نقیبی مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: تنها با ۲۴ ساعت قرار دادن گوشت قربانی در یخچال از گرفتن تب کریمه کنگو در امان خواهید بود.
سید بهمن نقیبی مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، درباره نحوه قربانی کردن دام در ماه محرم گفت: توصیه من همه شهروندان این است که دامها را باید از مکانهایی خریداری بکنند که کلیه اقدامات بهداشتی دام پزشکی در آن مکان انجام شده است.
وی ادامه داد: این اقدامات شامل واکسیناسیون دامها و سم پاشی آنان برای از بین بردن انگلها میشود تا بیمارهای مخصوص حیوانات چهارپا به انسان منتل نشود.
نقیبی با اشاره به بیماریهای مشترک بین دام و انسان تصریح کرد: مهمترین بیماری که در این شرایط برای ما مهم است تب کریمه کنگو میباشد که بین دام و انسان مشترک است و در دام متاسفانه هیچ نشانهای ندارد و نمیتوان شناسایی کرد و هر دامی میتواند شرایطی را داشته باشد که این بیماری را منتقل کند و به همین خاطر توصیه اکید میشود هموطنان ما در ماه محرم برای قربانی کردن از طریق کشتارگاهها اقدام کنند.
نقیبی مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: اگر هم هموطنانان تمایل دارند دامها در هیاتهای مذهبی و دستجات عزاداری قربانی کنند آن فردی که ضابح گوسفندان و دیگر حیوانات هست باید رعایت مسایل امنیت بهداشتی را داشته باشد که میتواند استفاده از چکمه، دستکش و حتی لباسی باشد که خون قربانی در آن نفوذ نکند و به راحتی پاک شود، همچنین در مکانی باشد که آب به فراوانی وجود داشته باشد و امعا و احشایی که از دام به وجود میآید در کیسههای در بسته قرار دهند و در مکان مخصوص زباله بگذراند.
وی بیان کرد: مهمتر از همه مواردی که ذکر شد این است که لاشهای که بدست میآید حتما باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود، زیرا ویروس تب کریمه کنگو به این طریق از بین خواهد رفت و دیگر مشکلی به لحاظ تماس نخواهد داشت.