رئیس کمیته اخلاق در خصوص بررسی پروندههای دلالی و فساد در فوتبال و همچنین رای این کمیته در رابطه با بازیکن استقلال و پرسپولیس با سایت فدراسیون فوتبال گفتگو کرد.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، رئیس کمیته اخلاق در خصوص بررسی پروندههای دلالی و فساد در فوتبال و همچنین رای این کمیته در رابطه با بازیکن استقلال و پرسپولیس با سایت فدراسیون فوتبال گفتگو کرد.
مرتضی تورک، رئیس کمیته اخلاق در خصوص فعالیتهای این کمیته در زمینه مبارزه با فساد و دلالی گفت: در طول یک سال گذشته کمیته اخلاق با مدیریت جدید خود و با حمایت هیات رئیسه و سایر دوستانی که دغدغه و نگرانیشان در بحث دلالی و وجود چالشهای بحث اخلاقی و فساد در جامعه بود، فعالیت خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد:عمده وقت و توان خود را در حوزه شناسایی آسیبها و چالشهای اصلی در خصوص دلالی و فساد مالی گذاشتیم چرا که گزارش هایی به ما رسید که در حوزه فوتبال تخلفاتی صورت میگرفت. پس از پیگیریهای مختلف با یکسری از موانع اصلی مورو به رو بودیم. یعنی با اشخاصی مواجه میشدیم که بیرون از خانواده فوتبال بوده و جرایمی که انجام میدادند مربوط به مستطیل سبز میشد. بر همین اساس رسیدگی تخلفات آنها برعهده کمیته اخلاق نبود و با کمک گرفتین و همیاری نیروی انتظامی، پلیس امنیت و دادسرای ویژه فرهنگ که جرایم ورزشی را دنبال میکند، توانستیم ۸ نفر از افرادی را که دلالی و یا کلاهبرداری کرده بودند را مشخص و به مراجع قضایی مربوطه معرفی کنیم و در نهایت منجر به بازداشت این افراد شد. در واقع این افراد با فریب دادن خانوادهها از آنها پول هایی را دریافت و به بهانه اینکه فرزندان خانوادهها را در تیمهای مطرح به استخدام در میآورند، از آنها مبالغ مختلفی را دریافت میکردند. چندین پرونده مهم در کمیته اخلاق وجود داشته و برخی از آنها اطلاع رسانی شده و برخی به دلایلی از قبیل: حفظ آبروی افراد وجود دارد، منتشر نشده و در ماههای آینده اطلاع رسانی دقیقی در خصوص فعالیتهای این کمیته ارائه خواهیم کرد. طی هفتهها و ماههای گذشته کمیته اخلاق پروندههای مهمی را بررسی و اطلاع رسانی دقیقی در این زمینه داشته است.
رئیس کمیته اخلاق با اشاره به اینکه قبل از شروع فصل جدید رقابتهای لیگ همایشی را به جهت آشنایی و اطلاع رسانی از فعالیتهای این کمیته برگزار کرده، گفت: همایشی را سال گذشته برگزار کرده و به همه رسانهها اعلام کردیم که هرگونه مطلبی که منجر به بد بینی در جامعه فوتبال میشود را با ارائه مستندات و یا گزارشاتی که دارند، در اختیار ما قرار بدهند. برخی از رسانهها و نشریات با ما همکاری داشته و برخی هم فقط به صرف اطلاع رسانی با ما همکاری کردند. باز هم از طریق سایت رسمی فدراسیون فوتبال اعلام میکنیم که کمیته اخلاق آمادگی این را دارد تا گزارشات را بررسی و در جهت سالم سازی در فضای فوتبال کشور اقدام کند. در واقع اصل رسیدگی کمیته اخلاق مبارزه با دلالی در فوتبال و کسب منافع و ثروتهای نامشروع از بازیکنان و خانواده است.
