آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۹۳۱۹
به همت پژوهشگران؛

پودر رنگدانه پروتئینی فیکوسیانین در دانشگاه بجنورد ساخته شد

پژوهشگران آزمایشگاه محیط زیست و انرژی در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بجنورد موفق شدند رنگدانه پروتئینی فیکوسیانین را با بازدهی بالایی از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس استخراج کنند.
حسین اکبری

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از بجنورد، پژوهشگران آزمایشگاه محیط زیست و انرژی واقع در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه بجنورد موفق شدند رنگدانه پروتئینی فیکوسیانین را با بازدهی بالایی از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس استخراج کنند و محصول نهایی را به شکل پودر درآورند.

سنتز پودر فیکوسیانین تحت نظارت حسین دلاوری امرئی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی انجام شد.
 
فیکوسیانین، نوعی فیکوبیلی پروتئین است که به تازگی گزارش­ های متعددی بر داشتن خواص فارماکولوژیک گوناگون از آن گزارش شده است. در این رابطه، اثرات آنتی­اکسیدانی، ضد التهابی، خواص محافظتی کبد و اعصاب فیکوسیانین طی مطالعات تجربی ذکر شده­اند.

همچنین این ماده می ­تواند در درمان آلزایمر و پارکیسنون موثر واقع شود. فیکوسیانین نقش بسیار مهمی در پیشگیری از سرطان­های پوستی، مخاطی و لوسمی مزمن میلوئیدی در انسان دارد. به علاوه این پروتئین به علت داشتن رنگ آبی می­ تواند در صنایع غذایی به عنوان رنگدانه طبیعی به جای رنگدانه ­های مصنوعی موجود استفاده شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار