواده بیشترین نقش را در شکلگیری عادات غذایی کودک ایفا میکند, در این حالت والدین و بزرگترهای خانواده الگوهای مهمی به شمار میروند.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: یک ارتباط غذایی خوب شامل تقسیم مسئولیت بین والدین و کودکان است, والدین باید غذای خوب و مقوی تهیه کرده و کودک نیز باید مقادیر مناسب را بر حسب اشتهای خود مصرف کند.
کردافشاری یادآور شد: از دیدگاه طب سنتی کودکان و نوجوانان که مزاجی گرم و تر دارند، باید از خوردن مواد غذایی خشککننده پرهیز کنند چرا که آنها در سن رشد و نمو قرار دارند و وجود حرارت و رطوبت برای این امر ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: مواد غذایی مانند غذاهای تند، شور، مواد غذایی فرآوری شده و پرادویه، چیپس و پفک، غذاهای کارخانهای و آماده، سوسیس و کالباس و سایر فستفودها و نوشابههای گازدار، آبمیوههای صنعتی و... این حرارت و رطوبت را از بین برده و مانع از رشد صحیح میشوند.
این متخصص طب سنتی عنوان کرد: دریافت زیاد نوشیدنیهای شیرینشده و مقادیر بالای فروکتوز در نوشیدنیهای فرآوری شده، میتواند باعث افزایش تریگلیسیرید پلاسما و مقاومت به انسولین شود.
کردافشاری تصریح کرد: در چندین مطالعه دریافت میزان پایینی از کلسیم و چاقی، با دریافت بالایی از نوشیدنیهای شیرینشده در کودکان پیشدبستانی مرتبط بوده است؛ دریافت زیاد سدیم یا نمک نگرانی دیگر است, افزایش دریافت سدیم یا نمک در غذاهای فرآوری شده منجر به افزایش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در کودکان میشود.
وی یادآور شد: رنگها و طعمدهندههای مصنوعی موجود در مواد غذایی صنعتی، زمینهساز بروز اختلال بیشفعالی در کودکان میشود, معمولاً بچههای مدرسهای میانوعده خود را بعد از ظهر و بعد از مدرسه مصرف میکنند, وقتی که بزرگتر شدند و پول به آنها داده شد، اکثر میانوعدههای خود را از رستورانهای فروشنده غذاهای آماده یا سوپرمارکتها تهیه میکنند.