وی در پاسخ به این سوال که نگاه کمیته اخلاق در رابطه با رفتار غیر حرفهای و غیر ورزشی برخی از ورزشکاران و افرادی که به نوعی در فوتبال فعالیت میکنند چیست، گفت: بدون شک برای مردم و دست اندرکاران این سوال وجود دارد که چطور میشود یک ورزشکار برای یک جامعه الگو است، اما مرتکب رفتارهای نا مناسب و غیر اخلاقی میشود؟ ابتدا اصل و برنامه را بر این گذاشتیم که از باب تذکر، ارشاد و پیشگیری با افرادی که مرتکب تخلفی میشوند، رفتارکنیم که خوشبختانه این برنامه ما موثر واقع شد و نتایج مثبتی داشت به گونهای که باعث تشکر و تقدیر افراد مختلف شده است. بعضا با رصد کردن رفتارهای بازیکنان و یا عواملی که مورد تذکر کمیته اخلاق قرار گرفته بودند، خوشبختانه با رفتار مناسب و رعایت کامل موارد از سوی آنها مواجه شدیم و این امر نشان میدهد که کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال در مسیر درستی حرکت میکند.
وی در خصوص حضور ورزشکاران در اماکنی که مناسب و جایز نیست گفت: در بحث حضور ورزشکاران در اماکنی که جایز نیست، نیز تذکراتی داده ایم. در حوزه دخانیات و مصرف سایر موادی که برای سلامتی افراد مضر بوده نیز هشدار و تذکرات لازم را مطرح کرده ایم. دربخش قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات آمده است که استعمال مواد دخانیات در اماکن عمومی جرم محسوب میشود.
وی ادامه داد:با توجه به اینکه فوتبال بسیار پر طرفدار بوده و علاقمندان ساعتها وقت برای تماشای یک دیدار یا بازیکن مورد علاقه خود صرف میکنند و در نهایت با رفتار غیر ورزشی برخی از ورزشکاران، شاهد این هستیم که در رسانهها مواردی مطرح میشود که ناخوشایند است. بارها از طریق مراجع پزشکی و به صورت علمی اعلام شده که یک قلیان برابر با ۲۰۰ نخ سیگار است. چطور میشود ورزشکاری که در سطح لیگ برتر بازی میکند، دست به چینین رفتاری بزند؟
وی گفت: بر همین اساس کمیته اخلاق از ابزار برخورد یعنی همان دستور موقت استفاده کرد.
تورک در پایان در پاسخ این سوال که آیا توضیحی درباره پرونده بازیکنان اسقلال و پرسپولیس دارید، گفت: متاسفانه بعضا شاهد رفتار غیر اخلاقی و غیر ورزشی توسط برخی از بازیکنان هستیم. در ماههای گذشته در فضای مجازی و رسانهای اخبار مختلفی از این قبیل رفتارها منتشر شد. پیشکسوتان ما در دورانی که فوتبال بازی میکردند به هیچ وجه شاهد این قبیل رفتارها (بازیکنی با هم تیمی خودش یا تیم رقیب درگیری یا نزاع پیدا کند و یا منجر به چاقوکشی شود) نبودند. اما اکنون شرایط متفاوته شده است. در جایی که کمیته اخلاق لازم است ورود کند هم از جهت برخورد با مرتکبین یک رفتار غیر اخلاقی و هم از جهت پیشگیری، مجبور به ورود هستیم. در این پرونده که مربوط به بازیکنان استقلال وپرسپولیس است، طی هفتههای گذشته اخبار و مستندانی به ما رسید که در دستور رسیدگی و اقدام قرار داشت. طبق مقررات کمیته اخلاق، در چینین مواردی امکان صدور دستور موقت وجود دارد و ما از این ظریفت استفاده کردیم. چنانچه بازیکنان مورد نظر دفاعیات و مستنداتی داشته باشند، میتوانند ارائه دهند که در مرحله رسیدگی مورد توجه قرار بگیرد و زمان رسیدگی را روز سه شنبه ۲ آبانماه مشخص کرده ایم. بر اساس مستندانی که در پرونده غفوری و مسلمان وجود دارد، دستور موقتی صادر شده و در جلسه رسیدگی به پرونده این دو بازیکن را برگزار خواهیم کرد. این دوبازیکن به به همراه نماینده و یا وکیل خود در جلسه کمیته اخلاق حضور خواهند داشت تا مستندات خود را ارائه کنند و در اسرع وقت رای این پرونده صادر خواهد شد. هدف ما محروم کردم هیچ بازیکنی در حوزه فوتبال به نا حق نیست. ضمن اینکه غفوری و مسلمان فردا اگر مستندات مناسبی ارائه کنند، ممکن است حکم دستور موقتشان لغو شود.