به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، با پایان مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در فصل ۲۰۲۱ چهره ۸ تیم صعود کننده به مرحله یک هشتم نهایی در غرب آسیا مشخص شد و بر این اساس در تک بازی های این مرحله پرسپولیس باید در تاجیکستان به مصاف استقلال این کشور برود، تراکتور مهمان النصر عربستان خواهد بود، استقلال از الهلال عربستان میزبانی خواهد کرد و شارجه امارات با هم وطن خود از الوحده دیدار می کند.
پس از اینکه طبق برنامه مشخص شد استقلال به عنوان تیم اول گروه خود باید از تیم دوم گروه اول یعنی الهلال عربستان میزبانی کند شیطنت خبرنگاران سعودی و رسانه های این کشور از شب گذشته آغاز شد و شایعاتی مبنی بر اینکه دیدار استقلال و الهلال و همچنین النصر و تراکتور که باید به میزبانی النصر عربستان برگزار شود در کشور ثالث برگزار خواهد شد.
دلایل سعودی ها برای عدم میزبانی ایران همچنان دلایل امنیتی و نا امن بودن ایران بوده و البته در یکی دو سال اخیر شرایط کرونا هم مزید بر علت شده است!
اما این فصل و پس از ۵ سال مناقشه بین ایران و عربستان AFC حکم به برگزاری متمرکز مسابقات در سه گروه از پنج گروه در کشور عربستان داد و از قضا دو نماینده ایران یعنی فولاد و استقلال در خاک عربستان به میدان رفتند که استقلال توانست در یک گروه سخت بالاتر از الدحیل و الاهلی میزبان به عنوان تیم نخست صعود کند.
حالا این سوال پیش می آید که چگونه بازی های مرحله گروهی بین نمایندگان ایران و عربستان در خاک سعودی ها برگزار شد اما بازیهای مرحله حذفی باید در کشور بیطرف و یا همان کشور ثالث برگزار شود؟! این همه تناقض در تصمیمات AFC نشان دهنده نفوذ پرقدرت سعودی ها در تصمیم گیری های کلان این کنفدراسیون است. البته همان گونه که گفته شد هنوز خبری رسمی مبنی بر برگزاری بازی در کشور بی طرف بین نمایندگان ایران و عربستان اعلام نشده و همه چیز گمانه زنی رسانه های سعودی و خبرنگاران این کشور است. اما تجربه نشان داده که اکثر این اخبار از سوی سعودی ها برنامه ریزی شده بوده و اخبار کنفدراسیون آسیا گاهاً از زبان همین خبرنگاران به بیرون درز پیدا می کند.
صبح امروز پایگاه نبأ اعلام کرد انفجارهای مهیب، جده را لرزانده و تصاویر منتشر شده، رسیدن موشک بالستیک یمنی ها به این شهر را تایید می کند. در پی این انفجارها مقامات فرودگاه بین المللی جده، این فرودگاه را بستند.
این تصمیم در حالی گرفته شده که هنوز استقلال و سایر تیم های همگروه الاهلی در جده حضور دارند و معلوم نیست که سفر آبیپوشان سر وقت و در برنامه معین انجام می پذیرد یا نه؟!
حال مسئولان AFC باید پاسخ بدهند که امنیت را چگونه تعریف می کنند؟ چگونه در کشور عربستان که درگیر جنگ با یمن است امنیت وجود دارد و در کشور ایران که هیچ گونه جنگی وجود ندارد امنیت تامین نمی شود؟! در واقع دم خروس تناقض آشکار مقامات AFC با انفجار جده بیرون زد .
امید می رود مسئولان فدراسیون فوتبال و شخص رئیس این فدراسیون که معتقد است با دیپلماسی موجبات صعود نمایندگان ایران را با آرامش خیال فراهم کرده، از این دیپلماسی در راه گرفتن حق مسلم میزبانی برای نمایندگان باشگاهی کشورمان استفاده کنند چرا که میزبانی مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ را به دلایل واهی و البته سیاسی و نداشتن لابی قدرتمند از دست دادیم. فدراسیون نشینان باید بدانند مسابقات مرحله حذفی به صورت تک بازی بوده و میزبانی هر کشوری یک امتیاز ویژه به حساب می آید.
مشرق