به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، پس از تعلیق لیگ و تعطیلی رقابت های ورزشی در ایران این روزها بیش از هر زمان دیگری گمانه زنی هایی مبنی بر آغاز دوباره بازی های لیگ برتر فوتبال به گوش می رسد. این در حالیست که از سوی مسئولان سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال هنوز تعیین تکلیفی صورت نگرفته است.
درباره شروع مجدد بازی ها با فرهاد چیذری به صحبت پرداختیم. مربی بدنسازی که سال ها به عنوان بدنساز تخصصی تیم های بزرگ فوتبال و البته بسکتبال به فعالیت پرداخته و با بسیاری از بازیکنان نیز مشغول همکاری است.
* درباره آغاز تمرینات برخی تیم ها در خفا و البته برخی بازیکنان چیست؟
من در شرایط فعلی به دو دلیل موافق این جریان نیستم. اینکه برخی بازیکنان تمرینات روی چمن را به صورت انفرادی انجام دهند پس از مدت ها ممکن است آسیب هایی به آنها وارد کند. علاوه بر آن جمع نشدن جریان کرونا باعث می شود تا با کمترین سهل انگاری بازیکنان دچار این بیماری شوند. در صورتی که تمرینات رو نباشد ممکن است از این دست سهل انگاری ها در آن به وجود بیاید.
* پس شما تمرینات در خانه را تایید می کنید؟
به هرحال اگر تمرینات در خانه روی حساب و کتاب و برنامه باشد قطعا از نظر بدنی به مراتب می تواند به بازیکنان کمک کند. کادرفنی تیم ها از روی سابقه ثبت شده GPS در تمرینات تیم ها، به تک تک بازیکنان با توجه به شرایط بدنی برنامه می دهند و به این ترتیب تمرینات باری به هر جهت دنبال نمی شود.
* می توان قبول کرد در تیم ها ایرانی این اتفاق می افتاد و تیم ها اینقدر با برنامه پیش می روند؟
بله برخی از تیم ها و بازیکنان هستند که همینقدر جدی تمرینات در خانه را پیگیری می کنند. الان برخی بازیکنانی که با من کار می کنند همه تمریناتشان زیر نظر است و حتی با گوشی موبایل هم می توان فهمید که بازیکنان چه تمریناتی را به انجام می رسانند.
* به هرحال این روزها می شنویم تمرینات تیم ها باید آرام آرام آغاز شود و تیم ها خود را آماده انجام باقیمانده بازی های لیگ کنند. در آن صورت چه می توان کرد؟
خب حسن آغاز رسمی تمرینات این است که بازیکن و یا تیمی مجبور نیست در خفا تمرین کند و همین دلیل در سم زدایی ها و ضدعفونی های مربوط به محل تمرینات کاملا جدی و بدون سهل انگاری انجام می شود و خطر ابتلا به کرونا به کمترین حد خود می رسد. اخیرا دیدیم که علائم ابتلا به این بیماری و تفاوت هابی کرده است و به همین دلیل باید ضریب ایمنی را بالاتر برد.
* درباره مسائل فنی و بدنی چطور؟
ببینید این تمرین نکردن ها و دور بودن از شرایط کار در زمین می تواند باعث مصدومیت زودهنگام بازیکنان شود و به همین دلیل من می گویم وقتی تیمی تمرینات خود را آغاز ی کند باید پس از یک تا سه روز تمرین، حتما باید به مرکز ایفمارک بروند و از تمام بازیکنان تیم تست بدنی گرفته شود تا به طور کامل متوجه وضعیت بدنی آنها شد.
* پس می توان گفت ضریب مصدومیت بازیکنان بالا می رود.
بله کاملا، به هرحال ریسک در آغاز تمرینات بالاست اما اگر قرار باشد تست بگیریم و شرایط بازیکنان را بدانیم بهتر می توانیم برنامه ریزی داشته باشیم. البته یکی از مهمترین نکاتی که باید در این شرایط دقت کرد و اصولا کسی به فکر آن نیست شرایط زمین های بازی است. از همین الان باید چمن ورزشگاه ها مورد بررسی قرار بگیرد تا در این شرایط اوضاع را برای مصدومیت احتمالی بازیکنان بدتر نکند.
* توصیه دیگر در این رابطه چیست؟
در صورتی که بازی های لیگ دوباره شروع شود فکر میکنم به هر تیمی حداقل سه هفته زمان برای تمرینات بدهند و در این مدت زمان می توان به همه تمرینات برنامه ریزی شده رسید. یکی از مهم ترین کارهایی که بهتر است تیم ها انجام دهند انجام بازی های تدارکاتی پیاپی با تیم هایی به مراتب ضعیف، است. این بازی ها می تواند بازیکنان را روی فرم بیاورد و آنها را آماده کند.
* و در پایان؟
به هرحال مسئولان برگزار کننده قطعا پیش بینی همه چیز را می کنند اما به نظر من یکی از مهم ترین نکاتی که در بازی ها باید مورد توجه داوران قرار بگیرد سخت گیری آنها می توانند بازیکنان را هم در امان بگذارد. هر برخورد بدنی می توان با سخت گیری داوران مشمول دریافت کارت شود تا بازیکنان به هر بهانه ای همدیگر نزنند.