مدیرفنی تیم کشتی استقلال با گلایه از مدیرعامل استقلال و رضا یزدانی تاکید کرد که پول دریافتیاش از این باشگاه را ابتدای سال آینده پس خواهد داد.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، بهروز یاری که میهمان برنامه امروز (۱۱ بهمن) دایره طلایی بود، در مورد اینکه پیش از انتخابات فدراسیون کشتی یکی از حامیان علیرضا دبیر بود، اظهار داشت: فکر میکنم اسفند سال ۹۷ بود که در محفلی بودیم، علی دبیر تمایل داشت به فدراسیون بیاید. ما به این باور رسیدیم که برای اثبات حقانیت دبیر در کشتی، او باید بیاید و فکر میکنم دوست و دشمن حالا بر این موضوع صحه میگذارند. هرچند کشتی در این مدت درگیر کرونا بوده، اما دبیر بدهی سرپرستها و روسای قبلی را پرداخت کرده و با چنگ و دندان کشتی را حفظ کرده است. او سالنهایی که این سالها به حال خود رها شده بودند را بازسازی کرد. اینها برای خودش امتیاز مثبت است، اما به باور من، در عین ارادتم به دبیر، اما به کار او نقد وارد است که تمام کارهای او در این مدت، اهداف کوتاه مدت بوده است و او برای اهداف بلند مدت، هیچ کاری نکرده و مثل فدراسیونهای قبل عمل کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که باید در این مدت چه اتفاقی میافتاد؟، تصریح کرد: سیاست کلان فدراسیون کشتی اشتباه است. صرف قهرمانپروری، ما را در کشتی به جایی نمیرساند. زمانی که علیرضا حیدری در دانشجویان جهان طلا گرفت و برگشت، در کرج از او استقبال شد و همان زمان شاهد هجوم کشتیگیران با باشگاه بودیم، با حسین رضازاده هم در وزنهبرداری این اتفاق افتاد. اما ما زیرساخت آماده نمیکنیم، برای کشتی عمومی کاری نکردهایم. فدراسیون کشتی در واقع صددرصد بودجهاش را خرج یک هزارم جمعیتش میکند. ما در دستان خودمان قهرمانسوزی میکنیم.
قهرمان پیشین تیم ملی آزاد در مورد وضعیت فنی و تکنیکی کشتی گیران حال حاضر تیم ملی گفت:
هر چه از زمان کشتی ما به این دوره نزدیک میشویم با افزایش بی رویه اعتقاد مربیان به بدنسازی مواجهیم و تکنیک رفته رفته به محاق میرود. ما هر چه بیشتر روی تمرینات آمادگی جسمانی کار میکنیم کشتیگیر را به این باور میرسانیم که تکنیک نمیتواند کارساز باشد. مربیانی که در باشگاهها کار میکنند، غنای تکنیکی ندارند. در کرج اولین و آخرین پایگاه قهرمانی را بهروز یاری راهاندازی کرد. من سال ۷۴ مدرسه کشتی در ایران تاسیس کردم و دو سال اول کشتی را به مربی یاد دادم. خواستم آنچه خودش بلد است را کنار گذاشته و آنچه باید تدریس کند را یاد بگیرد. اگر امروز شاهد کاهش جمعیت کشتی کشور هستیم، یک دلیلش رشد منفی جمعیت است. یکی هم برخورد برخی از قهرمانان در دوره پساقهرمانی در اجتماعات کوچک است که باعث میشود مردمی که آنها را میبینند تمایلی به حضور فرزندانشان در سالنهای کشتی نداشته باشند.
بهروز یاری در مورد دلایل عنوان شده از سوی باشگاه استقلال در مورد جریمه شدنش تاکید کرد: من خدا را شکر میکنم که در دور برگشت و فینال به خاطر بیماری حضور نداشتم، وگرنه شاید صحه میگذاشتم بر اتهام درگیری فیزیکی که اتهامش را در این نامه به من وارد کردهاند. پیش از آنکه حسین رضازاده قهرمان جهان شود، در دسته فوق سنگین وزنهبرداری، تیموری نامی داشتیم که در برگشت از هیروشیما به من گفت؛ به من میگویند رکورد بزن تا به تو جایزه بدهیم، در حالیکه باید به من یک چیزی بدهند تا بتوانم رکورد بزنم. فدراسیون کشتی نه فدراسیونِ علیرضا دبیر، از ابتدا بودجهای نداشت. در این سالها هم که بودجه مشخص تعریف شده، کسی نمیپرسد که ما برای دوره پساقهرمانی مدالآورانمان چه میکنیم. ما انسانها را در کشتی مغرور میکنیم، اینقدر مغرور که کسی را دیگر قبول ندارد و تبعات منفیاش را خودمان میبینیم.
