مدیر عامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان از طرح توسعه پرورش شتر در شرق کشور خبر داد و گفت: با تامین علوفه لازم از طریق کشت خارشتر، زنجیره تولید گوشت ارزانقیمت در مناطق شرقی کشور کامل میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی بنیاد مستضعفان، عظیم رجائی با اشاره به مزایای پرورش شتر برای تامین نیاز مردم به گوشت، گفت: گوشت شتر به نسبت سایر دامها از قیمت پایینتر و ارزش غذایی بالاتری برخوردار است به همین دلیل بنیاد مستضعفان طرح بزرگ پرورش شتر در شرق کشور را آغاز کرده است.
وی تامین علوفه مورد نیاز را مهمترین چالش در پرورش دام به ویژه پرورش شتر در شرق کشور دانست و ادامه داد: با مطالعاتی که از سال ۹۶ در بنیاد مستضعفان آغاز شد به این نتیجه رسیدیم که اگر بتوانیم علوفه لازم برای پرورش شتر در شرق کشور را تامین کنیم؛ یک زنجیره تولید کامل در این منطقه قابل شکلگیری است.
وی با اشاره به اجرای طرح توسعه کشت خارشتر در شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران وابسته به بنیاد مستضعفان گفت: خارشتر یکی از مجموعه گیاهانی است که غذای طبیعی شتر را تشکیل میدهد و از سوی دیگر میتواند در بدترین شرایط دوام بیاورد، از فرسایش خاک جلوگیری کند و پرورش آن نیاز به تامین آب چندانی ندارد. ویژگیهای خارشتر با اقلیم مناطق وسیعی از شرق و مرکز کشور همخوانی دارد و همین مساله کشت آن را برای تامین خوراک گلههای شتر کاملا به صرفه میکند.
رجائی با تاکید بر اهداف طرحهای اشتغالزایی و محرومیتزدایی بنیاد مستضعفان در شرق کشور اضافه کرد: در حال حاضر کشت خارشتر در سطح ۲۳۰ هکتار از مزارع شرکت پیوند خاوران و مناطق محروم مرزی آغاز شده است که تکمیل آن نهتنها به خودکفایی تولید گوشت در کشور کمک میکند؛ بلکه نقش بهسزایی در محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در این مناطق دارد.
مدیر عامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان با اشاره به دیگر مزیتهای کشت خارشتر در شرق کشور تاکید کرد: به ازای هر ۲۰ کلونی زنبور عسل از هر هکتار مزرعه خارشتر، به طور متوسط ۲۰۰ کیلوگرم عسل در سال به دست میآید؛ همچنین از هر چهار کیلوگرم علوفه خشک خارشتر در مرحله تولید بذر ۳۰ لیتر عرق با ارزش خارشتر حاصل میشود که این ویژگیها میتواند توجیه اقتصادی خوبی برای تولید این محصول با توجه به ویژگیهای اقلیمی ایران باشد.
وی به ضرورت انتقال تجربیات بنیاد به روستاییان و دامداران محلی در زمینه کشت خارشتر و پرورش شتر تاکید کرد و گفت: در مطالعات انجام شده به این نتیجه رسیدیم که تامین علوفه مهمترین عامل عدم استقبال از دامداری در خراسان جنوبی طی سالهای اخیر بوده است؛ لذا با این روش نه تنها توانستیم از زمینهای بایر و شور شرق کشور محصول با ارزش برداشت کنیم بلکه در آینده نهچندان دور با گسترش شترداری در خراسان جنوبی چرخه تامین گوشت ارزان قیمت رشد بیسابقه و قابل توجهی میکند.