به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روزنامه الاتحاد امارات، براساس مطالعه رسمی صورت گرفته توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا شیوع ویروس کرونا و توقف رقابتهای باشگاهی و ملی این قاره در سال جاری میلادی و حتی تا سال آینده خسارتی سه میلیارد دلاری را به همراه داشته است.
AFC مدتی قبل به کمیته بحران و دبیرکل خود دستور داد تا دوباره بودجه تقریبی سال جاری و سال آینده میلادی را مورد بررسی قرار دهند. به ویژه اینکه بحثهایی درباره کاهش هزینههای این نهاد با در پیش گرفتن روال خاصی کاری صورت گرفته است. از سویی انتظار میرود حامیان مالی AFC نتوانند تعهدهای خود را به طور کامل انجام دهند.
طبق پیگیریهای انجام شده AFC با شرکتهایی که پخش رقابتهای آسیایی از جمله شرق این قاره را برای مدت هشت سال با پرداخت رقم 3.2 میلیارد دلار خریدهاند، تماسهایی برقرار کرده است. این قرارداد از سال 2021 معتبر است و AFC میخواهد بداند این شرکتها چگونه میتوانند این مبلغ را پرداخت کنند.
مطالعه رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا همچنین نشان میدهد که شرکتهای بازاریابی ورزشی به خاطر توقف دیدارهای فوتبال و قطع درآمدها تا سال 2021 دچار رکود اقتصادی میشوند. رقم اولیه این خسارت به ویژه برای 16 لیگ آسیایی سه میلیارد دلار است.
بزرگترین بازندههای شرق آسیا کشورهای چین، ژاپن،کره جنوبی به استثنای استرالیا خواهند بود. در غرب آسیا نیز با توجه به حمایتهای دولتی از باشگاهها و فدراسیونها انتظار میرود کاهش درآمدها و خسارت مالی محسوس باشد.
بر اساس این گزارش،کنفدراسیون فوتبال آسیا برنامه خود برای افزایش جوایز نقدی رقابتهای قارهای از جمله لیگ قهرمانان که قرار بود از سال 2021 به اجرا درآورد، متوقف کرد. در همین زمان مذاکره AFC با فدراسیونهای فوتبال عربی برای فروش حق پخش رقابتها با توجه به شیوع ویروس کرونا نیز متوقف شده است و انتظار میرود از ماه سپتامبر (شهریور) دوباره شکل بگیرد.
روزنامه الاتحاد امارات در پایان نوشت: منابع مطلع اعلام کردند کنفدراسیون فوتبال آسیا از نظر مالی همچنان در موقعیت قدرت قرار دارد، زیرا پیش از شیوع ویروس کرونا توانسته حقوق لازم را برای حفظ خود کسب کند. البته بودجه سال 2021 با توجه به شیوع این بیماری به نحو دیگری خواهد بود. با این وجود فدراسیونهای فوتبال آسیا همچنان تحت حمایت مالی AFC قرار خواهند داشت.