وی با اشاره به اتفاقاتی که منجر به همکاریاش با استقلال شد، خاطرنشان کرد:
ما سال گذشته با تیم اترک در لیگ برتر حضور داشتیم و با ۳۰ درصد بودجه سایر تیمها، نایب قهرمان شدیم. امسال در کشاکش لیگ برتر با محمد طلایی و مهدی برائتی به تیم دریاچه ارومیه رفتیم، اسپانسرمان که نیامد قرار شد با استقلال باشیم. ما داشتیم گل گهر را به لیگ میآوردیم، که هادی حبیبی گفت رضا یزدانی هم با استقلال آمده است. یزدانی گفت اسپانسر با من است و میخواهم حرف اول و آخر را من بزنم. من گفتم تو یک نفر از ۵ نفری. خودش هم محمود اسماعیل پور را به جمع مان آورد. یک دفعه دیدم که من و محمد طلایی شدیم مدیر فنی و در روز فینال رضا یزدانی دستور میدهد ۴ کشتی گیر روی تشک نروند، ۳ کشتیگیر روی تشک دست حریف را بالا ببرند و ۳ کشتیگیر کشتی بگیرند. چه کسی با چه غروری به خودش اجازه میدهد که لذت تماشای کشتی حسن یزدانی و رقبایش را از ۸۰ میلیون ایرانی در این وضعیت بگیرد؟
یاری اضافه کرد: من فقط آقا تختی را جدا میکنم، باقی قهرمانان همه زیر مجموعه فدراسیون هستند و کسی حق ندارد برخلاف منافع فدراسیون گام بردارد. آنها گفتهاند من در تمرینات نبودم، درحالیکه اصلا با استقلال قطع همکاری نکردم، بیمار بودم، آنهایی که بودند چه کار کردند؟ امیدوارم رضا یزدانی با سعه صدر بیشتری کارش را ادامه دهد. گرچه از آخرین مدالش ۵-۶ سال میگذرد، ولی کمی با دستگیری از همه و احترام به بزرگتر بهتر میتواند کارش را پیش ببرد. روزی که به طلایی بیاحترامی شد من برخورد کردم. رضا یزدانی به او تلفن زده که تو چه کاره بودی گفتی بچهها کشتی بگیرند. من و طلایی اصلا همه کاره بودیم، شماها دیروز آمدید، حکم مربیگری ندارید. یکی از نقاط ضعف فدراسیون این است، کسانی که حکم مربیگری ندارند به واسطه چند مدال مربیگری میکنند. مدال فقط در دوره قهرمانی نشان میدهد در کدام سکو قرار میگیری، بعد از آن شعور و ادب نشاندهنده جایگاه ماست نه مدالهای ۵-۱۰ سال پیش. بسیاری کشتیگیران ایران هم لیاقت مدال داشتند، اما امکانات برای شان نبوده است.
این پیشکسوت کشتی با انتقاد از مدیرعامل استقلال گفت: من متاسفم برای شخصی که خودش را مدیرعامل باشگاه استقلال میداند، برای باشگاهی که قدمت ۷۵ ساله دارد. اینجا یک نفر مدیر است که نمیخواند چه نامهای را امضا کرده است. هر تیمی حق دارد ورزشکاران خودش را تنبیه یا تشویق کند، اما تا امروز ندیدم کشتیگیری را (سجاد غلامی) را، چون با حسن یزدانی کشتی میگیرد جریمه کنند. اصلا جریمه کردید چرا رسانهای شد؟ الان که رسانهای شده، میخواستم در حرکت نمادین لباس استقلال را آتش بزنم، اما به احترام هواداران این باشگاه، چنین کاری نکردم. آقای مددی شخصیت خودش را در مصاحبه ۴ آذر با مدیرعامل فولاد نشان داد و مردم هم دیدند. نه ۳۰ درصد و نه ۷۰ درصد، من تمام وجهی که استقلال برایم واریز کرده ابتدای سال آینده طی یک فیش برایشان واریز خواهم کرد. کشتی بینیاز از این پولهاست، من اگر یک روز در تلاش بودم استقلال به لیگ کشتی بیاید که طی آن پرسپولیس هم در آینده در مسابقات شرکت کند، اگر قرار است حضور این تیمها به این سبک و سیاق باشد، هیچ کدامشان نیایند، بهتر است.
بهروز یاری در خاتمه گفت: فوتبال بیزینس جهانی است، اما کشتی یک خانواده است. اینکه ما در لیگ کشتی قرارداد ۳۰ میلیونی داریم، برای فوتبال خندهدار است. اگر قرار باشد هزینههای بسیاری کنیم و قهرمانانی بسازیم که قانون گریزند و منیت آنها بر انسانیتشان غلبه کند، اگر درِ فدراسیون را از فردا ببندیم و چنین آدمهایی را پرورش ندهیم، بهتر است.